Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 939 471
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 16 695
Не знам на какво да вярвам, уж говорите за някакви карантинни мерки в Северна Италия, но според коментарите на италианците, всеки си бръмчи? Или поне до преди 2-3 дена е било така.

# 16 696
  • Bulgaria
Ще видим какви ще са резултатите от тези 7 проби, които се очакват до обяд. Ако се потвърдят още случаи вероятно ще има ваканция.
Притеснява ме, че жената в Пирогов е в критично състояние, а мъжът очаквали тепърва да се влошава... А това е информацията относно първите 4 случаи, а твърдяха, че жената са я хванали с положителен тест, когато започва да оздравява. "В Габрово възрастната жена има белодробен излив. Направена е елементарна манипулация по евакуирането му. Пациентката е подобрила показателите си и в момента е с подобряваща се клинична картина. Медицинската сестра с коронавирус е в отлично състояние, без никакви признаци на заболяване".

https://nova.bg/news/view/2020/03/11/280850/%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D … 0%BD%D0%B8%D0%B5/

# 16 697
  • София
Ами аз съм с увредени дробове, синът ми и баба ми също. Разрешаваш ли ми да се притеснявам, или ти развалям не-паниката? Глупава ли съм?

Какво ти е увредено на белите дробове? Отговорът е необходим, за да ти се отговори дали да се притесняваш....После друго - ако се притесняваш от Короната, от другите грипове притесняваш ли се? Защото то и Короната е като всички останали грипове...днес дори и на брифинга казаха, че при някои хора дори протича безсимптомно, обаче кой ли ги слуша....важното е паника да има.

Многократно се повтори, че короната не е грип, не знам ти къде си бляла и не си разбрала досега...
Ето го обяснено от вирусолог:

https://www.vesti.bg/bulgaria/virusolog-ima-iasna-razlika-mezhdu … onavirusa-6106742

# 16 698
Хора, има няколко трола в темата, спрете да им се връзвате и да им отговаряте. Виждате ника, пропускате. Даже услесняват четенето така.

# 16 699
Не знам на какво да вярвам, уж говорите за някакви карантинни мерки в Северна Италия, но според коментарите на италианците, всеки си бръмчи? Или поне до преди 2-3 дена е било така.
По принцип си бръмчат ,но под карантина,имат право да ходят на работа,но имат документ и ако ги спре полиция го показват,няма право да се ходи на гости и да се местят от един град на друг без основателна причина.На пазар ходи само един човек от семейството,в магазина пускат по 10/15 максимум и всички на дистанция метър.

# 16 700
То няма значение как се нарича всъщност - дали е грип или не, какво сте се хванали за думата? Ми самия грип е вирус.
Има много хора, които имат сериозни причини за тревожност, поради неизвестността на последствията от този вирус за преболедувалите го дори и леко. Неясно е какво се случва с организма, ако се случи срив, дали след това може да има изостряне или рецидивиране на хронични болести...Та в тази връзка, всеки се страхува, но не всеки си позволява да размахва страховете си.

# 16 701
Аз не вярвам пикът до е септември. Каква е логиката? Според мен ще отслабва този вирус постепенно.

Не е по темата, но искам да споделя голямото си разочарование от злобата, която се лее от някои постове... то не са клетви, не са заплахи за саморазправа, не са обиди. Едни са панирани повече, други по-малко, всеки си има своите разбирания, но такива ексцесии изобщо не съм очаквала, дори и да са само в рамките на виртуала.

# 16 702
Бойко си вкарва автогол с това изказване за септември. Отиде летния туристически сезон....За сметка на това пък Ердоган е хитър, нямали били вирус, само един човек. Доообре...
Сега овчия народ ще се юрне да ходи в Турция,  щото видиш ли там най-безопасно. И ще продължи пропагандата, и ще продължи да дотира хотелите....
За учениците - ок, грипна ваканция, но едва ли 2 дни са решаващи. А колко време могат да не ходят на училище? Месеци? Стига, все някога трябва да се върнат. Не всеки има възможност за електронно обучение в Бг. По селата и махалите ходят да ги събират от тях, че да ги завлекат на училище, а кой ще ги кара да си отворят лаптопа насред коптора, в който живеят. Боже, представих си тази картина....И не визирам само цигани.
Това не е реално и няма как да бъде приложено на 100 %, а ако не е на 100, то тогава дискриминира децата, защото всеки има равен достъп до образование. Та все още сме много далеч от електронно обучение.

