Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 929 666
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 16 065
  • София
Оказа се , че не са забранени. Току-що го казаха по новините на 1 БНТ, дори още продължава. В 19ч май ще има нещо по-разширено за коронавируса.
7 автобуса казаха 350 човека точно това каза и съм сигурна, един възрастен мъж, много нагъл просто, не му запомних името. Не знам дали всички са тръгнали от София , но на туризъм са , чрез тур агенции.  Потресена съм. За в самолета не каза колко са хората, само че 3 самолета са летели до Италия днес с наши туристи.

Задължителна карантина при връщането им. При нарушаване- арест и глоба. Писна ми от безмозъчни единици, чиято сметка ние ще плащаме

# 16 066
Една от тези клечки е взела мерки да се предпази от вируса. Висока хигиена и социална дистанция:

Не забравяйте, че за вируса всички сме хора и всички сме заедно. Това, което правим засяга не само нас, но и хората около нас.

# 16 067
Напомням, че грипа също може да убие млад човек без хронични заболявания- колега си замина на възраст под 40 (Бог да го прости- това стана преди 20 години) от грип ...  представям си какво щеше да стане, ако бяха пуснали worldometer да брои по същия начин доказаните с тест случаи на грип по държави, тия в интензивни и умрелите ... а може би трябва да го направят.
За Коледа когато върлуваше Брисбейн ли беше вече не си спомням, умря една наша позната от усложнения на 50 години.Отделно нямам си на идея колко още възрастни хора са станали жертва.Не съм любопитствала . Знам само че аз и почти всички от цеха бяхме буквално сдъвкани и изплюти от вируса, специално аз десет дена се чувствах като парцал и не знаех къде съм .Не си спомням някой да е поствал някаква статистика тогава за брой заболели и починали.В темата вече се разделихме на паникьори и антипаникьори.Не ми харесва само факта че паникьорите квалифифицират отстрещната страна като безотговорна, както и не ми харесва също факта че някои с безпочвените си и недоказани по категоричен начин твърдения внушават още по голям дискомфорт и безпокойство сред хората.Става ми странно като чета как това не било грип а някаква тайнствена, заразна и смъртоносна болест чиито последствия се проявявали по късно.Вчера прочетох тук че предизвиквала фиброза. В момента случаите на фиброза в Европа са над 100 000. Но това никой не го споменава, а просто се прави констатация - Короната предизвиква белодробна фиброза .И хоп хората започват да хапят устни, да се стресират, да вдигат кръвно и захар, да се притесняват. Стресират се и това води до повишено отделяне на кортизол, който от своя страна обистря веднага редица хронични заболявания. Когато някои се опита да вдъхне кураж - веднага се намира друг който го упреква в недобросъвестност, започват укори че престъпно омаловажавал ситуацията, и дори някои директно си му казват че е "глупав". Бях се зарекла да не влизам в темата,  но тя вече си се превърна в обикновена говорилня и място за  прекарване на  времето в условията на карантина.

# 16 068
По 1 БНТ продължава за короната, има интервюта с наши хора там
Интересно е и много показателно

Парламента излиза 45 дни ваканция за короновируса. Че кой тогава ще взима важни решения и гласува. Недоумявам, ако е истина.
https://edinnabulgaria.com/naglost-45-dni-vakantsiya-shte-polutc … T2O0Hyx947iRl3Xgk

# 16 069
Само да уточня , че тези 7 автобуса с 350 пътника са само за днес , това каза в интервюто и само за Италия.
Преди това пък имаше коментар, че нашите позволявали на нашите там да се връщат без проблеми. После замотаха какво да правят като кацнат , нищо не казаха да си останат вкъщи или нещо друго. Съжалявам , че не можах да ви кажа да гледате, но ако има начин вижте повторението на новините от 18 ч по 1 БНТ. Потресаващо е. Поне за мен.

Няма логика всичко това
освен ако не са живеещи там и няма как да се приберат, заради спирането на полетите...

# 16 070
  • Варна

Парламента излиза 45 дни ваканция за короновируса. Че кой тогава ще взима важни решения и гласува. Недоумявам, ако е истина.
https://edinnabulgaria.com/naglost-45-dni-vakantsiya-shte-polutc … T2O0Hyx947iRl3Xgk

Тръгнаха да си спасяват собствената кожица .

# 16 071
Ами, поздравления за италианското правителство. Явно без карантина няма как да мине. Животът на хората е най-важен. Дано наистина се ограничи това разпространение, че станаха много. Китай се повтаря и тук. Европа е почти на територията на Китай, населението около два пъти по-малко, но това не беше достатъчно да се спре вируса. Сега ще правим като Китай.

# 16 072

За да се забави новият тип вирус, всички планирани събития в големите зали на държавните театри, опери и концертни зали в Берлин се отменят. Културният сенатор Клаус Ледерер обяви, че това решение ще е в сила до края на Великденските празници, т.е. до 19 април.

# 16 073
Понеже тук сте все отличнички, я да ви питам аз.
Кога за последно и с какво дезинфекцирахте следните повърхности:
1. Дръжки на врати и шкафове в дома и на работното място.
2. Кранове на смесители в кухня/баня
3. Мобилни телефони.
4. Мишки и клавиатури, от които така упорито пишете тук (а вероятно и другаде).
5. Кухненски плотове.
6. Волан и скоростен лост на автомобила (за шофиращите).
7. Ключове и всякакви други предмети, които употребявате често (повече от веднъж дневно).

Вие сте.

Подове, плотове, тоалетна, кранове и дръжки преди КВ се почистваха два пъти седмично с разтворена в готови препарати белина. И стълбищната площадка. Откакто личния лекар ми каза, че туберкулозата може да вирее в изсъхнала храчка до 20 години и да чака удобен момент да зарази. Причините за този разговор нямат значение.

# 16 074

Източникът явно е този https://4udoslav.writeas.com/  

Надсловът е "Да разгромим корумпираната власт със слово (не непременно с истини)..."

# 16 075
Не знам каква е логиката, пиша каквото чух.
Сега имаше с една българка видеоразговор от Рим. Казва , че е страшно и е сериозно. Да внимаваме, изпълняваме и да се пазим. Било много тежко там. Нещо накрая я прекъснаха, като почна да говори за пораженията при младите хора. Искаше да обясни, но...явно има нещо, което не казват и за младите у нас.
Ако можете на запис да го гледате и ви интересува ...има доста неща от първо лице. А и преди този от туристическия бранш шефа ще видите какво е казал.

# 16 076
Жалко, че не е справедлива схемата с естествения подбор, а покрай сухото гори и мокрото, иначе щях да злорадствам доволно.

За какво???

# 16 077

Проверена ли е тази информация? На официалния сайт на НС не виждам подобно нещо. За утре има насрочено редовно заседание от 09:00 ч.

# 16 078
fanfanito, благодаря за ъпдейта, нямам българска телевизия. Не спирам да се чудя, сега пък парламента във ваканция. Те ли са най-важните хора в държавата? Ами децата? Възрастните хора, които още работят?
Далеч не всички са по екскурзии в Италия...
Повечето българи просто оцеляват.
И работят, колкото да покрият кредити.

# 16 079
  • На морето!
Жалко, че не е справедлива схемата с естествения подбор, а покрай сухото гори и мокрото, иначе щях да злорадствам доволно.

За какво???
Че хората, които пътуват умират, аз така го разбирам. Ама уви, покрай тях и тези, които не могат да пътуват умират и затова не злорадства.

Общи условия

Активация на акаунт