Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 787
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 17 805
Цяла Европа сме го загазили и то сериозно, затова е хубаво да взимаме мерки. Спираме да обикаляме, почваме повече грижа относно хигиената и се надяваме, че това нещо няма да ни хване. Аз не виждам друг вариант. Мен лично това, че съм млада не ме успокоява, още докато вирусът си беше в Китай. Дори там се говореше, че и млади хора без проблеми, имат нужда от интензивно лечение.

# 17 806
Румънците ще го загазят.. десетки хиляди са се прибрали от Италия. Връзките между двете страни са много здрави и имат голяма популация там..

Румънците се юрнаха да се прибират преди 2 седмици. Тъкмо е време да избухнат ако са си внесли вируса.

# 17 807
  • София
Само да попитам, децата ще стоят ли на метър и половина едно от друго?

А иначе ситуацията с училищата касае всички, защото децата най-трудно се пазят от зарази, най-лесно си ги предават, а и ги предават на останалите след това. В Балгария живеем традиционно близо до възрастните, често са по 3 поколения в едно жилище, а и да не са се общува много често и отблизо. Традиционно в повечето западни не са така. В Испания са си по-близки, сигурно ще дадете и други примери, но нашата култура е специфична в това отношение. По-скоро по изключение някой е в старчески дом, да не говорим, че по отношение на вируса за стари броят всички над 60, а това са си млади хора в наши дни. Та не знам какви ценни производства пази Бацкомир, но в други страни има план и за това как да се гледат децата, когато не са на градина и на училище, има и съответните помощи от държавата.

# 17 808
  • Пловдив
Няма място за сравнение между това как ние си триехме чиновете с ацетон някога си и всекидневна дезинфекция по време на пандемия.
Аз също нямам ученици, но ми е интересно да чета за този проблем, а не едни безкрайни цифри, цифри, цифри или "нов случай в Австралия!". Така че нека не се изживяваме като разпoредители в темата, които дават тон какво да се пише тук и за какво да се правят отделни теми.
П.П. Ако температурата се мери с един и същи термометър е чудно просто...Close

Последна редакция: чт, 12 мар 2020, 10:20 от Козирогче

# 17 809
Добре де, а не може ли пенсионерите да си стоят по къщите 2 седмици? То ще е смешно да се заключат работещите, а пенсиите да продължат по специфичното си трасе - ГТ, градския Лидл, събиране на групички по пейките...

# 17 810
А не е ли смешно децата на училище, наблъскани като копърки, после в ГТ, и накрая у дома при баба? Каква карантина е това?
Абе няма значение, аз за себе си съм решила, ми от вас ме е страх...

# 17 811
Не ме разбирайте погрешно и на мен ми е интересно и мен ме касае. Както Ви казах,това че няма ученик вкъщи, изобщо не значи, че не ме интересува. И аз имам дете и това дете всеки ден е на площадката с учениците. Не неглижирам проблема и съм на мнение, че трябва да се затворят училищата, защото там най-лесно ще пламне зараза. Това си е типично ЕС мислене. Той Бойко Борисов не го ли виждате, че преведе думите на Меркел. Ние си копираме ЕС просто в това отношение. А иначе за дезинфекцията от учениците, това е пародия направо, в днешни времена, как виждате ученик да дезинфекцира?! Или пък да ходи цял ден с маска?! Ще станат нещата по-зле и накрая ще се сетят, както за много други неща, че училищата трябва да затворят.

# 17 812
Добре де, а не може ли пенсионерите да си стоят по къщите 2 седмици? То ще е смешно да се заключат работещите, а пенсиите да продължат по специфичното си трасе - ГТ, градския Лидл, събиране на групички по пейките...
Кой да ги накара? От всякъде обясняват, че било само грип и те не се притесняват.
Майка ми, баба ми и дядо си стоят вкъщи, но ние ги снабдяваме с покупки.

# 17 813
Гледах всички кацнали самолети снощи на летище София. И няма такъв самолет от Милано. Недейте да подвеждате. Освен ако не манипулират системата им (в което силно се съмнявам), информацията е лъжлива.
Самолетът е кацнал от Виена вчера на разказалата в публикацията жена.
И не е манипулация

📍 ПИША ВСИЧКО ТОВА, ПРОСТО ИНФОРМАТИВНО‼️📍‼️

Днес сутринта се прибирам от Виена, от самолета слизаме около 50 човека само, стигаме до паспортното гише, и пред мен мъж и жена на около 50-55 годишна възраст, мъжа не се чувстваше добре, жена му потърси лекарска помощ, но казаха, на летището, че няма, жената попита, къде е камерата за проследяване на температурата, те отговориха тук е, НО МАЙ НЕ РАБОТИ, следва запитване, кой я гледа и следи, те отговарят не знаем.
АБСОЛЮТНО НИКАКВИ МЕРКИ НЯМА, НИКОЙ НЕ НИ ПРОВЕРИ, НИКАКВИ БЛАНКИ НЕ СЕ ПОПЪЛВАХА, НЯМАШЕ НИТО ЕДНО МЕДИЦИНСКО ЛИЦЕ НА ЦЯЛОТО ЛЕТИЩЕ, А ТО БЕШЕ ПРАЗНО.

Бих го приела горе долу за нормално, защото е все пак България, но е дразнещо, когато на ден има по 5 брифинга и извънредни заседания, и да казват на тях, спокойно, ситуацията е под контрол, всичко необходимо сме направили и действаме като всяка една европейска държава!!
Действате, като в Нито една нормална държава.

Около 12-15 полицай имаше само, и на всеки въпрос, има ли медицинско лице на летището, техният отговор беше не знам и ти обръщат гръб.
Летището беше пусто, празно, нямаше хора, няма го оправданието им, много хора, не смогваме...

Ами това е България, за съжаление, във Виена, непрекъснато се говореше на летището за коронавируса и на всеки 200м имаше по 1 2 медицински лица.

А в България, всеедно нищо, няма, само брифинг и за какво, след като няма контрол на мястото, където е най-опасно.

# 17 814
Само да попитам, децата ще стоят ли на метър и половина едно от друго?
...

Ама разбира се, ще стоят. Ще им провеждат индивидуални часове и ще ходят до тоалетната под точно определени номера и час, за да може да не се засичат там и по коридорите. Особено първолаците - те са най-добре инструктирани и ще спазват правилата. Да не се гътне от глад някой лавкаджия или да не стане видно, колко назад е образованието ни, вкл. технологично.
Не че не си ги знаем тук тези неща, но друго е съвсем да блесне истината, че са наринати пари в образователната система, вкл. за технологии, а резултатите са кръгла нула.
Малоумна работа направо...
.....
И е много важно как точно разнасят бацила децата, понеже на тях може и да не им проличи, че го носят, но за вас и за близките ви това да се окаже фатално!
Касаят всеки един от нас децата, независимо дали ги имате или не! Те са около вас - болни, здрави, и носят зараза, когато са заразени.

# 17 815
  • София
Някой може ли да сподели адекватна рецепта за дезинфдктант за почистване на ръцете който можем да да направим вкъщи без да ни изгори кожата....

# 17 816
https://rep.repubblica.it/pwa/intervista/2020/03/11/news/coronav … pr&refresh_ce

Пикът в Ломбардия ще е в средата на април. Пандемията ще продължи дълго...

# 17 817

Това е много добра идея!

# 17 818
Не напразно в Австрия мерките са насочени да се осигури възможност децата да се гледат от родителите им, а не от бабите и дядовците. Последното според австрийските власти е крайно непрепоръчително.

# 17 819
Аз за дъщеря ми съм подготвила мокри кърпи, дезинфектант и едно малко шишенце със сапун. Като цяло не мисля, че училищното ръководство ще може да се справи с децата( да се ограничи движението имам предвид). Те и сега не могат , въпреки че нямаше опасност. Дъщеря ми е в 3 клас и ми е притеснено заради целодневната форма на обучение. Поне ако има опция малките да са само до обяд.

Общи условия

Активация на акаунт