Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 938 576
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 17 250
http://focus-news.net/news/2020/03/11/2756041/33-godishen-mazh-o … -koronavirus.html

В тази статия се казва, че пробата струва 30 лв. Някакви хиляди долари се спрягаха вчера тук в темата.

# 17 251
Аз, ако може да питам тези, които са имали - какви са симтомите на пневмония?

Вижте в уикипедия. Много подробно е описано. Зависи от какво е предизвикана. Аз съм карала само бронхит, но детето, още като бебе кара два пъти пневмония. Беше с 39 градуса и кашляше нечовешки.....Тази вирусната, доколкото разбирам е с доста подвеждащи симптоми и късно се открива. Рано може да се види само на снимка. А това е много плашещо.....

# 17 252
  • София
Разбира се, че няма огнище. С малкото тестове, които се правят още дълго време няма и да има. А че досега 6 от 7-те заразени не са пътували в чужбина как ви звучи? Дори не са локализирани в един град. На мен ми светва лампичка.

Освен това да се вярва, че в двумилионен град няма други привнесени случаи.. Е несериозно. Много ми е интересно, Вие, щом като ме обвинявате, че всявам паника, как виждате случващото се? Според Вас как предстои да се развие ситуацията? Заразата да стигне някакво символично число и да спре от само себе си? Или супер строгите мерки на държавата ни да дадат резултат (ирония)? Или мощната ни здравна система да издържи на натиска? Това не е паника, а реалността. И някои хора упорито си затварят очите за нея.
На мен ми звучи като фалшиво представяне на болни, истинските не се обявяват, а може даже да не знаят за тях.
Всички ли пневмонии в БГ са тествани за Корона-едва ли? Предполагам, че много са минали като усложнения от грипа. Инфекциозните отделения пълни, болни от КОрона малко, но за това пък заразени неясно от къде.

# 17 253
Не знам какви са тия бързи проби по 30 лв, но както виждаме това, което прави държавата саа проби, които отнемат поне няколко часа

# 17 254
http://focus-news.net/news/2020/03/11/2756041/33-godishen-mazh-o … -koronavirus.html

В тази статия се казва, че пробата струва 30 лв. Някакви хиляди долари се спрягаха вчера тук в темата.
Сирене също има по 2,80 за килограм...
Със сигурност не е PCR тест.

# 17 255
  • на пъпа на Златията
==
Аз също се интересувам от това. Рязко ли настъпва или има леки симптоми, които човек игнорира в началото?
==

Събира се вода в белия дроб . Нормално организма я  разнася.
Обикновенно  през нощта не може да се спи легнал .Това може да се получи и след  операция о на сърце .  . Ама трябва да има някой около теб да те забележи . Май казаха че  са и изтеглили 1,5 литра вода от белия дроб . Жената е имала проблем със сърцето  и от това сигурно се е подсилило .
Не се получава  да паднеш веднага . Ама веднага като се задушаваш трябва да идеш на преглед заради водата защото явно събирането на вода  става скоротечно за няколко дни .
Макар че са и изтеглили водата явно      не са могли да стабилизират сърцето . Абсорбирането  на 250 мл вода   от белия дроб след операция на сърцето  на брат  ми с лекарства  продължи 6 месеца.

Значи  брат ми тогава след операцията  събра тези 250 мл за  5 дни .Бяха забравили ли , смятали са че като е здрав спортист  може да не събере вода и не му бяха казали да взема отводнителни .

Горе долу ми се изясни .
Сега докторите да си изяснят  как тоя вирус  влияе на събирането  на водата .
Значи не знам колко това обдишване ще помогне. Обаче  едно време мисля че му казваха му казваха пункция , сега не знам как се казва интубиране ли е? . Изтегляне на водата от белия дроб веднага . Старите доктори бяха факири . Забиват  иглата и теглят . Те си знаят как де .

Последна редакция: ср, 11 мар 2020, 20:00 от rorik

# 17 256
Добрата новина поне е, че синът на починалата жена не е заразен.
Другата добра новина е, че е работил на гара Илиенци, а не на Стокова борса Илиенци.
Ако беше на борсата , там вече щеше да е чудо. На гарата са малко персонал от хора, дори влакове на спират всички. Това май е гара Север си мисля от даденото по телевизията.
Тогава ...жената трябва да е заразена в селото си или на път за София си мисля във влак или автобус, ако не са пътували с кола.
Друго също ми направи впечатление. При обявяването на двата случая първо казаха, че мъжът е бил със здравословни проблеми, а жената не е имала такива  но е в по-тежко състояние.
Сега се появи и сърдечна операция и не знам какво си.
Вече на нищо не вярвам. Показват се някакви костюми сега дето шиели, че преди не се сетиха, сега тепърва ще шият, маски ще правят. То, ако са се притеснявали да останат, щяха да ги продадат в чужбина.
За мен нищо не се прави щом дори нямаме защитно облекло за лекарите. Какво да купувам и дарявам. И на това не вярвам вече къде ще отиде. Здравно осигурена съм с години, ама не вярвам да ми помогне някой, ако стигна до там да ми трябва помощ.
И изобщо не виждам светлина в тунела. Преди тук ни упрекваха за мерки на границите да вземем, да спрем да излизат на туризъм българи, да има проверки, ама икономиката видиш ли...някои го удря по джоба и върло против. Затвориха театри и кина за 1 ден и хоп...през седалка... ами отпред и отзад смятат ли разстоянието -смях направо.
Децата не боледували, ама дай да изпозаризим възрастните, защото сега не могат да ги гледат. Всичко е един порочен кръг. Туристическите агенции не се спряха дори и сега, това какво трябва да си та да не ти пука и само за пари да мислиш.
Какво , че няма да имаш заплата , ако те няма на този свят. Или някои си мислят, че младите ей-така ще щракат с пръсти. Обаче...никой не знае как ще оцелее и дали, а и как ще бъде. Бе много съм черногледа. Не виждам изход, изпуснахме всичко. Направо да искаме хуманитарна помощ да ни пратят лекари, оборудване....тук не виждам да се получат нещата така. То и това ще стане накрая си мисля, дори и да не го искат нашите.
Видяхте ли Хърватия как е затворила границата и стоят тировете. Май след нас или почти с нас имат заразен и вече пиле не пускат ей-така да мине. Ми...хората си пазят земята и населението. Тук разграден двор отвсякъде.

