Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 938 108
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 17 670
  • София
В Китай са въвели специален режим и 14 дневна карантина за пристигащите в страната, дори и от незасегнати все още държави. SunglassesJoy

# 17 671
  • MI
В момента авиокомпаниите летят и с напълно празни самолети за да не изгубят слотовете си, такива били европейските правила. Сега щели да ги променят...
https://it.businessinsider.com/coronavirus-le-compagnie-aeree-fa … -volo-carburante/

# 17 672
  • София
Четиво за повдигане на духа (да не се чете от черногледи песимисти, нищо, че аз ще се въплътя в тази роля):

Та, реших малко по-детайлно да се опитам да изследвам тези прословути 60/70% на Меркел/Борисов
Ще бъда нарочно едновременно песимист и крайно черноглед. Т.е. ще допусна възможно най-лошия сценарий (при който реално властите вдигат ръце и остават хората на вселенската лотария, което все пак честно казано естествено, че не го вярвам) и дори ще го завиша тройно!
Така, приемам, че нито една държава извън Италия няма да наложи червена зона. Приемам и че през месец Юни няма да се появи така чакания лек. Приемам и че лятото няма да спре вируса, нищо, че съм убеден, че най-малкото ще отслаби разнасянето му дори и по чисто естествени причини. А именно, повече хора на открито, по-малко дрехи, повече природа, море, паркове и градинки. И да, вируса присъства в страни където в момента е топло, почти като нашето горещо европейско лято, но никъде няма истински опасни огнища, поне на този етап. Така продължавам с черногледата стъкмистика (защото реално точно на това приличат тези гръмки изказвания на някои люде) и пренебрегвам редица авторитети в областта на епидемиологията и вирусологията и приемам, че напук на естествените закони (или както каза д-р Кожухарова, пикът е само един, трае около месец и след това кривата винаги пада надолу) ще имаме няколко пика или не, по-скоро ще имаме един вечен и непрестанен пик! Т.е. няма китайски модел, няма учебници и книги, няма играни сценарии при опасна зараза на населението (включително и пандемии, които са разигравани) имаме един кошмарен ежедневен сценарий (с думи прости, кривата е непрекъснато равна нагоре, нагоре...).
В момента в най-гъсто населените и развити европейски държави имаме т.нар. ранен пик (началната фаза на цялостния пик), като той вече е преминал това си начало в Италия. Умишлено си затварям очите и пред факта, че реално 56% от всички официално заразени с коронавируса в Европа (а те са към 11.03 са 18 612 човека) са само от една страна и това е Италия.
И така:
Март – остават 20 дни
Юни – 30 дни
Юли – 31 дни
Август – 31 дни
хайде черноглед съм и нарочно слагам и сакралния Септември месец (видовия месец) – 30 дни
-
в момента в ранно пикова Европа имаме по едни стабилни 4500 случая на ден от няколко дена насам, аз ги закръглям за по-лесно на 5000. Обаче бат Бойко няма да е доволен, така че умножавам х 3! Нека са 15 000 на ден (което е абсурдно, но нищо де, продължаваме)
Така смятаме (начална математика, не знам май беше 2 или 3 клас): 20+30+31+31+30= 142 дена. И ги умножавам по нечовешките 15 000!
Това са общо 2 130 000 заразени с вируса в Европа до 01.10.2020 г. В Европа живеят грубо 748 000 000 человеци.
Аз обаче решавам да махна Русия, защото ми подшушнаха, че другаря Путин манипулира резултатите, а и с мечката никой не смее да се закача! Ок, махам 146 млн. човека по сталинския метод, ‘има човек има проблем, няма човек няма проблем’ и получаваме 602 млн. европейци. А и ако не го направя просто няма да излязат исканите проценти и шефовете ще се карат.

Така значи имаме 2 130 000 официално болни. Сега на 1 болен се падали х 10 нерегистрирани. Тук аз за разлика от някои други ще си следвам написаното в буквара. Обаче понеже съм крайно черноглед ще ги умножа х 20! 1 хванат болен = 20 не хванати! Ха така!

