Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 938 027
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 18 420
  • София
Пак ще повторя, докато няма санкции затвор и глоба (кумулативно) при неспазване на карантина, няма никакъв смисъл от тая карантина. Както няма и смисъл здрави заразени да държат легла по болници.
Тук е моментът Гешев да изпъкне, нали това иска все....

# 18 421
Възрасните мъж и жена от ломското село били контактни към 20.02. с жена,  която наскоро се завърнала от Италия. Така каза кмета на видинското село. Имаше интервю с кмета в новините по БНТ.

# 18 422
Така е, но жената била с "особен характер", вярваш ли, че си седне вкъщи?
Лошото е, че народът ни е пълен с такива, на които никой и нищо не може да им каже. Време е да започнат да налагат яки глоби при неспазване на правилата.
Ако зависи от мен, всеки, нарушил домашната си карантина, известно време в затвора. Като не щеш да лежиш у вас на дивана, ще полежиш в килията.

# 18 423
  • Bulgaria
Възрасните мъж и жена от ломското село били контактни към 20.02. с жена,  която наскоро се завърнала от Италия. Така каза кмета на видинското село. Имаше интервю с кмета в новините по БНТ.

Само едно уточнение. Селото не е видинско. Монтанско, брусарско или с. Василовци.

# 18 424
  • Буркина Фасо
Лошото е, че народът ни е пълен с такива, на които никой и нищо не може да им каже. Време е да започнат да налагат яки глоби при неспазване на правилата.
Ако зависи от мен, всеки, нарушил домашната си карантина, известно време в затвора. Като не щеш да лежиш у вас на дивана, ще полежиш в килията.
да бе ... що не го затвориш в твоето жилище ?  в затвора ще ме зарази. не само мен , а и много други.
приеми го у вас - заразените ще са по-малко. Smiley

# 18 425
В момента МВР издирвали всички които са дали положителна проба...Това как да го разбирам?
Че са били изпратени в домашна карантина след изследването?

Контактите им издирват, от това което успях да разбера от сайта на МЗ

# 18 426
  • София

Тъкмо ще пламне целият затвор и ще пуснат затворниците на свобода, както направиха в Иран.

# 18 427
Пак ще повторя, докато няма санкции затвор и глоба (кумулативно) при неспазване на карантина, няма никакъв смисъл от тая карантина. Както няма и смисъл здрави заразени да държат легла по болници.
Тук е моментът Гешев да изпъкне, нали това иска все....
Засега ги държат заразените без симптоми, ама като започнат да прииждат в тежко състояние, леките случаи ще ги пращат вкъщи.

# 18 428
От пресконференцията на шведите: +135 нови случаи до 14.00 местно време. Общ брой: 635.

Самоцитирам се и актуализирам цифрите за деня, че тези бяха актуални до 14.00.

Швеция: +183 случаи, общо 683.

# 18 429

Тъкмо ще пламне целият затвор и ще пуснат затворниците на свобода, както направиха в Иран.
А Иран откога ни е пример? И пуснаха доказано здрави затворници след тестове.

# 18 430
Иран започнаха преди по-малко от месец с два случая като нас...

https://medium.com/@tomaspueyo/coronavirus-act-today-or-people-w … -die-f4d3d9cd99ca  В тази статия, която някой пусна по-напред:
"Страните, които действат бързо, намаляват броя на смъртните случаи поне с 10 пъти"

# 18 431
Това с тоалетната хартия имам чувството, че е социален експеримент. Някой пуска мухата, че ще свърши и измерва и анализира резултатите. Или пийпълметрия. Или тест за средна интелигентност на конкретна общност. Ха да видим дали ще го издържим.

# 18 432
  • Terra incognita
Тоалетната хартия да е проблем. Какво се запасяват, като че ли ще я ядат. И да свърши в един момент, има вестници и брошури на Кауфланд.

# 18 433
да бе ... що не го затвориш в твоето жилище ?  в затвора ще ме зарази. не само мен , а и много други.
приеми го у вас - заразените ще са по-малко. Smiley

Ама не иска човекът да лежи в домашна обстановка, не разбра ли? Явно ще му е скучно по цял ден сам вкъщи, в затвора може да му е по-забавно.

# 18 434
  • Другата България

Само едно уточнение. Селото не е видинско. Монтанско, брусарско или с. Василовци.
Напротив, уточненията са няколко. Първо-това се пише за 987654321-ти път. Е, не това, защото нищо в него не е вярно.
Второ-били са контактни с две жени, завърнали се от Италия. Трето-кмет на видинско село не е говорил. Четвърто-мъжът и жената не са от ломско село. Изобщо....
Някой попита защо МВР издирва заразените. И това се писа-не всички са в болница, изследвани са, защото са били контактни, и са освободени под домашна карантина. Доброволна. Дано ги намерят....до края на деня. Някъде по Витошка.
Да вметна само, че служителите на МВР също работят без предпазни средства, раздадени им служебно. Всеки се спасява сам.

Общи условия

Активация на акаунт