# 17 257
Хора,в Италия вече е нетърпимо. Пак 196 смъртни случая,над 2000 нови случая,а ние чакаме спад..

# 17 258
Италия днес:  +2 313 нови случаи, +196 починали
Май достигнаха новозаразените на ден на Китай.

# 17 259
ББ го каза това за Илиенци, и сутрешните блокове пратиха веднага операторите сутринта...

А дали ще има пик септември не знам как може да се прогнозира от когото и да било....?   Освен на база, че лятото всеки ще хукне по екскурзии и вирусът ще е неспасяем...

# 17 260
А какво се случва с теорията за топлото време ? Някой следи ли как се развиват нещата в страните с горещ климат ? Още са догатки, един отрича.. друг не...

# 17 261
  • Bulgaria
Хора,в Италия вече е нетърпимо. Пак 196 смъртни случая,над 2000 нови случая,а ние чакаме спад..

Трябва да мине известно време, за да може да видим реални резултати от карантината, каквито се видяха в Китай. Все пак хората не проявяват симптоми на 1 или 2 ден от заразата, а още повече, че състоянието може да се влоши чак след седмица и повече... А както писаха вече, вероятно са включени и резултати от вчера от Ломбардия.

# 17 262
Добрата новина поне е, че синът на починалата жена не е заразен.
Другата добра новина е, че е работил на гара Илиенци, а не на Стокова борса Илиенци.
Ако беше на борсата , там вече щеше да е чудо. На гарата са малко персонал от хора, дори влакове на спират всички. Това май е гара Север си мисля от даденото по телевизията.
Тогава ...жената трябва да е заразена в селото си или на път за София си мисля във влак или автобус, ако не са пътували с кола.
Друго също ми направи впечатление. При обявяването на двата случая първо казаха, че мъжът е бил със здравословни проблеми, а жената не е имала такива  но е в по-тежко състояние.
Сега се появи и сърдечна операция и не знам какво си.
Вече на нищо не вярвам. Показват се някакви костюми сега дето шиели, че преди не се сетиха, сега тепърва ще шият, маски ще правят. То, ако са се притеснявали да останат, щяха да ги продадат в чужбина.
За мен нищо не се прави щом дори нямаме защитно облекло за лекарите. Какво да купувам и дарявам. И на това не вярвам вече къде ще отиде. Здравно осигурена съм с години, ама не вярвам да ми помогне някой, ако стигна до там да ми трябва помощ.
И изобщо не виждам светлина в тунела. Преди тук ни упрекваха за мерки на границите да вземем, да спрем да излизат на туризъм българи, да има проверки, ама икономиката видиш ли...някои го удря по джоба и върло против. Затвориха театри и кина за 1 ден и хоп...през седалка... ами отпред и отзад смятат ли разстоянието -смях направо.
Децата не боледували, ама дай да изпозаризим възрастните, защото сега не могат да ги гледат. Всичко е един порочен кръг. Туристическите агенции не се спряха дори и сега, това какво трябва да си та да не ти пука и само за пари да мислиш.
Какво , че няма да имаш заплата , ако те няма на този свят. Или някои си мислят, че младите ей-така ще щракат с пръсти. Обаче...никой не знае как ще оцелее и дали, а и как ще бъде. Бе много съм черногледа. Не виждам изход, изпуснахме всичко. Направо да искаме хуманитарна помощ да ни пратят лекари, оборудване....тук не виждам да се получат нещата така. То и това ще стане накрая си мисля, дори и да не го искат нашите.
Видяхте ли Хърватия как е затворила границата и стоят тировете. Май след нас или почти с нас имат заразен и вече пиле не пускат ей-така да мине. Ми...хората си пазят земята и населението. Тук разграден двор отвсякъде.

Аз просто оставам с неприятното впечатление, че ген. Мутафчийски при всеки контакт с журналисти обърква всички възможни данни. Първо обяви, че разболялата се лекарка е на 62 години, а след това, че е на 72 години... за други такива грешки нямам време да пиша, но съм сигурна, че не съм единствената, забелязала това.

Не знам на какво се дължи – дали на притеснение, дали на обърканост, дали на безхаберие, дали намирисва на нещо съвсем различно (сами ще се сетите какво имам предвид).

# 17 263
Пловдивските частни болници готово да се включат и да подкрепят колегите си.

# 17 264
За Италия 600 от случаите са вчврашни,добавени са към днешните след забавяне на отчитането.

Общи условия

Активация на акаунт