Ок, значи 2 130 000 х 20 = 402 600 000 млн. и както се разбрахме делкам на 602 млн. (баба меца е в зимен сън и не я закачаме) ; 42 600 000 / 602 000 000 = 67%
Ето ги беееееееее, юхуууууууу
Ама то лесно било да си епидемиолог...
Да живей стъкмистиката!

Smiling Imp

# 17 673
Полетите за САЩ са спрени за хора или важат и за стоки?

# 17 674

Браво на гърците. Така е, защото управляващите им са на място....

Малко късничко се усетиха гърците, според мен, така че, никакво браво. Нашите училища откога ги затвориха, че и два пъти вече тази учебна година, ехе.... в момента в София е много приятно - няма много народ по улиците, София диша, ще ме прощавате за еретичните мисли. Sunglasses

# 17 675
Нашите училища ги отвориха, ние пак сме наобратно!

# 17 676
Всъщност, учениците са основен проводник. Не са никак малко онези с екскурзии до опасните дестинации преди да бъдат затворени. Не са малко и онези на ски и по курорти на места, където все още не е затворено. Учениците са най-контактни. От понеделник са си в базиларниците, които ме съмнява дори да пръскат като ГТ и да бършат дръжките на вратите. Вклас са по над 30 деца, дишащи във вратовете си. И съм убедена, че има много преносители, безсимптомни просто. Така че, заканата да се затвори училище само при доказан случай е малко нелепо, защото няма да има доказан, но това не означава, че няма въобще.

# 17 677
Нашите училища ги отвориха, ние пак сме наобратно!

Ее, то върви верижно. Пък и при нас няма много случаи. То и да има, хората си карат на крак Короната, както винаги си карат на крак всеки грип. Важното е домовете за възрастни да бъдат затворени и в болниците да няма свиждане. А на старите хора да се каже, че сега не е най-подходящият момент да щъкат наоколо.

# 17 678
Всъщност родителите на гимназистите често вече не са първа младост. Това са хора вече около 50-те.

# 17 679
Интересен пост относно карантината: https://georgimateev.de/2020/03/коронавирус-да-обявим-карантина-ведн/

Колко души биха се заразили със и без карантина на базата на сегашните данни.
E такива като тоя много ме радват.Кьораво и кьопаво, куцо и сакато,знайни и незнайни герои започнаха да правят компетентни статистики, да вещаят апокалипсис, да упрекват компетентни и държавни органи в некадърност и бездействие.Сутринта прочетох че Тръмп наредил армията да обкръжи и окупира малко градче с един случаи на коронавирус все едно са чумави.

# 17 680
Най-после започна адекватно поведение и приказки по ТВ.
По Канал 1 лекар пулмолог се появи с маска, обясни, че иска да научи хората , че е важно да се носят маски.
По Нова лекарка обясни колко е важно да има дисциплина и самодисциплина. Каза и че маските предпазват.

# 17 681
  • София
Великолепно откритие!!
А маски откъде?

# 17 682
Хотелите и апартаментите под наем отказваха да отменят резервации - това са им "правилата" и "всичко при нас е ОК" - идвайте!
Все си мисля, че ако бяха прогледнали една идея по-надалеко, биха спечелили в дългосрочен план.

Това важи и за тези, направили резервациите. Ако бяха преглътнали въпросната сума и си бяха стояли на задниците, ситуацията щеше да е по- различна.

И аз в момента "горя" с билети и направени резервации, но дори не ми минава през главата опцията да се възползвам, въпреки всичко.

# 17 683
Смъртността в Италия е най-голяма.5 пъти по-коляма от Китай!БТВ!

# 17 684
  • София
Смъртността в Италия е най-голяма.5 пъти по-коляма от Китай!БТВ!
Мисля ,че това беше едно от най-верните изказвания.

Общи условия

Активация на акаунт