Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 879
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 17 715
А иначе, в болниците обикновено има централна кислородна система, така че не се притеснявайте за това.
Централната кислородна система единствено подава кислород и помага само ако си в състояние да го вдишваш. Апаратите принудително ти помпат въздух в дробовете.

# 17 716
Съветите на този Лилов са добри. Карат те да се замислиш. Може неговите теории да не струват, но какво ще ни стане ако се замислим над цитираните думи и съветите?

# 17 717
Григор Лилов по-добре не го четете. То при него това, че слънцето е изгряло е знак за световен заговор и апокалипсис.
Бойко си го каза точно в прав текст. " Всички сме гледали холивудски филми, знаем как става. Някой пуска някоя ГАД и целият свят страда. Само, че ние няма да научим кой го е пуснал." Или нещо в този дух. Дали е права Дъждец, че се е шегувал не знам, когато го гледах по новините беше отрязано преди и след какво казва.

# 17 718
Вие сега ли се сетихте за маски и гелчета?

Не. Просто купените до сега свършиха. Не съм купила милион и сме повече от един човек вкъщи.
А от поне седмица вече няма такива неща достъпни. Т.е. закупеното свършва, ново-няма от къде.
А аз сега се сетих. Голямото дете е във ваканция, малкото е вкъщи, тъй като ни пуснаха хоум офис. И? Така ми се пада, че няма маски и гелчета ли?

# 17 719
ББ наистина ли е казал, че коронавируса е произведен и пуснат от някоя гнусна гад и че това сме го гледали по филмите?

Да, но мисля, че не използва думата
 “ произведен”.
Не, шегуваше се, че хората така мислели.
Тук е като развален телефон.

Не се шегуваше, ядосваше се колко милиарди, трилярди ще са загубите. Все някъде трябва да има запис, но това не е най-важното сега.

# 17 720
  • Пловдив
Изчетох само последните няколко страници. Общувам с приятели в различни държави и вече ми е притеснителна ситуацията. Говорихме си днес дали е "случайност" провеждането на едно от най-мащабните военни учения на американците в Европа - DefenderEurope20? Над 30 000 войници с техника разположени в Европа на учение, въпреки вируса.. Много странно е това и никъде не го казват по новините май (не гледам тв, признавам си). Не мисля, че ще са изследвани тези 30,40 хиляди човека като налазят Европа най-малкото. Друг е въпрос защо им е толкова важно точно сега това обучение?

То учението не се планира от днес за утре. А и то да беше само едно. Те постоянно са си из Европа, какот и у нас. Цяла база си имат тук. Не чакай някой да ти дава отчет кой кога и къде прави учение.
Не е въпросът те какво са донесли от САЩ, въпросът е какво ще си отнесат към САЩ. Като ги знам как щъкат навсякъде и в държавите с по-евтин алкохол са по кръчми и се наливат яко. И бой ядат от време на време. Щото не могат да пият.

# 17 721
Лекарката, която се лекува във ВМА от коронавируса работи в правителствена болница, това съобщава news.bg като се позовава свои източници в болница Лозенец.

# 17 722
Приличаше на опит за шега, но всъщност е манипулация. Отбиване на топката в чуждо поле. Да стоят там драгите зрители и да разсъждават кой "гад" пусна това зло, вместо да бъдат критични към реалността и мерките, които се взимат. Много удобно беше и това с Илиянци. Нищо, че се оказа, че не е пазара, а гарата. Веднъж като кажат, че сестра ти е труженичка, доказвай, че нямаш сестра. Ето и тук някои се впечатлиха и почнаха да приказват за китайците. Нищо, че хората идващи от Китай се организираха сами, извозваха се от летищата, поставяха се в доброволна карантина. А до ден днешен контрол на летището за пристигащите от Европа, да не кажа че няма, но е доста мижав в сравнение с този на някои европейски летища. По разкази на очевидци.

# 17 723
Лекарката, която се лекува във ВМА от коронавируса работи в правителствена болница, това съобщава news.bg като се позовава свои източници в болница Лозенец.

Няма нови регистрирани с коронавирус у нас, но още една лекарка, която е била в контакт със заразена колежка, е развила гирпоподобните симптоми. Това каза началникът на Националния оперативен щаб генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски на брифинг пред ВМА.

# 17 724
  • вкъщи
Контрол по летищата наистина няма , моя близка се върна от Шотландия миналата седмица. Абсолютно никакви проверки не са правили.

# 17 725
При нас почнаха проблеми с дезинфекцията. Хигиенистките се оплакват от алергии от препаратите. Едната не можела да диша след пръскане на два часа в залите, днес е на вентолин.

# 17 726
В инфекциозно отделение на МБАЛ – Хасково е приет пациент,със съмнение за коронавирус, съобщават от РЗИ-Хасково, цитирани от haskovo.live. Става дума за турски гражданин, преминал нелегално нашата граница.

# 17 727
  • София
ББ наистина ли е казал, че коронавируса е произведен и пуснат от някоя гнусна гад и че това сме го гледали по филмите?
Наистина го каза, но защото е простак. Вчера след съвета по сигурността го гледах и честно, не е сега да го виждам за пръв път, но просто се ужасих като си представих, че съдбата ми е в неговите ръце. Тва секи бил гледАл поне 10 такива екшън филма и винаги било вирус, нали така Данче (обръща се към Фандъкова). И затова сички сме инструктирани от години какво да прайм, хахаах.
В този дух му беше цялата реч, а го слушах, за да разбера какви са им плановете за карантини и тн.

А иначе топлото време, което предстои е късмет, защото като гледам в Италия какви военнополеви болници правят, как работят в палатки, това ако е зимата...

# 17 728
Опитвам се да чета темата и виждам, че едно голямо притеснение на всички е липсата на маски и дезинфекциращи гелове. Аз съм бременна и имах маски заради вирусите, но когато намаляха отидох в аптеката и там ме убиха с цена. Отидох в едно шивашко ателие и за дребни пари ми ушиха 10 многократни, даже си избрах картинки. Пера ги, глада ги и всичко е наред. За момента имам гелчета за ръце и спирт, и тях ги имам от преди,  Но като намалеят ще го мисля и това.

# 17 729
Хотелите в Майорка вероятно няма да отворят до юни.

Общи условия

Активация на акаунт