Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 997
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 18 450
Аз имам един въпрос към вас. Тъй като сме от различни населени места. Днес ако сте пазарували в хранителен магазин, видяхте ли персонал от магазина с някакви предпазни средства - маски, ръкавици?

Снощи касиерката в Билла беше с ръкавици.

# 18 451
Топлото време идва и именно то ще изкара хората навън. Днес всичко живо беше навън - по центъра, по парковете и площадките на разходка. Утре ще е още по-топло и ще е същата работа. И след седмица - две гледайте какви ще са цифрите в резултат от хубавото време. И аз се надявам днешните новини да ги постреснат малко

А относно това, че не дадоха никакви подробности за новите случаи - колкото повече стават случаите, толкова повече ще намалява информацията за тях. То просто няма как подробно да описват всеки пациент от тук нататък.

# 18 452
Гледам новините и се чудя и се мая- как е възможно да пуснат жената, дето е била контактна с мъжа в София? Кел файда като са я прибрали на другия ден. Колко ли още е заразила.

Toчно това си мислех и аз, че за пациенти на инфекциозното не би следвало да важи процедура "отказал се от лечение/напуска болница по собствено желание". Все пак, това са заразни случаи и ролята на лекарите е не само да ги лекуват, но и да ги изолират.

# 18 453
23 заразени вече - защо не са пили ракия, защо не са яли чесън, съсипаха я тази държава!
Те щото точно по тоя повод, да пият ракия, са се събрали и са го хванали.
Съгласна съм. А онова с района на селото е като онзи виц със спечеленото колело което не било спечелено и не било колело, а най- са ми били открадни компоти Grinning
 Разпитах годеникът си за това дали наистина голям процент карат леко КВ. Той като редовно комуникиращ с чужденци онлайн потвърди. Все пак една от основните разлики между грипа, независимо от кой щам е, и КВ е че няма болки в мускулите. Тези от вас които твърдят че са изкарали ужасен грип биха ли били така добри да споделят симптомите си?

# 18 454
  • Terra incognita
Интересно. Уж затваряме театри и кина, а чалготеките в нашия град работят с пълна сила. Даже едната е на кмета, който ни приканваше към вземане на мерки. Абсолютно лицемерно.
В Инстаграм ми попадна клипче на участие на Андреа, взима салфетка от земята, издухва си носа и я хвърля обратно 😀
Жаждата за простотия и низки страсти са по- силми от страха от коронавирус.

# 18 455
23 заразени вече - защо не са пили ракия, защо не са яли чесън, съсипаха я тази държава!

Те щото точно по тоя повод, да пият ракия, са се събрали и са го хванали.

Да бе и то точно на 8 март, мина инкубационния период от 5 дена и генерала ги хвана.

Че са хванали коронавируса, при все че са пили ракия. Това имах впредвид.
Навремето се слагаха обозначения, когато някоя къща е под карантина. Да почнат и сега да слагат и съседите им бързо ще ги издадат, ако не я спазват.

# 18 456
Топлото време идва и именно то ще изкара хората навън. Днес всичко живо беше навън - по центъра, по парковете и площадките на разходка. Утре ще е още по-топло и ще е същата работа. И след седмица - две гледайте какви ще са цифрите в резултат от хубавото време. И аз се надявам днешните новини да ги постреснат малко

А относно това, че не дадоха никакви подробности за новите случаи - колкото повече стават случаите, толкова повече ще намалява информацията за тях. То просто няма как подробно да описват всеки пациент от тук нататък.

Но все пак трябва някъде да си имаме онлайн статистика на случаите, нали?

# 18 457
  • на пистата
Това дали е възможно?Извинете ако е пускано,уж чета всички мнения,обаче не отварям повечето линкове.
https://novden.eu/398802/

# 18 458
  • София
Ако зависи от мен, всеки, нарушил домашната си карантина, известно време в затвора. Като не щеш да лежиш у вас на дивана, ще полежиш в килията.

Тъкмо ще пламне целият затвор и ще пуснат затворниците на свобода, както направиха в Иран.
А Иран откога ни е пример? И пуснаха доказано здрави затворници след тестове.

Естествено, че и здавите ще пуснат. Да не искаш да чакат всички да се заразят.

# 18 459
  • Viena
Току що от магазин Меркур във Виена, имаше огромни опашки с огромни колички.

# 18 460
Извинете ме, но явно много съм набрала...В нашето Фантастико /София/ от 2 седмици касиерките са с ръкавици. Без маски, и днес. Не знам, аз имам 2 /ДВЕ/ маски и ги пазя като злато. Работодателите трябва да ги осигурят, нали бизнеса трябва да е гъвкав. Един ден видях една от зареждащите с ръкавици, но си бършеше носа доста яко...

# 18 461
  • София
Трафика и хората са по малко щото учениците ги няма.

Учениците ги няма и през ваканциите, така не е било.

# 18 462
Трябва да наложат някаква глоба, като удари по джоба, може да се замислят.
Обаче е хубаво да излезнат и да обяснят, че това е нещо наистина много опасно, че това не е грип, не е просто някакво вирусче, защото още не го разбират хората.
Има много хора не следят какво става в чужбина, не Знаят езици.
ако знаят езици какво ще се случи ?
на всички е ясно, че на този етап на никой нищо не му е ясно. СЗО препоръчва нещо,  държавите го препоръчват на народа. ще има ли успех на никой не му е ясно.

Да, де, препоръчват. Ама кой го спазва.

# 18 463
Аз имам един въпрос към вас. Тъй като сме от различни населени места. Днес ако сте пазарували в хранителен магазин, видяхте ли персонал от магазина с някакви предпазни средства - маски, ръкавици?
В Лидъл на касата имаше един гел за ръце, никой с маска.

# 18 464
  • Bulgaria
Една новина, която очаквам и вие да потвърдите?

Говоря си с моя приятелка, която е начална учителка в София.
Казва, че днес са получили заповед от МОН - до сряда трябва да организират и създадат на Всяка паралелка виртуална класна стая, всички деца да са с активирани профили и системата да е тествана, тъй като се очаква въвеждане на двуседмична  карантина.

Попитах я само за София ли важи това, тя каза - заповедта е за цяла България.

Общи условия

Активация на акаунт