Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 536
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 17 685
Най-после започна адекватно поведение и приказки по ТВ.
По Канал 1 лекар пулмолог се появи с маска, обясни, че иска да научи хората , че е важно да се носят маски.
По Нова лекарка обясни колко е важно да има дисциплина и самодисциплина. Каза и че маските предпазват.

маски НЯМА, спирт НЯМА, защитни облекла НЯМА, дезинфекциращи препарати и гелове НЯМА, латексовите ръковици от тези сините вече и те са на привършване доколкото разбрах, незнам какво е положението със сапуна, но няма да се учудя ако в един момент и той стане дефицитна стока. И за какво предпазване става въпрос.

# 17 686
По Канал 1 лекар пулмолог се появи с маска, обясни, че иска да научи хората , че е важно да се носят маски.
По Нова лекарка обясни колко е важно да има дисциплина и самодисциплина. Каза и че маските предпазват.

Лекарката каза също нещо много важно - страхът понижава имунитета.

# 17 687
  • София
Каква е тази спецакция на Базар Илиянци ?

# 17 688
За какви мерки говори? За какво предпазвсне.? Автобус 213, София, посока Младост. Един мъничък, мъничък автобус, във час, когато и големите са гъчканяк. На всичкото отгоре минават на проверка без маски. Сега ще минат през още 5 автобуса за час. И утре пак, и после пак и на третия ден ще станат заразоносители, ако в този е имало ЕДИН заразен. Защо не са им дали маски на тях? Общинските предприятия ги няма, съда затваря, в парламента не пускат, ама контрол по транспорта, които комуникират постоянно с хора са ги пуснали да се оправят и да подпомагат разпространението. Защо?

# 17 689

маски НЯМА, спирт НЯМА, защитни облекла НЯМА, дезинфекциращи препарати и гелове НЯМА, латексовите ръковици от тези сините вече и те са на привършване доколкото разбрах, незнам какво е положението със сапуна, но няма да се учудя ако в един момент и той стане дефицитна стока. И за какво предпазване става въпрос.

То пък щото едно миене на ръце пада.... направо да се чуди човек как така до сега на народа не му е било ясно, че има къде къде по-опасни болести от Короната, които се предават чрез мръсни ръце, като хепатит примерно...

# 17 690
https://kiss13.net/news/ruse/ot-ruse-izpratiha-novi-dve-probi-za … at-vav-vakantsiya
На тази новина се натъкнах днес. Моля се единствено пробите да бъдат отрицателни.

# 17 691
  • Пловдив
А нашето училище в Пловдив, ни изпрати указания за другата седмица. Родителите няма да се допускат в училището, сополиво деца също, всички ученици с маски?? И дезинфекциращи гелове. Та питах аз откъде тези маски? Откъде тези гелове? Имало в някъде си. 2 лева броя. Аз имам 3 деца, по 2 маски на ден по 2 лева, прави 12 лева само за маски всеки ден. Ами как да стане. Позволиха спекулата да се вихри, сега купувайте. Иначе, мерките са адекватни, смятам. Ще видя дали ще има поне сапуни за децата, защото сапуни за миене на ръце никога Няма, и да не казвам чистачките колко често мият. Не вярвам да е различно и в момента. Нашата директорка беше казала, че учители има много, всякакъв може да се намери, но чистачки няма, и ги къта и ги ухажва и те си правят, каквото искат 😱

# 17 692
Том Ханкс и Рита Уилсън са болни с вируса - от последните часове. Разболяли се в Австралия, където снимат филм и е лято. Този вирус не е сезонен.

# 17 693
Аз вече си мия ръцете с 60 градусова домашна ракия.Направих си домашен дезинфектант.Смейте се ако искате.😉
Вирусът вирее и на топло!

# 17 694
  • През девет планини в десета...
Най много ме притеснява момента в който болните ще станат повече от броя легла в болниците. А това неизбежно ще стане.

# 17 695
Синът ми вече е на училище (Бургас). Написа ми, че на входа са сложили "килими" с хлор. Мерили им темрепатурата. Добавили спирт към сапуна в тоалетните. Чакали дезинфектанти (не уточнява какви). 7 деца отсъстват от около 28.

# 17 696
Том Хенкс и жена му са се заразили в Австралия. Онзи с оранжевата коса какво точно ще постигне като спря полетите от Европа? В същото време публичните събития очевидно не са забранени или поне не изцяло, защото току що прочетох туит на Елън Дедженерис, в което пише, че спира шоуто си с публика, засега. Т.е. може и изцяло да го спре, но без Тръмп да е казвал. Циркаджия!

Том Ханкс и Рита Уилсън са болни с вируса - от последните часове. Разболяли се в Австралия, където снимат филм и е лято. Този вирус не е сезонен.
Не знам дали снимат филм, но в немски новини пише, че пътуването им дотам е било кратко.

# 17 697
Какъв е смисълът за нови болнични легла като няма най-важното-апарати за обдишване?
Моля,поправете ме ако греша-знам,че има тук здравни и медицински специалисти.

Последна редакция: чт, 12 мар 2020, 08:54 от macapisa

# 17 698

само че, маски по аптеките отдавна няма.
Аз търся от няколко дена-няма. Исках да купя за детето гелчета за училище от понеделник-няма.

# 17 699
Вие сега ли се сетихте за маски и гелчета?

Общи условия

Активация на акаунт