Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 938 130
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 18 360
  • София
Училищата по всяка вероятност ще бъдат затворени. Това е най-лесното, което може да бъде решено. Как обаче родителите ще си затворите тинейджърите вкъщи, без да посещават моловете и заведенията се питам аз? Мислете за това, а иначе аз съм обедена,че щом Европа си затваря училищата, България е копи-пейст веднага.

Това е проблем на родителите  - те трябва да говорят с децата си и да им обяснят последствията. Аман от глезотии - нямало да се спрат, ходело им се по молове! Дай сега заради тях да ги събираме накуп в училище хубаво да се накихат и накашлят. Възрастните са по-големият проблем, че крият, че имат роднини, които са дошли от чужбина и свободно си ходят насам-натам.

# 18 361
  • София
Относно пасажа в книгата на Силвия Браун българският превод се различава, че вирусът ще изчезне напълно след 10 г. (стр. 235 и 236), а на английски е, че ще атакува след 10 г. отново и тогава ще изчезне. Книгата я има 
Скрит текст:
със заглавие Пророчества

# 18 362
  • София
САЩ признават, че част от починалите от грип, има вероятност всъщност да са били със Ковид-19
https://mobile.twitter.com/globaltimesnews/status/1237974799999062016
И това от директора на CDC.
Т.е. подозренията ми за България може да са верни. Спокойно- рязко нарастна вероятността част от пишещите тук да са го изкарали и да са си мислили, че са с грип.
...

Нищо чудно, аз лично такъв грип, какъвто изкарах миналия месец, не бях карала от години.

# 18 363
България разполага с 2063 болнични легла за интензивно лечение. Общият брой респиратори в лечебните заведения за болнична помощ у нас е 1463 броя, а в извънболничната помощ – 142 броя.

В интерес на истината, тази цифри не са никак зле. Само за сравнение, Швеция с население 10,5 милиона души разполага само с 572 болнични легла за интензивно лечение или 5,7 легла на 100 000 души, и е в дъното на класацията за ЕС. За България са 12,2 легла на 100 000 души.

# 18 364
Не знам дали е пускано тук, но все пак.

# 18 365
Американските вирусолози смятат, че в Италия вируса е от същата верига на предаване, от която е от първия германски случай, т.е. от китайската колежка. И всъщност в Италия е дошъл от Германия - и в двете страни има офиси фирмата, от която е тръгнало всичко в Германия.

# 18 366

Линк?

# 18 367
Борис Джонсън: Това е най-голямата здравна криза от поколения насам. Някои хора сравняват тази болест със сезонния грип, за съжаление тя е по-тежка защото населението няма имунитет.

UK Prime Minister Johnson: "This is the worst public health crisis for a generation. Some people compare it to seasonal flu, alas that is not right owing to the lack of immunity this disease is more dangerous."

# 18 368
https://medium.com/@tomaspueyo/coronavirus-act-today-or-people-w … -die-f4d3d9cd99ca

Много интересен и подробен анализ (на английски).

# 18 369
  • Другата България
Хайде пак да питам. Четирима са от контактите на жената от Василовци? Официално инфо по въпроса къде да прочета?
Развален телефон, ама от мобифоните, не айфон.
Да, нейни контакти.
Официално не знам къде го има  написано. Аз го чух от генерал Мутафчийски по Канал 3 - в края на брифинга, журналистите ги помолиха да повтори информацията за новите случаи и тогава го каза.
Защото тук прочетох, че са от контактните на тази във ВМА, затова питам. То наистина като развален телефон стана. Те контактите на жената са били във Василовци, не в София всъщност, и това не е много ясно...
Добре, все пак когато мога сама ще се убедя в написаното /не от теб само, разбира се/, благодаря.

# 18 370
Четох, че Дийн Кунц предсказал КВ. А какво казва Силвия Браун? Благодаря.

# 18 371

Линк?

Фейк е

# 18 372
Скрит текст:

Линк?
Аз го взех от друг форум. Сега го търся в нейния профил, но не намирам нищо. Най-вероятно е фейк.

# 18 373
37 починали в Испания днес
И почти 3000 заразени вече

# 18 374
  • София
Днес ми попадна цитатът, та се разтърсих за книгата и си я свалих да я прочета.

Цитатът е от книга на Силвия Браун от 2008 година.
Скрит текст:

В превод:

Около 2020 година болест подобна на пневмония ще се разпространи из планетата. Тя ще атакува белите дробове и респираторните пътища, ресистентна на всички познати до момента лечения. Най-смущаващото за тази болест е тя ще изчезне също толкова внезапно, колкото се е появила, само за да атакува отново след 10 години и след това да не се появи никога повече.

Това е книгата

[

Антигона,
а след колко време изчезва така мистериозно този явно тестов пуск?
Не знам да се смея или да плача. Не може такова съвпадение просто. Няма как да не се обърне внимание. Но може и да е просто случайност. Най-вероятно е случайност, но все пак ми е любопитно. Та за това питам кога изчезва, след колко месеца от първия случай?
Значи ние вече сме 4 месеца с този вирус, но светът буквално пламна от 1 месец насам.

Общи условия

Активация на акаунт