Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 940 101
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 16 410
Имаме прекрасни лекари, но лоша система и ниско самочувствие. Мизерните условия в някои болници не са критерий.
Чета италиански сайтове и групи във фейса. Прави ми впечатление как италианците се подкрепят,  как си дават надежда, вярват и звучат обединено...И наистина черни и отчаяни мисли никъде не срещам, а само "Давай, Италия!, Да живее Италия..."
Силата на духа е много важна в кризисни моменти. Не да се хванем за косите, обезумели от страх и обвинения един към друг.

Поучете се от италианците и спрете да сочите с пръст българите като обезумели, паникьосани и какви ли още не.

# 16 411
unabella - наият народ е изстрадал. Пораженчески мислим. Но пък си мисля , че можем да се държим на положение стига да решим.

Да, изстрадал и уморен от безкрайни кризи и удари, но силен.

# 16 412
Имаме прекрасни лекари, но лоша система и ниско самочувствие. Мизерните условия в някои болници не са критерий.
Прави ми впечатление как италианците се подкрепят,  как си дават надежда, вярват и звучат обединено...И наистина черни и отчаяни мисли никъде не срещам, а само "Давай, Италия!, Да живее Италия..."
Силата на духа е много важна в кризисни моменти. Не да се хванем за косите, обезумели от страх и обвинения.
По време на всяка криза силата на духа е от изключително голяма важност. Не знам мизерните условия в болниците или любовта ни към самобичуване ще имат по-негативен отпечатък върху това как ще преминем през епидемията.

# 16 413
Кураж и сили на медицинските ни екипи! Ще успеят!

По моловете деца няма. Определено. Стига вече го повтаряхте.

# 16 414
  • София
Стресът и леката истерия ще спомогнат поне за спазване на препоръките.

# 16 415
Кураж и сили на медицинските ни екипи!
❤️🍀

# 16 416
Чета италиански сайтове и групи във фейса. Прави ми впечатление как италианците се подкрепят,  как си дават надежда, вярват и звучат обединено...И наистина черни и отчаяни мисли никъде не срещам, а само "Давай, Италия!, Да живее Италия..."
Силата на духа е много важна в кризисни моменти. Не да се хванем за косите, обезумели от страх и обвинения един към друг.

Поучете се от италианците и спрете да сочите с пръст българите като обезумели, паникьосани и какви ли още не.

Не си спомням точно аз да съм сочила някой с пръст, освен да се обадя, когато намирам някой пост за неподплътено негативен и всяващ страх. Съгласявам се с фактите, но когато няма факти, а само черни мнения и аз изразявам своето.  Не мога да приема изказвания от рода, че няма надежда и тежки тайнствени прогнози. Винаги има надежда, има обрати. Прави впечатления, че в тази тема се нахвърлят срещу всяко по-оптимистично мнение като безотговорно. Наистина не искам да споря.

Последна редакция: вт, 10 мар 2020, 23:34 от unabella

# 16 417
Прави ми впечатление как италианците се подкрепят,  как си дават надежда, вярват и звучат обединено...И наистина черни и отчаяни мисли никъде не срещам, а само "Давай, Италия!, Да живее Италия..."
Силата на духа е много важна в кризисни моменти. Не да се хванем за косите, обезумели от страх и обвинения.
По време на всяка криза силата на духа е от изключително голяма важност. Не знам мизерните условия в болниците или любовта ни към самобичуване ще имат по-негативен отпечатък върху това как ще преминем през епидемията.

Липсата на медицински персонал поради липса на предпазни мерки в болниците, госпожо. Нищо общо с духът на народа или плочките в отделенията.

# 16 418
  • София
Чувството за недосегаемост е точно толкова вредно, колкото и паниката.

Аз так и не разбрах с какво паниката може да бъде вредна в тази ситуация. С нищо. Само може да допринесе, освен ако не става дума за хора, които си скубят косите и реват на публични места.

Ами... с паника нищо не постигаме реално. По цял ден все някой обяснява, че положението е много страшно и всички ще умрем - с какво помага това? С какво помага да преговаряме по сто пъти дневно колко са загинали - някаква магия ли е, молитва за здраве ли е?
В метрото сутринта видях маса хора с толкова отвратително омърляни маски, чак ме побиха тръпки от гнусотия. Ето ти негативен ефект от паниката - мъкнат някакви маски, по-мръсни и от чорапите им, защото са сметнали, че предпазват. Защото паниката ги кара да вярват, че по-добре с тия парцали, отколкото без.
Опитвам се да чета колкото се може, повече чуждестранни източници и гледам коментарите. Никой не обяснява, че е много страшно, никой не се тръшка, че "тепърва ще страдаме" (дори и евентуално да се окаже така). Напротив, хората си дават кураж, казват "Всичко ще е наред". Аз не съм прочела сумарно и десет мнения в България, че всичко ще се оправи, всичко е черногледство, съчетано с неоснователно плюене.
Италианците и те недолюбват Конте, той едвам състави ново правителство, ама някой в момента да скача? Напротив, обединени са. А ние - Бойко с каква брада бил, пък какъв простак бил... Все едно ако е бъкингамски принц, ще е друго, пак същата безпочвена истерия...

