Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 938 070
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 18 165
  • София
Ще ме светнете ли кои са случаите на заразени в България, че им изгубих дирята?
1. Мъжът от Плевен
2.Жената от Габрово
3.Мед.сестра от Габрово
4. Мъж в София, Пирогов
5. Жена в София, Пирогов (починала)
6. ?
7. ?

Свързани с горните ли са другите двама или са в други градове? Благодаря.

В Плевен са двама - младият мъж и един 61-годишен мъж, който е лежал в една стая с него. Седмият е лекарка, която в момента е във ВМА, била е на конференции в Англия и Испания през февруари.

# 18 166
  • Варна
1. Мъжът от Плевен
2.Жената от Габрово
3.Мед.сестра от Габрово
4. Мъж в София, Пирогов
6. ?
7. ?

Мъжете в Плевен са двама - на 27 и на 61 г.
Двете жени в Габрово
Семейството в Пирогов
Лекарка, настанена във ВМА

В онзи брояч, където вчера бяха 10 за България, днес са 6. Явно е било грешка, а завършилият злощастно случай също е свален.

# 18 167
Аз имам въпрос към всички, които смятат че европейските държави трябва сега и веднага да затворят училищата.
На вас кой ще ви гледа децата? Все пак не всички работят в офис и могат и от вкъщи да си изпълняват ангажимента към децата.
В западна Европа, законово е постановено, че нямаш право да оставяш деца под определена възраст без родителски надзор. Нали ако затворят училищата, трябва да пуснат и родителите да не работят. Лекари, шофьори, продавачки и чистачки и куп други критични професии ако си останат вкъщи, ситуацията за часове ще стане от кризисна катастрофална.
Как си ги представяте вие нещата?

# 18 168
1. Мъжът от Плевен
2.Жената от Габрово
3.Мед.сестра от Габрово
4. Мъж в София, Пирогов
6. ?
7. ?

1.Мъж от Плевен
2.Мъж от Плевен (младеж)
3.Жена от Габрово
4.Жена от Габрово
5.Жена от с.Василовци - приета и починала в Пирогов
6.Мъж от с.Василовци - съпруг на починалата, също в Пирогов
7.Жена от София - медицински работник, завърнала се от конференция

# 18 169
Благодаря!
Има някои факти по веригата болни, които ме успокояват доста.

# 18 170
  • София
Избягала била контактна от Пирогов ... ами ще избяга ...
 От какъв зор е цялата работа да прибират здрави хора в болници да заемат ценни легла само за да бъдат тествани.
 Както са я подкарали скоро в болниците ще има 50 000 здрави да чакат проби и под карантина а болните навън.
 Добре бе едно време (и преди войната и по време на соц-а) е имало карантинни лагери- е какво трябва да се случи да обособят една сграда за карантинен център във всеки областен град??? След като някой е без симптоми каква е целта- да го набутат в болница та да се зарази с нещо??? Ок- да прекара 14 дни под карантина ама не в болница.

# 18 171
От пресконференцията на шведите: +135 нови случаи до 14.00 местно време. Общ брой: 635.

На въпрос относно затварянето на училищата  държавният епидемиолог Андерс Тегнел  казва, че се провеждат срещи, но не се вземат решения:
- Много сме несигурни дали/как ще се отрази разпространението на инфекцията (за затваряне на училищата). Ние непрекъснато обсъждаме различни мерки, но нямаме активна дискусия да направим нещо подобно в Швеция. Не, нямаме подобни намерения засега да затваряме училища и детски градини. Трябва да се вземат предвид много съображения, преди да се вземе такова драстично решение, което ще има големи последици за обществото.

