Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 929 607
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 16 095
Ето още едно творение на същия хуморист. Явно се забавлява.
Специални мерки за спасяване на Бойко от корона-вируса... Внасят му скафандър от НАСА
March 8, 2020
Скрит текст:
Специален скафандър, произведен по лиценз на НАСА, ще бъде внесен, с цел “гарантиране на сигурността на министър-председателя, след откриването на корона-вируса” в България.

Това съобщи току що генерал-лейтенант д-р Венцислав Мутафчийски – началник на кризисния щаб.

Мярката е по Закона за гарантиране стабилността на държавата при епидемии. Целта е държавното ръководство да бъде съхранено, за да има кой да “преведе народа” през трудните времена и да не се стига до анархия.

Скафандърът е олекотен модел на същите, ползвани в Космоса. Има същото ниво на защита и изолация, но не би могъл да работи същата продължителност във вакуум. Това позволява да е по-лек като маса.

Според сайта на НАСА, 1 бройка струва 7 милиона долара, но това е нищо, на фона на загубите, които би претърпяла България, ако “се случи нещо на премиера”.

Възможно е да се купят скафандри и за други ключови държавни служители, обясни д-р Мутафчийски.

По закона за НСО, с постоянна охрана (т.е. най-важни в държавата) са президент, вицепрезидент, премиер и председател на парламента.

От Президентството коментираха, че няма да поръчват скафандри, и че каквото е за целия народ, това е и за Президента.

От Народното събрание засега няма коментар ще поръчват ли за Караянчева. Преди време тя леко пострада при катастрофа, и бе вдигнат военен хеликоптер да я докара до болницата.

4udoslav

# 16 096
неее Laughing LaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughing

пп. те да му пратят Тайлол Хот и Проспан, да не кашля пред камерите

# 16 097
  • Варна
В Стара Загора и областта удължават грипната ваканция до края на седмицата. Сега го чух по ТВ , ако има хора оттам  да си проверят.

# 16 098
# 16 099
7 автобуса казаха 350 човека точно това каза и съм сигурна, един възрастен мъж, много нагъл просто, не му запомних името. Не знам дали всички са тръгнали от София , но на туризъм са , чрез тур агенции.  Потресена съм. За в самолета не каза колко са хората, само че 3 самолета са летели до Италия днес с наши туристи.
Задължителна карантина при връщането им. При нарушаване- арест и глоба. Писна ми от безмозъчни единици, чиято сметка ние ще плащаме
И преди тръгване да подписват, че се отказват от интензивни грижи при връщането си, да не заемат леглата на хората, които ще заразят.

# 16 100
  • В.Търново
Не знам каква е логиката, пиша каквото чух.
Сега имаше с една българка видеоразговор от Рим. Казва , че е страшно и е сериозно. Да внимаваме, изпълняваме и да се пазим. Било много тежко там. Нещо накрая я прекъснаха, като почна да говори за пораженията при младите хора. Искаше да обясни, но...явно има нещо, което не казват и за младите у нас.
Ако можете на запис да го гледате и ви интересува ...има доста неща от първо лице. А и преди този от туристическия бранш шефа ще видите какво е казал.
Къде да намеря това видео?

# 16 101
  • В офиса
Не знам видяхте ли тези графики.

https://mobile.twitter.com/henrikenderlein/status/1236748772455170049
Италия съпоставена с Германия.
Графиката показва, че в момента Германия е на нивото, на което е била Италия на 25.02.

https://mobile.twitter.com/GuntramWolff/status/1236221132732329984
Сравнение на нарастването на случаите във провинция Хюбей, Италия, Германия и Франция.
Мерси! Много полезно!
Ей сега BNO цитираха изследване, че към момента 4% от здравните работници в южна Холандия били заразени Sad А там все още няма много заразени.

# 16 102
Някой почва да троли ми се струва.

# 16 103
  • на пъпа на Златията
==
Във Фейсбук ми излезе, че баба Ванга била предрекла кв и казала също, че българите ще се приберат по родните места. А като видях състоянието на болниците, ми се доплака.
==
Аз го гледах още по Нова година по росйската телевизия .
За 5-те двойки  22 02 2020
Българите да се връщат до 2020 година защото после няма да могат . Ще се опитам да ви го намеря и  ще ви го покажа . 

# 16 104
  • В.Търново
Какво ще дирят в Италия като всичко е затворено, музеи, културни обекти..........какво ще търсят там???
Сами се навирам в устата на вълка.

Tук една група шведски туристи от 19 човека от община Вермланд, та всички се върнаха от Италия "цъфнали и вързали" с Ковид-19.
Ужас, много се притеснявам за съпруга ми.Той е тираджия и циркулира между Дания и всички държави от Скандинавието, придвижва се и с кораби.По принцип взема хапчета за сърце, не е нещо страшно, но не е хубаво без тях.Възможно ли е до 2 месеца примерно да затворят границите на Дания например и да не може да се прибере, ако се усложни там обстановката?

# 16 105
Тестове в болници в Южна Холандия са показали, че 4% от медицинския персонал е заразен с коронавирус. Направени са 1097 теста, около 45 са положителни.

Testing at hospitals in the southern Netherlands shows 4% of health care workers is infected with coronavirus, officials say. 1,097 employees were tested, so roughly 45 of them were positive.

BNO

# 16 106
  • на пистата
Лекари и мед сестри в готовност да напуснат.
https://novini.bg/zdrave/bolnici/586480

# 16 107
Италия: +977 случая, +168 смъртни случая.
Общо 10149 случая, 631 смъртни случая.

BREAKING: Italy reports 977 new cases of coronavirus and 168 new deaths, raising total to 10,149 cases and 631 dead https://t.co/eUoE2b20hL

# 16 108
  • София
Oт тук:
https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Sit … b=publicationFile
(ако някъде съм прочел грешно моля коригирайте- немският меко казано не ми е стихия):
На Роберт Кох институт са рапортувани 514 случая с детайли. От тях 286 са мъже и 228 са жени.
10 са деца под 5г
11 са деца 5-14г
427 са от 15 до 59г
62 са над 60г
за 4 души не се знае

Симптомите които имат се знаят за 346 души:
13 нямат симптоми.
кашлица 58%
температура 44%
течащ нос 32%   !!!!
7 души (2%) имат пневмония
има и други симптоми- главоболие, болки в гърба, мускули, загуба на апетит, гадене, повръщане, диария, апатия при някои.

# 16 109
  • на пъпа на Златията
https://www.youtube.com/watch?v=qe-soWnMsPQ
Ето го .

Общи условия

Активация на акаунт