Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 929 159
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 15 930
Хора, спрете се. Не виждате ли, че зорлен вкарват света в рецесия?
Обаче не хората, а политиците. В единия вагон на метрото сме двеста човека сутрин, а те отказаха театрите и концертите, моля ти се, защото сме били над 100 човека вътре. Мерките са "отлични"! Ако ви снимам дръжките в някои линии на какво приличат, няма да повярвате, че е Виена. Важното е обаче, в заведението да са 99 клиента.

# 15 931
  • Бургас
Хайде и нещо антипаникьосващо, трябва да има баланс в темата Laughing
https://regnews.net/news/15838343791906/d-r-borislav-genchev-kor … P1t7ivT_.facebook
И нещо, което ми попадна случайно и много актуално идва...

# 15 932
Собствениците на заведения дали банките ще им опростят дълга, ако имат кредит, защото хората не трябва да се събират на едно място?

Има разлика между двете болднати думи. И е доста съществена.

Италия замразява вноските по Ипотечни кредити!
За това си има застраховка на кредита, но просто българина, не я плаща, защото според него не е необходима.

И като фалират поголовно застрахователите, тогава каква ще ви бъде ползата? Simple Smile Истината е, че тръгне ли икономическата развала, никакви застраховки няма да ви спасят. Поне на едно положително нещо се надявам - китайците, които запалиха света, да спрят да плюскат каквото им падне пред очите. Simple Smile

# 15 933
Много трудно ще се научат да се пазят хората. В магазини, при лекари, в книжарници, навсякъде се навират в теб, ей така по навик.
В петък даже ме напръска със слюнка една билетопродавачка в автобуса.
На една колежка дъщеря й пък е възмутена от наглостта на някакъв италиански партньор на фирмата, в която работи. Редовно си пътувал дотук и обратно в Италия. Сега отново се върнал там и мислели ако тръгнел да се връща, вече да сигнализират където трябва. Само дето май не знаят къде трябва...
В съседната фирма пък имаше едни служители, които бяха в Китай по време на разгара на Корона вируса. Преди седмица и нещо се върнаха, понеже им минала карантината. Хубавото е, че по собствено усмотрение не са се върнали на работа.

# 15 934
  • Варна

Като ги приказва този доктор, да направи точни сметки. 5% от случаите били критични.  В София населението е 1 242 000, а 5% от него са 62100. Дали в София има толкова болнични легла за дългосрочно интензивно лечение?! Каквито са нуждите от обгрижване за такива болни.

От кога се разболяват 100% от жителите?

# 15 935
  • София
Собствениците на заведения дали банките ще им опростят дълга, ако имат кредит, защото хората не трябва да се събират на едно място?

Има разлика между двете болднати думи. И е доста съществена.

Италия замразява вноските по Ипотечни кредити!
За това си има застраховка на кредита, но просто българина, не я плаща, защото според него не е необходима.
Снежанка, вземи се спри - опитай се да изтеглиш ипотечен кредит без да платиш застраховката, да видим дали ще ти се получи. Замразяване на вноските е просто отлагане във времето, има хора, които не могат да отидат на работа и няма да получат заплата, държавата ще им помогне с това отлагане, няма да им ги плаща.

# 15 936
  • Насред хаоса
Какви кози искате да се спрат? Това е вирус, не признава граници.
Добре, имаш свободата, върви из страните, в които вилнее и се връщай тук. Ходи си насам-натам, заразявай други, без дори да подозираш, че си носител, те от своя страна ще го предават на други, те пък на следващите и така нататък. Колко време, мислиш, ще отнеме, преди да се изпонатръшка камара народ при тая безобразно висока степен на заразност на вируса и липса на конкретно лечение? И наистина да се случи това, за което говорите, че щяло да стане, ако сега хората си седят повечко вкъщи? И какви ще са последствията тогава?
Не признава граници, затова се предприемат и прилагат мерки - за да може щетите да бъдат възможно най-малко. Ама като гледам как всеки мрънка срещу тях, се съмнявам да имат успех.

# 15 937
Сега кото  се замисля за последното боледуване на моя син беше от 17 януари до 3 февруари. Мина през три етапа .Правихме 3 проби за грип А и Б и трите бяха отрицателни . Никой тогава не ми даде отговор какво е това. Имахме моменти на висока температура която неуспявахме да свалим дори с течен аналгин .Суха кашлица, която като започне нямаше спиране. Решение на докторите кортикостероиди и вентолин.
Тук има доста медицински лица .Знам ,че не е за тук темата ми и ако прецени администратора да я изтрие. Ако я остави бих искала медиците да си кажат мнението какво е било. Просто от любопитство.
Вероятно си мислите, че е било корона, но ако беше така, нямаше ли и вие да се заразите?

# 15 938
Мъжът ми е управител на ресторант. И може би трябва детето ни да стои гладно, докато той си мисли по нечии пожелания.  Винаги си е вършил работата съвестно и има прекрасна репутация.
Внимавайте какво пожелавате на хората.

Аз не съм казала,че трябва детето да остане гладно, съжалявам ако така е прозвучало, но на този свят няма само собственици на ресторанти, какво ще стане ако целия бизнес се надигне да иска помощи според Вас? От един месец нон стоп се коментира, че се очаква икономическа криза. Сега ли се сетихте за това? Ние обикновените хора, какво трябва да направим за Вас собствениците на заведения? Ами нали и ние вероятно ще останем без работа, в крайна сметка не сте сами Вие на този свят!