# 16 703
  • Пловдив
Дано е истина, испанците открили лекарство. Не го знам сайта дали е достоверен, ама поне е нещо хубаво. Това лекарство било за белодробен рак.
https://www.eurocom.bg/new/ispaniya-otkri-lekarstvo-sreshchu-kor … iOOjsDXM.facebook

Дано да е истина и дано да е по-качествено от тестовете им

Между другото, ако децата спрат да ходят на училище и останат при бабите и дядовците да ги гледат, хем децата ще се предпазят от заразяване, хем и възрастните хора, защото реално няма кой да им домъкне вируса вкъщи. Ама не - ще си ходят на училище и всеки час ще започва с 5 минутно обяснение за миенето на ръце. Щото децата са едни изпълнителни и стриткни......
да, ама повечето баби и дядовци работят, така че...

# 16 704
Академик Гълъбов от БАН:
''При коронавирусната инфекция, вирусът навлиза в кръвта и това създава много големи проблеми. До този момент са изпробвани всички антивирусни средства и е изолиран един препарат, наречен ремдизивир, разработен в САЩ срещу ебола. В България не знам дали го има, но би трябвало да го купят”, твърди академик Гълъбов. „В Китай използват и едно класическо, старо противовирусно средство – колорокин, както и комбинацията от лекарства срещу СПИН ритонавир, която обаче има сериозни странични ефекти”.

Специалистът поясни, че Световната здравна организация не е одобрила официално тези лекарства за коронавируса, тъй като изследванията продължават.

„Голяма част от случаите на коронавируса са безсимптомни, даже повече и от грипа. На болните нищо им няма”, заяви Гълъбов. Той добави, че за лечение на заболяването в болниците се използва механична вентилация на белите дробове и противовъзпалителни средства.''

# 16 705
Медицински сестри напускат: Не сме готови да жертваме живота си!

https://www.ruse24.bg/novini/Bylgaria/Medicinski-sestri-napuskat … zhivota-si-943250

# 16 706
Няма. Чакаме. Идиоти! В последния момент всичко, да треперим цял ден. Детето ми беше болно и още се възстановява. Ни да идеш до лекар, ни да го пращаш на училище. Освен да го оставя в нас и да му пишат неизвинени, после ще го мисля.
Така и не можах да разбера какво толкова сте се хванали за тази ваканция. И като я удължат до 15 март какво ще стане? Вируса на 16 март ще е изчезнал ли??? Да я удължат до края на март. Какво ще стане? На 31 март, вирус няма да има ли, какво?

# 16 707
Няма как от вкъщи да пращаме сапун всеки ден. Ако трябва някакви средства да съберем..

Сериозно ли? Сигурно има поне 10 начина да си носиш сапун в ученическата чанта. Примерно малки хотелски опаковки.

# 16 708
По принцип си бръмчат ,но под карантина,имат право да ходят на работа,но имат документ и ако ги спре полиция го показват,няма право да се ходи на гости и да се местят от един град на друг без основателна причина.На пазар ходи само един човек от семейството,в магазина пускат по 10/15 максимум и всички на дистанция метър.

Вие в Италия ли живеете?
Тези мерки от кога са? Защото според хората доскоро са си пътували от севера към юга без проблем. Даже имаше много клипчета в интернет.

# 16 709
Детето ми не е добре още, ясно го написах. Не искам да ходя до личната за удължаване на бележката, не искам да го пращам кашлящ на училище, чакам удължаване на ваканцията. И да, считам, че могат да не ходят няколко седмици на училище, няма да се случи нищо фатално. А за махалите и селата, ами извинявайте, ама не ходят с градски транспорт до училищата, да си решават на място.

Общи условия

Активация на акаунт