Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 938 351
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 17 430
  • Пловдив
Чувствам се като в роман на Оруел и филм на Костурица......ако ме разбирате.....

# 17 431
Не може европейските управляващи да са толкова недалновидни и глупави, та да не виждат накъде вървят нещата. Просто не блокират всичко, защото икономиката им е по-важна. Тя да не се срине, защото цитирам Бойко "после няма възстановяване". Затова са готови да жертват 60-70% от населението.
И България и Германия единствената икономика, която имат е продукта който гражданите и изработят и лидерите си го знаят. Няма хора, няма икономика.
Не знам и аз какво чакат, и да го жалят една седмица повече бизнеса пак ще опрем до мерките дето не жалят бизнеса. Предполагам все някаква логика има де, иначе защо да го правят..
Скрит текст:
Заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев относно противоепидемичните мерки, които се въвеждат на територията на страната в области с регистрирани и без регистрирани случаи на COVID-19.
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/ministr-ananiev- … YMTLZPOmQ1cc9RDtI
Предпазни средства и за НАП. Simple Smile
Ама сапун или маски Thinking

# 17 432
Според мен са започнали да тестват повече хора, а преди това доста други са минали с други диагнози, дори не са били изследвани.

Анди, какво правиш тука😀

# 17 433
Айде, по-кротко, преди да ми казваш да  се сещам преди да пиша! Да беше написала направо, че съм тъпа, че да ти мине меракът да се правиш на умна! Ако ще двайсет страници да го дъвчете, дъвчете едно и също, което няма особена логика. ЛЛ какво е, кол център ли? На него работата му е да прегледа, а не да  насочва направо към болница, за да прави там задръстване.
Подозрения за зараза - обаче може да е грип, може да е корона - как ще разбере по телефона?
Ами като отидеш при джипито, щото имаш хрема, и като чуеш в чакалнята кой вчера се върнал от Италия, кой от Испания, и набързо ще решиш, че не си толкова спешна за преглед.

# 17 434
  • Germany
Как я затварят Дания?
По повод тестването, в Германия е така: звъниш на личния си, обесняваш симптоми,той те пита бил ли си в Италия или Китай. Имал ли си контакт с човек доказан с коронавирус. После ако си подозрителен или идва екип да те тества, или в Мюнхен например има един институт, където тестват. Чакаш там на една опашчица с други като теб и през това време си обменяте вирусите. Има и драйв тест. Можеш да отидеш с колата и те тестват през прозореца. А може и да не звъниш на личния, а на специален телефон. Но все още водещото е да си ходил някъде или да имаш контакт с болен. Всички други си карат болестта пък каквото стане.

Последна редакция: ср, 11 мар 2020, 22:07 от PeaPink

# 17 435
Днеска чух мнение, че сме обявяли случай само заради парите отпускани от ЕС... Даже не успях да отговаря, толкова се изненадах от такова мнение. Хората май не вярват твърдо. Дано нещата не загрубяват, дано аз да греша с песимизма си...

# 17 436
  • София
Айде, пак жертвахме 60-70% от населението...

# 17 437
  • София
Айде, по-кротко, преди да ми казваш да мисля преди да пиша! Ако ще двайсет страници да го дъвчете, дъвчете едно и също, което няма особена логика. ЛЛ какво е, кол център ли?
Подозрения за зараза - обаче може да е грип, може да е корона - как ще разбере по телефона?

Ако звъннеш при първото подсмърчане - никак. Ако няколко дни се лекуваш симптоматично и нямаш подобрение, твърдв вероятно ще те насочи нанякъде за преглед.
Вероятно ако си наумите и отидете в болница каквото и да пишем няма да ви спрем, както и много други с подобни разсъждения.

И после отиваш много влошен на четвъртия ден и ти казват "о, извинете, ама сте закъсняли".  Каква е логиката хем да не бързаш, хем нещата с вируса се развиват бързо? Затова хич не съм сигурна, че е заради заразата, а заради системата.

# 17 438
  • на пистата
Според мен са започнали да тестват повече хора, а преди това доста други са минали с други диагнози, дори не са били изследвани.
Ако говорите за България,май ще се окаже така.Това постнах преди.час.
Жена която работи в Клиника по имунология "Св Иван Рилски" е написала това.
   Просто не е истина! Колегите приемат съмнителни пневмонии вече седмица, директорът се прави на луд! Стои полиция пред болницата, задно със стабилно кашлящи лица цяла сутрин...

# 17 439
Бизнеса имаше време да се подготви за това форсмажорно обстоятелство. Държавата също. Бързо се развиха нещата,но не бяха крити.

# 17 440
  • София
Много ясно, че и парите от ЕС имат значение. Ама не само. Просто вече си плъзна.

# 17 441
  • При семейството си

Не е задължително. Може да си затворите очите и да се правите, че не съществува.

Спектърът не е черно или бяло.

# 17 442
Дайте линк за Дания, моля.

# 17 443
Айде, пак жертвахме 60-70% от населението...

Хората с профил в бг-мамма щяло да ни подмине.

# 17 444
Дания: +252 случая, общо 516
Затварят всички училища, университети. От петък всички държавни служители, които не са от първостепенна важност, ще останат вкъщи.

Denmark has reported 252 new cases of coronavirus so far today, nearly doubling the country's total to 516

BREAKING: Denmark closes all schools and universities due to coronavirus, orders all public sector employees with non-critical jobs to be sent home from Friday - Reuters

Общи условия

Активация на акаунт