# 15 939
Хора, спрете се. Не виждате ли, че зорлен вкарват света в рецесия? А по време и след рецесия се реализират най-големите печалби.

Това е просто един грип, който няма да ни избие, не се притеснявайте чак толкова. Да, не е приятно човек да е болен и за това пазете лична хигиена и ако сте грипави, стойте си вкъщи на топло, пазете възрастните си родители да не го прихванат и толкова. Паниката не помага никому.

Не виждаме. Ние сме от непросветените в конспиративни теории и ни е трудо да свържем статистиките с просто грип.

Той и испанският грип е бил просто грип, пък 20мил си отишли от него, а тогава не е имало самолети от по 700 души и летища, в които кацат по 1млн души на ден.

# 15 940
Аз не съм казала,че трябва детето да остане гладно, съжалявам ако така е прозвучало, но на този свят няма само собственици на ресторанти, какво ще стане ако целия бизнес се надигне да иска помощи според Вас? От един месец нон стоп се коментира, че се очаква икономическа криза. Сега ли се сетихте за това? Ние обикновените хора, какво трябва да направим за Вас собствениците на заведения? Ами нали и ние вероятно ще останем без работа, в крайна сметка не сте сами Вие на този свят!

Точно това казва МВФ - че целият бизнес и хората трябва да получат подкрепа, за да се ограничат щетите от кризата, свързана с коронавируса.
Тук и Кристалина Георгиева.
https://blogs.imf.org/2020/03/04/potential-impact-of-the-coronav … d-what-we-can-do/
Това мисля, че вече го цитирах.
https://blogs.imf.org/2020/03/09/limiting-the-economic-fallout-o … icies/#more-28483

# 15 941
Ел паис цитират сега нова научна публикация от Китай, според която вирусът може да оцелее във въздуха в продължение на 30 минути и да се разпространи на 4.5 метра от болния, а по повърхности докосвани от него и върху, които има негови секрети, оцелява с дни. Това е най-новото изследване по въпроса.
Бояна, може ли линк към изследването?
Не знам китайски, затова мога да дам само линк към новината.
[url<script src="https://elpais.com/Comentario/embed/1583832585-086ab1faf9ee67dda … 0412c5875e4732/es"></script>][/url]
От тук е. Ел паис е сериозен вестник, не е Шок, затова го цитирам.
https://elpais.com/sociedad/2020-03-10/ultimas-noticias-del-coro … s-en-directo.html

Тук има подробна статия на английски, че коронавирусът може да се разпространи до 4,5 метра от болния. Има и още нови подробности за вируса

https://www.scmp.com/news/china/science/article/3074351/coronavi … distance-and-stay

И едно интервю с Д-р Брус Айлърд, лидер на екипа на Световната здравна организация, който посети Китай

https://www.nytimes.com/2020/03/04/health/coronavirus-china-aylward.html

# 15 942
  • София
Сега кото  се замисля за последното боледуване на моя син беше от 17 януари до 3 февруари. Мина през три етапа .Правихме 3 проби за грип А и Б и трите бяха отрицателни . Никой тогава не ми даде отговор какво е това. Имахме моменти на висока температура която неуспявахме да свалим дори с течен аналгин .Суха кашлица, която като започне нямаше спиране. Решение на докторите кортикостероиди и вентолин.
Тук има доста медицински лица .Знам ,че не е за тук темата ми и ако прецени администратора да я изтрие. Ако я остави бих искала медиците да си кажат мнението какво е било. Просто от любопитство.
Вероятно си мислите, че е било корона, но ако беше така, нямаше ли и вие да се заразите?
Аз не съм каза ,че съм била здрава. И не съм мислела ,че е корона . Чудя се какво ли беше .Всички се натръшкахме . Интересно е факта, че малкия син го караше най-лесно. Аз си мислех ,че той ще е най - зле ,защото на 6 години рекорда без да се разболее в детската е 8 дни.

# 15 943
Мъжът ми е управител на ресторант. И може би трябва детето ни да стои гладно, докато той си мисли по нечии пожелания.  Винаги си е вършил работата съвестно и има прекрасна репутация.
Внимавайте какво пожелавате на хората.

"на този свят няма само собственици на ресторанти, какво ще стане ако целия бизнес се надигне да иска помощи според Вас" - а, ясно, само дадени бизнеси могат да искат помощи, другите - кучета ги яли. Каквато и криза да се била прогнозирана миналата или преди 5 години, сега ситуацията заради вируса е коренно променена и няма нищо общо с прогнозите  отпреди N-месеца или години.

И това е въпросът - като се заключите вкъщи, но останете без работа и доходи, и като приключи или драстично се намали произвоството на всичко - колко време ще оцелеете без никакви коронивируси да ви закачат?

# 15 944
Скрит текст:
Сега ревнаха и собствениците на заведения. Много хора спрели да ходят, нямало пари, щели да фалират. Искали помощи. Бе тия хора не разбират ли, че в момента е наложително!?
Доникъде няма да я докараме така...

Вдигне някой врява, и Баш Шефа се врътва.

Ние не можем ли да вдигнем врява за удължаване "грипната" ваканция?

Петиция някаква, Интернет-подписка, нещо такова. Журналистите ще го публикуват, и готово - вземащите решения ще се врътнат отново.
Аз съм за. Даже се учудвам, че още не е предприета такава стъпка.

И аз съм ЗА! Ако някой направи веднага я подписвам

Последна редакция: вт, 10 мар 2020, 17:14 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт