Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 938 130
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 18 345
  • MI
Снежана, тази сутрин слушах от Гражданска защита как се оплакват, че освен всичката работа, която имат, ежедневно трябва да опровергават фалшиви новини. Странно ми е защо някой си губи времето да създава паника...

# 18 346
Някой попита за Дания- тук снощи на извънредна пресконференция съобщиха, че затварят всички училища и учебни заведения,  както и всичко, свързано с обществения сектор от петък за 2 седмици. Съветват всички частни фирми да изпратят максимален брой служители да работят от домовете си. Училищата разпратиха съобщения, ако може още от днес да си оставим децата вкъщи.
Снощи случаите на заразени бяха общо 514, като само от вчера бяха над 200, двойно от предишния ден. Те и затова се уплашиха. За днес има официално обявени 101 случая,  но информацията е от сутринта, та ще видим какво ще стане до довечера...
Днес и снощи по Фейсбук бяха наводнили от видеа и снимки на опразнени щандове по магазините, но днес ходих на пазар и е горе-долу нормално.

# 18 347
  • тук и там
По непотвърдена информация,ще затварят Европейските училища във Белгия от понеделник за две седмици.Но само тях за сега -мисля че са 5.Най-вероятно имат някой със положителен тест. Във тях учат деца  на служители на ЕК,ЕП,НАТО и на дипломати и служители в посолставата.Местните -белгийски училища няма да затварят.

Върнах се от курс,италианката не беше на курса-не е идвала от две седмици и не отговаря на обаждания.За сметка на това -имаше две кашлящи курсистки в стаята. Достатъчно е един учител да се зарази,за да го предаде на незнам колко курсиста,както имат по няколко групи ,раздава материали  за ползване и за в къщи и т.н...

Последна редакция: чт, 12 мар 2020, 18:48 от Kaisia

# 18 348
Днес цял ден попадам на разни статии от рода на "Един приятел от Бергамо ми написа писмо. Ето каква е реалната ситуация:..." и започва детайлно описание на апокалиптична картина.
Сайтовете, които разчитат на фалшиви новини са в стихията си в момента. Не може ли това да се криминализира и да се намери начин да се спрат?
Попринцип е хубаво хората да се научат да отсяват информацията. Със забрани много лесно ще изчезнат и други неща. До преди месец, когато още се гледаше към Китай, много хора бяха възмутени какво е положението там. Ако допуснем и тук да почнат, в рамките на година ще преминат от жълтите към всичко, което не е удобно.

# 18 349
Моля поправете ме, ако греша - има теория, че Пациент 1 в Италия, всъщност няма каквато и да е било връзка с Китай??? Open Mouth

# 18 350
Нашата фирма от понеделник минава на режим работа от къщи за 2-3 месеца, според зависи от обстановката.

# 18 351
  • София
САЩ признават, че част от починалите от грип, има вероятност всъщност да са били със Ковид-19
https://mobile.twitter.com/globaltimesnews/status/1237974799999062016
И това от директора на CDC.
Т.е. подозренията ми за България може да са верни. Спокойно- рязко нарастна вероятността част от пишещите тук да са го изкарали и да са си мислили, че са с грип.
Цитат
И отново държа да подчертая, че 80% го карат леко , не безсимптомно. И че една част от този процент все пак развива пневмония, която се води "лека" защото не изисква прием в болница.
80% от доказаните с тест положителни го карат леко. Реалният % вероятно е доста по-висок.

# 18 352
Да, има такава теория.

# 18 353
Информация от позната във Виена:

Скрит текст:
При нас от понеделник са затворени училища и детски градини, а по-късно заведения и магазини. Само хранителните ще останат. Те вече са празни така или иначе...
Към 25.3 се очаква да затворят Виена и да я отцепят. Постепенно и другите райони на страната. Това е от мъжа ми като новина .
При мен...хаос.

Някой от Виена може ли да потвърди? Венета?

Имам чувството, че най-късно до края на месеца ще затворят целия ЕС. И ние ще затворим също без значение дали иска Бокич или не.

# 18 354
  • тук и там
Не мисля че вече има значение дали пациент 0 има или няма връзка с Китай.При всички положение обаче -пациент 0 за Европа-има връзка с Китай.Но повечето  от първите последващи пациенти пък в Европа  са имали връзка с Италия ..

# 18 355
  • София
Хайде пак да питам. Четирима са от контактите на жената от Василовци? Официално инфо по въпроса къде да прочета?
Развален телефон, ама от мобифоните, не айфон.
Да, нейни контакти.
Официално не знам къде го има  написано. Аз го чух от генерал Мутафчийски по Канал 3 - в края на брифинга, журналистите ги помолиха да повтори информацията за новите случаи и тогава го каза.

# 18 356
Моля поправете ме, ако греша - има теория, че Пациент 1 в Италия, всъщност няма каквато и да е било връзка с Китай??? Open Mouth

Това го знаете само вие и група съветски учени. Всъщност, теоретично е възможно да е имал връзка и с Южна Корея.

# 18 357
  • Бургас
Сега прочетох, че 129 души от област Бургас са под карантина и чакат резултати - да кажат какво става.
Ще кажат...като мине сезона. Още са  в размисъл дали и как да прежалят 18% от брутния  вътрешен продукт на държавата, който носеше туризма.
https://www.gramofona.com/turizam/nay-dobriyat-sezon-ot-20-godin … Hci22FKRwBg5sp0x8

# 18 358
Някой от Виена може ли да потвърди?
Самоцитирам се в скрития текст.

Трудно се следи темата и предлагам, както писах и на двете други дами с деца във Виена, просто да поглеждате последните ми публикации, ако не намерите конкретен мой постинг. Старая се на всяка рязка промяна да пиша. Конкретно това с отцепянето на районите е един от вариантите, но не е потвърден, защото не знаем какво ще стане след десетина дни. Това е крайната мярка.

Ако е интересно за Австрия, тук актуално:
Скрит текст:
Случаи актуално общо заболели 361, Починал 1, Оздравели 4
Долна Австрия (51), Виена (66), Щирия (33), Тирол (109) – на границата с Италия се намира, Горна Австрия (58), Залцбург (19), Бургенланд (6), Форарлберг (16) und Каринтия  (3)

От днес сме всички мои колеги, приятели познати в административна сфера на дистанционна форма на работа. За пътуващите с обществен транспорт беше от обяд, за пътуващите с коли – утре.

Децата в горните класове на средните училища са от понеделник вкъщи. Децата в начални училища и ниски класове на гимназията (до 14 години) са от сряда вкъщи. За родители, работещи в сектори, които не могат да бъдат на дистанционна форма, училищата предлагат грижа на децата, но нямам още информация каква е точно, защото не сме заявили места. Университетите, както писах, са от тази седмица още на онлайн обучение.

Храна, тоалетна хартия и подобни има. Дезинфекцията на Octenisept се намира абсолютно безпроблемно, няма и ограничение за количеството закупени, само по-евтините варианти напълно изчезнаха.

Все още има забрана за събирания над 100 човека на закрито и събиране на 500 човека на открито. Най-вероятно ще затворят заведенията въобще. Отменихме всички резервации безпроблемно, само за билетите Austrian Airlines още не ми е отговорила еднозначно. Уж, предлагат да сменим до декември 2020 без допълнителна такса, но не мога да го кажа със сигурност, защото не сме заявили датите.

Не се дезинфекцира, метрото си е същата кочина, но с по-малко хора. Иначе няма паника, няма маски и други видими мерки.

# 18 359
Само искам да хвърля тук едно свое наблюдение. Вчера критичните случаи паднаха от 12% на 11. Днес са 10%. Засега, системата успява да поеме случаите, но ще става по-зле.
Пускам и една графика, която показва ефекта от ограничаване на социалните контакти.
Паднали са критичните, защото са се увеличили починалите.

Общи условия

Активация на акаунт