Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 938 741
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 18 270
САЩ признават, че част от починалите от грип, има вероятност всъщност да са били със Ковид-19
https://mobile.twitter.com/globaltimesnews/status/1237974799999062016
И това от директора на CDC.
Поставила съм има вероятност, за да подчертая, че не е твърда информация.
Но щом те признават това, колко ли и у нас, и в западната Европа са "неправилно" диагностицирани. Може би, когато излизаме с предположения за безсимптомни, би трябвало да включваме и тези случаи.
И отново държа да подчертая, че 80% го карат леко , не безсимптомно. И че една част от този процент все пак развива пневмония, която се води "лека" защото не изисква прием в болница.
Поне успокоителното е, че тия всите са безсимптомни. Явно са пили ракия, чесън, клеева тинктура...
Не са. Едната жена е в тежко състояние (контакта на лекарката). Само за двама казват, че нямат симптоми.

# 18 271
  • Другата България
Скрит текст:
Само да напомня:
Петиция за Удължаване на ваканцията на учениците от цяла България до въвеждане на дистанционно обучение.https://www.peticiq.com/253742?uv=21106379
След 9-те нови случая, съобщени от преди малко, ще са невменяеми, ако не удължат ваканцията.
Линк може ли? Че са 9 нови случая, съобщени преди малко?
В момента нямам достъп до информация.
Току що по bTV.. 9 нови случая.
Благодаря, благодаря и на останалите, прочетох.
Малоумни ли сте, бе,? Без извинение!
За какво ги викате в болниците, като са безсимптомни, а не са под карантина дОма?
Едно говорим, друго правим...
Няма ли да се окопитим вече, да влезем в час?
И аз това не мога да си обясня. Тук от ден едно прибират в болница само тежките случаи.
Противно на всеобщия нов стар патос аз съм "за" хората да са в болница, а не по улиците. Защото под карантина не можеш да накараш никой да стои насила, и "карантината" често е в киното или МОЛ-а. А и вече доколкото разбрах, половината от тези 9 човека, или повече от половината не са били в болница, трима само са били там. Някои тепърва ще ги докарат, защо не се замислите тези някои, които едва сега ще разберат, че са с коронавирус, защото са тествани като контактни, но безсимптомни, с колко още народ са са се срещнали до днес?

# 18 272
Не може, ако е болен от тип В да го обяват, че има коронавирус.

Двама от новите болни са част от групата лекари, ходили на конференции също.

# 18 273
Това копирах от ФБ:
Какво се крие зад завесата на "Короната"?!
„Коронавирус: около 3 хиляди войници, готови на север, въоръжени сили на фронта.
Докато светът се разсейва от непрекъснатия медиен татам върху коронавируса, пристигането на 30 000 американски войници, които са започнали да кацат в Европа, за да участват, заедно с други 7000 войници от НАТО от различни страни, преминава под почти пълна тишина на масовия печат"

Не че ученията много се отразяват, но това беше рекламирано като най-мащабното от 25 години насам и минаването му в тишина едва ли е било цел, а точно обратното. Мисля, че коронавирусът всъщност изигра кофти номер на Дефендър. А и американците обявиха, че съкращават броя на войниците заради епидемията, което хвърля лека сянка върху  готовността да защитават на всяка цена.

# 18 274
  • Варна
Положението не отива на добре, изобщо.. В нашата аптека бях преди малко, имаше маски с филтър, които се перат за многократна употреба, бяха с кашони- 18 лв, имаше много и различни видове антибактериални гелове, спирт, ръкавици, съответно и хората бяха като обезумяли..

От кой град сте ?

# 18 275
  • София
Положението не отива на добре, изобщо.. В нашата аптека бях преди малко, имаше маски с филтър, които се перат за многократна употреба, бяха с кашони- 18 лв, имаше много и различни видове антибактериални гелове, спирт, ръкавици, съответно и хората бяха като обезумяли..

Коя е тази аптека

# 18 276
  • град-държава
Сега прочетох, че 129 души от област Бургас са под карантина и чакат резултати - да кажат какво става.

# 18 277
Аз мисля, че е време и праветелството да призове бизнеса да пусне в хоум офис персонала, който може да работи от  в къщи.

# 18 278
Само искам да хвърля тук едно свое наблюдение. Вчера критичните случаи паднаха от 12% на 11. Днес са 10%. Засега, системата успява да поеме случаите, но ще става по-зле.
Пускам и една графика, която показва ефекта от ограничаване на социалните контакти.

# 18 279
  • София
И къде ще настаняват болните де, Мери, ако използват болниците, за да карантинират безсимптомни?

# 18 280
99 проби, 9 положителни в София, само едно не разбрах - всички проби ли са от София? Какво става с провинцията? Почват да вървят слухове, че не се изследват тук съмнителни случаи и се минават в графа грип.

И не направиха ли вече някаква уеб или поне фейсбук страница на този щаб? Редовно ги включват по новините след началото на брифинга и не се разбира всичко. В следващите емисии съвсем съкращават нещата.

# 18 281
Ако ще и Великденския заек да се крие зад завесата "Коронавируса", Бил Гейтс "да го е пуснал", извънземните да стоят за него, не разбирам защо се изтъкват тези неща, като причина да не ни е страх за деца, родители и нас самите?
И във Фейсбук "абее, хора всичко това е за да ни държат под контрол" , - " а, ми добре олекна ми"!

# 18 282
Момичета, имам нужда от съдействие. Доста по-назад в темата се коментираха маските за многократна употреба, като беше пояснено, че следва да са от нетъкан текстил. Имам възможност да закупя маски, шити у нас, за многократна употреба, но са изработени от 100% памук. Не съм особено добре запозната с платове и материи, считате ли, че маска изработена от памук е подходяща? Да, наясно съм, че се тръби, че маските не помагат особено, но все пак предпочитам да разполагам с някакви, при все, че противоречиви мнения бяха изложени. В момента самата аз съм болна /хрема, основно/, почти не излизам, а когато излизам то нося такава за еднократна. Имам твърде малко от тях, затова ми се ще да имам и такава за многократня.
Разбира се че ще си носиш памучните. По-добре с маска, която пази малко, отколкото без маска.

# 18 283
Ще помоля, а предполагам, че няма да съм единствената, когато някой пуска постове "при нас", "в нашия град" и т.н. Да споменава за къде става въпрос. Едва ли някой помни всеки къде е в момента. В началото пионерите на тема са се опознали, затова им дойде много нашето натрапване, но сега вече сме много народ и става невъзможно проследяването, а понякога информацията е важна.

# 18 284
  • София
Бледолилава, на фейсбук страницата на Новините на Нова пускат винаги на живо брифингите.

Общи условия

Активация на акаунт