# 16 419
Скрит текст:
Току що изгледах обръщението на австрийския канцлер и тукашния щаб , във връзка с новите мерки и просто ми се доплака. Не че и той е китка за мирисане, но в сравнение с нашите тулупи е ....нямам думи, с които да опиша разликата.

Надявам се, че утре ще имам време да го преведа, а на владеещите немски, препоръчвам горещо да го чуете.
И там ли смятат да го оставят тоя вирус да се вихри?
Обясниха, че няма как вирусът да бъде спрян. Надяват се с приложените мерки, да забавят нещата и да спечелят време, за да предотвратят срива на здравната система и поне да не съвпада пика на грипа.

Мерките са най-строгите в Европа досега, като изключим училищата, но си казаха, че търсят начин да го организират.

Много строги, няма що. В момента върви футболен мач от Шампионска лига  по Макс Спорт телевизия, мъжът ми го гледа, а аз какво да видя? - стадионът е пълен до дупка! Мачът се играе в Германия, предават го на живо.

# 16 420
Аз имам маски, от подходящите, утре имаме преглед с децата в болница. Чудя се да ги слагам ли, предвид че в някои болници не пускали без.

Хепи, няма какво да се чудиш. В болнично заведение отиваш, сигурно по-рисково място няма Днес бях в ДКЦ-то точно с такава маска плюс слънчеви очила (е, не защитни, но са тип-маска и покриват доста). Мислех, че ще ме гледат като изкопаемо, но 2/3 от хората в чакалнята бяха с маски, а обикновено съм аз и още някой заблуден.

# 16 421
  • София
Ама личните лекари ще си продължават сигурно с "пътувал ли си" и ако не си си с грип ...
 Ми то и аз не съм пътувал, ама преди 25-30 дни се срещах с иранци Simple Smile

# 16 422
  • София
Дори и да се заразили в Ломско кой знае те колко хора са заразили на Илиянци. Трябва по възможно най-бързия начин да се открият поне тези хора с които са имали ежедневен контакт, а пък и после и контактите на тези хора и така по тази верига. Не му се вижда края, но поне една, две линии да минат. Защото вирусът не се предава веднага.

Иначе ми е смешно за тази 60/70% как може да се връзвате на тези глупости. В Китай няма толкова, дори и да са 1 млн. заразените, а не 90 000. В Италия само в Ломбардия да са всичките болни пак е много, много далеч от тези цифри. Лъжат ви, за да ви държат в паника и да изпълнявате. Вие си изпълнявайте спазвайте всички препоръки, но не вярвайте на тези хитри партенки.

# 16 423
Иначе ми е смешно за тази 60/70% как може да се връзвате на тези глупости...
Тези цифри са по принцип колко хора ще го изкарат. Не за тези 2-3 месеца, а по принцип. Той няма да спре скоро.
Аз мисля училищата са им най-малкия проблем. Сборни класове в дежурни училища и онлайн обучение и са готови учениците.  Важното е учениците да стоят по домовете. Като хванат някое дете в Мола- глоба на родителите и готово. Хем пари за тестове ще има, хем родителите ще осъществяват здрав контрол върху децата си.
Ако ще се глобяват клиентите, няма смисъл и служителите да стоят там. Направо да затворят МОЛ-овете в такъв случай.

# 16 424
Да напиша и аз какво мисля за София специално, но важи май за всички градове.
 Една зима преди 4-5 год. не ми мина с 2 антиб. грип или какво беше не разбрах. То и не пих втория, че ми идваше много (мразя лекарства) ЛЛ ме прати направо в белодробната в болницата със снимката за мнение, лично се обади. Отивам и зав. отделение (с нея се бяха разбрали) ми гледа снимката . Пушачка съм. Вижда някаква сянка и аз се опулвам глупаво и страхливо. Жената ми казва да не се страхувам, всички сме го имали, дори 3 г. и внук, това било от въздуха в София, не било опасно и не било тревожно. Мина ми после с времето, аз си откарвам с месеци бухайки .

Та... щом този вирус удря дробовете, младите, децата, да не говорим за хора над 40г. са вече всички май с някакви проблеми още преди това. Тези години много се говори за мръсния въздух, това още повече ни е натоварило, а пушачите като мен пък.. съвсем май. Та.. в София почти няма хора без проблем с белия дроб. Може и да не го знаем, защото не е нещо тревожно и да го виждат лекарите, ама не е сега и за пренебрегване. Все повече деца с алергии и асматични пристъпи има. Та...пазете си децата искам да кажа, нищо че го карали леко. Не се знае как са с дробовете , а ако са изкарали и гриповете сега ... не ми харесва на мен тази работа. Май всявам паника, ама..по-добре да не се успокояваме, че децата това-онова.

ПП За мерките. Българите сигурна са единствените туристи в Италия си мисля. Толкова за мерки. Можехме , като турците границите да пускаме камиони със стоки , обезпаразитяване, човекът стои техния, товарят стоката нашите и всеки по пътя си. Това правят турците четох на границата с Иран. Ние си работим и децата учат... просто тези прелетни птици наши дето не си седнаха на задните части ...недопустимо.

Мен другите проценти не ме интересуват в държавите. Можехме да ги сведем до минимум си мисля. Вирусът се предава от хора, не от камиони и техника. Та...ако се бяха взели мерки, нямаше сега да си говорим за проценти такива.

Последна редакция: вт, 10 мар 2020, 23:30 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт