Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 938 826
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 16 935
Най- ме дразнят туристическите агенции, които удобно са си загасили телевизорите снощи, на Референдума, на който епидемолозите казаха "просто не пътувайте", а не "до къде е ок да се пътува". И аз си отложих пътуване до северна държава заради ситуацията.
За да не губят пари са готови да лъжат, омаловажават и да носят от 9 кладенеца измислици.
Ама той и Ганьо е така. Купил си е самолетните билети преди 8 месеца, за да пътува нискотарифно до Милано за 30 евра и не иска да изпусне да се наснима в големия град-мол или на циментовите плочки в Рим. Па и за зян да станат тия 30 евра, не му се струва изгодно. Ще рискува, какво пък толкова!

# 16 936
Италианците под карантина с домашни любимци разбра ли се как действат?

# 16 937
Не разбирам каква е тази цензура, която се налага тук все едно на власт е китайската комунистическа партия. Какво толкова казах, когато изразих мнение, че вирусът е кръстоска между СПИН/ХИВ и още нещо. Защо иначе ще го лекуват с препарати за СПИН/ХИВ. А и всички истински образовани вирусулози повтарят как това не е обикновен грип, а вие ме триете... А и вече има много регистрирани случаи на преповтаряне на вируса, което значи, че имунната система няма траен имунитет. Не искам да всявам паника, но фактите си говорят едно, а вие с тази цензура единствено прилагате опит за насилствено спокойствие... Нямаше цял свят да ревне и цели икономики да се парализират задържайки милиони души по домовете им с военна охрана и прочее, ако нямаше нещо много страшно! Хората умират, за Бога!

Няма нищо вярно, че вирусът наподобява ХИВ, както и че го третират успешно с лекарства за ХИВ. Имаше два случая в Азия, където сработи, но после в Япония и Южна Корея "коктейла" от ХИВ лекарства не беше ефективен. Също така важно е да се отбележи, че при излекуването със споменатия коктейл е използвана и голяма доза оселтамивир, което няма нищо общо с ХИВ. Именно заради комбинацията с оселтамивир са проведени тестове за евентуално лечение на заболели и с ремдесивир - лекарство срещу Ебола, но пак не е дало ефект.

Според проф. Майкъл Остерхолм, който е виден вирусолог, направил верните проекции за разпространението на SARS и MERS, COVID-19 ще убие около 1.5% процента от популациите на съответните държави (най-мрачната прогноза е 2%), като няма да изчезне напълно в следващите 24 месеца, а ще има периоди на затишие.

# 16 938
Най- ме дразнят туристическите агенции, които удобно са си загасили телевизорите снощи, на Референдума, на който епидемолозите казаха "просто не пътувайте", а не "до къде е ок да се пътува". И аз си отложих пътуване до северна държава заради ситуацията.
За да не губят пари са готови да лъжат, омаловажават и да носят от 9 кладенеца измислици.
Ама той и Ганьо е така. Купил си е самолетните билети преди 8 месеца, за да пътува нискотарифно до Милано за 30 евра и не иска да изпусне да се наснима в големия град-мол или на циментовите плочки в Рим. Па и за зян да станат тия 30 евра, не му се струва изгодно. Ще рискува, какво пък толкова!
Глупости. Този вид планиране е по-типичен за западния човек.

# 16 939
  • София

Може ли да четем изследвания напълно, а не само каквото ни е изгодно от тях?
От линка:
As a result, none of the 24 asymptomatic cases presented any obvious symptoms while nucleic acid screening. Five cases (20.8%) developed symptoms (fever, cough, fatigue, etc.) during hospitalization. Twelve (50.0%) cases showed typical CT images of ground-glass chest and 5 (20.8%) presented stripe shadowing in the lungs. The remaining 7 (29.2%) cases showed normal CT image and had no symptoms during hospitalization. These 7 cases were younger (median age: 14.0 years; P=0.012) than the rest.

Като резултат, никой от 24 пациента не е показал симптоми към момента на тестването. 5(20,8%) развиват симптоми по време на болничният престой. 12(50%) показват типичната КТ картина със граунд-глас изменения в дробовете и 5(20,8%) имат други изменения. Останалите 7(29,2%) нямат изменения. Тези 7 случая са и най-младите (средна възраст 14 год.)

Така изглежда малко по-различно от това, което ти казваш. Не се наемам да обяснявам какво значи граунд-глас и какви са другите изменения в дробовете, защото не разбирам достатъчно. Но това изследване е показателно, че дори при асимптоматични случаи се развиват изменения.
Т.е. аз го разбирам, че 5 са развили симптоми, 12 имат изменения като са снимани на скенер. Тия 12 имат нещо дето се вижда на скенер ама нямат симптоми. Като нямат симптоми са асимптоматични. Няма противоречие с тезата ми. Никъде не е посочено че измененията са останали трайни и са ги увредили някак.

Ground glass- на български е " матово стъкло" . Хич не е шега работа това, аз го имах преди 3 години като резултат от пневмония . Посредствията са белодробна фиброза и няколко години лекарствена терапия

# 16 940
  • на пъпа на Златията
==
rorik, въпросът беше в това, че в момента затварят и карантинират болници, а не се знае вече колко заразени са минали от там. Което важи и за всички останали болници, които нямат открит случай.
==
Някъде назад в страниците казах че това е правилно.
Болниците са местата дето отиват болни . И мед. персонал трябва да е защитен и да открива  заразата.
Но не трябва да се поддаваме на паниката и да хабим ресурс да гоним Михаля по някакви села .
Село лесно се карантинира. А София?
У наше село например едно циганско семейство с 3 деца едното беше болно . повръщаше с температура .  Хвана и другите деца  и не ходиха на училище една седмица преди грипната ваканция . .
Бабата и дядото  гледат децата и цял ден са по улиците .
Нямам инфо  някой да се е върнал от някъде . Бащата е в Кипър и трябваше да се върне в началото на март . Ама гледам че още  го няма с една тумба цигани още . Мислиш ли че ако е бил болен някъде  някой ще го лекува?Майката ги заряза още  преди 2 години  и се запиля нанякъде . И като се върне казва ли ти някой дали  не е виросоносител?
Значи пенсионерите  едва събират стотинки за хляб и лекарства. Бабата и дядото са попечители на децата . Тия ходят по  6 месеца на работа и  събират пари да купуват къщите из село с едно ходене . Връща се и да му плащаш теста  че е социално слаб ли ??
Пенсионерите за 40 г трудов стаж получаат по 250 лв пенсия .

Баце кашля , на генерала гледам му запушен носа .
 .
Както казват някои тук Бог да ни е на помощ. .
С глупостта си  да търпим и храним  "вирусите"  те се модифицираха   и ще ни изядат главите .

# 16 941
Епидемиологът д-р Мира Кожухарова: много от мерките при епидемия от този тип били разписани и проигравани от СЗО, но пак не сработиха.
П.С. По-черногледите могат да пропуснат първата част, че звучи успокоително 😀

https://m.dnevnik.bg/analizi/2020/03/11/4038788_daite_po-spokoin … oronavirusa_ne_e/

Това всичкото го знаем, изписаха се купища страници, че няма страшно, защото възрастните са най-уязвими, после се сещам за крилатата фраза, че " пенсионерите изядоха фискалния резерв"  и нищо добро не ми хрумва.

# 16 942
  • Пловдив
И как търпим и храним вирусите, че ги модифицирахме?!
Пак глупости.

# 16 943
Глупости. Този вид планиране е по-типичен за западния човек.
Защо да са глупости? Масовият пост-социалистически българин е точно такъв тип пътешественик. Масово виждам такива хора, които за едната нискотарифна екскурзия рискуват и се връщат после да се изфукат пред хората от града си като горди европейски пътешественици изживяли голямата мечта да се наснимат за фейса как се правят на успели хора пред моловете, Биг Бен и римските циметнови площади докато държат пластмасови торбички... Пълен смях! (или по-скоро не, защото именно такива простаци внасят зарази и си мислят, че вирусът се лекува с ракия, чесън и тежки трапези, каквито междувупрочем той (Ганьо) намира едновременно за панацея и повод за гордост и ги снима и тях да качи във фейса най-вече по празници... но това е една друга тема...)

# 16 944
За 10 минути в почивката ми навън в Мола  ни влязоха 4 баби с по 2 деца, 1 дядо с внучето, 2 майчета с деца, всички деца на възраст 7-10 години. Ееее... Ваканция е...

# 16 945
https://nauka.bg/koronavirusat-da-preleti-4-5-metra-da-zadarji/? … 3i_BXUDXWrto3dXjw

Това не знам дали го коментирахте. Според китайски изследвания вируса може да премине 4.5 м, да се задържи до 30 минути във въздуга, при температура +37 градуса издържал до два дни върху пластмаса, метал и хартия.

# 16 946
https://nauka.bg/koronavirusat-da-preleti-4-5-metra-da-zadarji/? … 3i_BXUDXWrto3dXjw

Това не знам дали го коментирахте. Според китайски изследвания вируса може да премине 4.5 м, да се задържи до 30 минути във въздуга, при температура +37 градуса издържал до два дни върху пластмаса, метал и хартия.
Ясно защо се пръкаха улици е Китай и се забраняваше отварянето на прозорци.

# 16 947
  • Разпиляна във въображението
Моите не са си показвали носа навън откакто ги пуснаха в грипна. Само голямата до лекарски кабинет, но там бе с час, пуст коридор и след 30 мин. обратно у дома.

# 16 948

Това изследване е оборено и не е прието за официален медицински факт. Снощи го каза по sky tg24 Massimo Clementi, вирусолог.

# 16 949
Италианците под карантина с домашни любимци разбра ли се как действат?

Може да се излиза в Италия
До магазин, аптека, кафене, ресторант....само да се спазва дистанция от други хора

Общи условия

Активация на акаунт