Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 929 666
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 16 050
  • В.Търново
Какво ще дирят в Италия като всичко е затворено, музеи, културни обекти..........какво ще търсят там???
Сами се навирам в устата на вълка.
До колкото знам самолетите са спрени вече в Италия.За автобуси не знам, като има карантина в цялата страна кой ще ги пусне вътре?

# 16 051
И в Португалия има заключване на 100 000 човека, доколкото успях да разбера. Нашите какво чакат.
Из моето малко градче, в момента се разкарват около 100 международни шофьори, на които ЛЛ били казали, спокойно, какъв е тоя вирус.

# 16 052
Много странно това с туризма. При тези темпове на зараза, лятото нито ще има кой да им работи, нито кой да потребява...Само в България виждат успех, както винаги.

# 16 053
Ангелкова от 2 седмици се покри, вместо да мисли как хората да си върнат парите за екскурзиите, които не могат да осъществят.
Ама друго е да се похвали какъв туристически рай сме.

# 16 054
Оказа се , че не са забранени. Току-що го казаха по новините на 1 БНТ, дори още продължава. В 19ч май ще има нещо по-разширено за коронавируса.
7 автобуса казаха 350 човека точно това каза и съм сигурна, един възрастен мъж, много нагъл просто, не му запомних името. Не знам дали всички са тръгнали от София , но на туризъм са , чрез тур агенции.  Потресена съм. За в самолета не каза колко са хората, само че 3 самолета са летели до Италия днес с наши туристи.

# 16 055
Очаквам скоро туристи, идващи от или отиващи към Европа, да бъдат пребити от разярена тълпа... кофти.

# 16 056
Германия разполага с 25 000 легла с вентилатори за обдишване

# 16 057
  • София
Жалко, че не е справедлива схемата с естествения подбор, а покрай сухото гори и мокрото, иначе щях да злорадствам доволно.

# 16 058
Понеже тук сте все отличнички, я да ви питам аз.
Кога за последно и с какво дезинфекцирахте следните повърхности:
1. Дръжки на врати и шкафове в дома и на работното място.
2. Кранове на смесители в кухня/баня
3. Мобилни телефони.
4. Мишки и клавиатури, от които така упорито пишете тук (а вероятно и другаде).
5. Кухненски плотове.
6. Волан и скоростен лост на автомобила (за шофиращите).
7. Ключове и всякакви други предмети, които употребявате често (повече от веднъж дневно).

Вие сте.
Всеки ден, по 2-3 пъти, след употреба навън на предметите, още от входната врата ги мятам. Без мишка и клавиатура, тях ги пипам само след като си измия и дезинфекцирам ръцете. Навън вече изработих нова методика - имам си "чиста" и "мръсна" ръка. С лявата не пипам нищо от външния свят, използвам я само ако трябва да си бръкна в чантата за нещо. (или да си бръкна в окото примерно Joy, както разказваше една потребителка) Трагичното е обаче, че въпреки всички мерки, мм успя да лепне грип, като по този начин се оказа слабото звено в защитата. Сега, дайте идеи и него как да го дезинфекцирам Joy

# 16 059
3. Мобилни телефони.
5. Кухненски плотове.
7. Ключове и всякакви други предмети, които употребявате често (повече от веднъж дневно).

Вие сте.
1. Старая се да е веднъж седмично, но преди вируса се е случвало да пропускам.
2. При всяко използване на мивката, веднъж седмично по сериозно.
3. Поне веднъж седмично, сега с този вирус, всеки път, когато се прибера отвън.
4. Два пъти месечно, но преди да седна на бюрото си мия ръцете в работата.
5. Всеки ден, когато мия съдове/ ММ мие съдове.(малка ни е кухнята).
6. Не шофирам
7. Отново, преди веднъж седмично, сега всеки ден.

# 16 060
7 автобуса казаха 350 човека точно това каза и съм сигурна, един възрастен мъж, много нагъл просто, не му запомних името. Не знам дали всички са тръгнали от София , но на туризъм са , чрез тур агенции.  Потресена съм. За в самолета не каза колко са хората, само че 3 самолета са летели до Италия днес с наши туристи.
Ми ако туроператори организират точно сега евтини екскурзии до Милано...
Алчни хора, ей!
Добре де, Италия нали е под карантина? Накъде са тръгнали българските граждани?

# 16 061
Германия разполага с 25 000 легла с вентилатори за обдишване

Вероятно защото в Германия е много топло и затова са тези вентилатори.

# 16 062
Аз от няколко репортажи на туроперотори разбрах, че в момента им се обаждат предимно хора, за да си отменят резервациите, единственото, което успяват да продад е Турция и Египет

# 16 063
Само да уточня , че тези 7 автобуса с 350 пътника са само за днес , това каза в интервюто и само за Италия.
Преди това пък имаше коментар, че нашите позволявали на нашите там да се връщат без проблеми. После замотаха какво да правят като кацнат , нищо не казаха да си останат вкъщи или нещо друго. Съжалявам , че не можах да ви кажа да гледате, но ако има начин вижте повторението на новините от 18 ч по 1 БНТ. Потресаващо е. Поне за мен.

# 16 064
3. Мобилни телефони.
5. Кухненски плотове.

Вие сте.
1. Старая се да е веднъж седмично, но преди вируса се е случвало да пропускам.
2. При всяко използване на мивката, веднъж седмично по сериозно.
3. Поне веднъж седмично, сега с този вирус, всеки път, когато се прибера отвън.
4. Два пъти месечно, но преди да седна на бюрото си мия ръцете в работата.
5. Всеки ден, когато мия съдове/ ММ мие съдове.(малка ни е кухнята).
6. Не шофирам
7. Отново, преди веднъж седмично, сега всеки ден.

Браво, най-после една разумна жена. Дръжката на външната врата дезинфекцирайте ежедневно.

Общи условия

Активация на акаунт