На въпрос относно решението за Стокхолм да не се тестват  всички потенциално заразени, дори тези пристиганали от силно засегнати от ковид-19 страни, както и да не се тестват хора, имали контакт със заразени от ковид-19, а ще се тестват само хоспитализирани със симптоми? Това ще покаже лъжлива статистика на броя на заразените.
- Броят на заразените така или иначе за нас вече не е интересен и няма да отразява реалността, защото така или иначе не можем да тестваме  всички. Дори и тези, които са основателно подозрителни. Има все повече индикации за местно разпространение в обществото и за нас в момента е важно не броят на тестваните, а  да намалим скоростта на разпространение на инфекцията и да се защитят групите, които са най-уязвими.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/3Jgxj9/senaste-nytt-om-coronaviruset

Много ми чудно как ще я намалят тази скорост на инфектиране - всичко си работи на пълни обороти, нищо не е затворено, единствената препоръчителна мярка е да не се събират над 500 души. А, и при най-леките симптоми да си останем вкъщи и да си мием ръцете. Маски не ни трябвали, защото не предпазвали - всеки ден едно и също се приказва на тези пресконференции от Шведския орган за обществено здраве.

# 18 172
Аз не мога да разбера, защо в доклада на СЗО от вчера, за България пише 6 стари случая и 2 нови.
Т.е. Общо 8 случая.
А на нас ни съобщават от щаба за 7.
В същото време, в доклада от 11.03 не е посочен смъртния случай.

ето и линк:
https://www.who.int/docs/default-source/coronaviruse/situation-r … sfvrsn=1ba62e57_8

# 18 173
Аз имам въпрос към всички, които смятат че европейските държави трябва сега и веднага да затворят училищата.
На вас кой ще ви гледа децата? Все пак не всички работят в офис и могат и от вкъщи да си изпълняват ангажимента към децата.
В западна Европа, законово е постановено, че нямаш право да оставяш деца под определена възраст без родителски надзор. Нали ако затворят училищата, трябва да пуснат и родителите да не работят. Лекари, шофьори, продавачки и чистачки и куп други критични професии ако си останат вкъщи, ситуацията за часове ще стане от кризисна катастрофална.

Няма забрана да стоят вкъщи сами децата. Дори в "Западна Европа", че и в САЩ, няма навсякъде такова изискване - до всяко дете - възрастен, особено вкъщи. Въпреки това европейските държави си затварят училищата тези дни.
Децата ще се гледат така, както през ваканциите. От баби и дядовци, други близки. Ситуацията е извънредна - могат по 2-3 деца да се гледат заедно от човек, който не ходи на работа и няма външни контакти. Ако се пуснат децата по домовете, логично е през ваканцията пък да се наваксва с материала, който е пропуснат, ако мине кризата.

# 18 174
Скрит текст:
Дайте да се организираме с това министерство, и недоумявам защо журналистите дремят и не повдигат въпроса. А много активните групи на учителите, ами директорките??? Нима е нормално това?
Judy, ти си човекът Simple Smile
Аз се подписах на петицията.
Хепи, това съобщение е про форма. Всички знаем какво става и виждаме. Допълнително много хора са безотговорни , а и се успокояват, че децата карали леко или не боледували и Мутафчийски го каза и те му вярват.
Това са им казали и това правят, спуснато е да се отчетат действия и се успокоят повечето родители.
Сутринта дадоха някакво мъничко училище от 5 стаи и всичко беше нагласено. Но това малките училища и пак за предаването са подготвени, нямаше и деца. Пространството обаче беше трагично дори там , каквото и да правят. Видя се, че се пращат болни деца , това отдавна го знаем. Видя се, че имат доста семейства познати и близки в чужбина, а други са пътували и крият умишлено. Директорите не могат да взимат решения, те изпълняват явно какво им се спуска и това е измисленото явно, дето си го сложила.
Всичко е да се печели време. Да се нагласят нещата и някъде юни ще излезнат ваканция децата, а родителите ще им позволят и вкъщи да работят, други ще ги задължат да си ползват отпуските и под карантина.
Така виждам аз нещата. Печелят време и пръскат спокойствие. Виж белодробната, че дори там нямаше маски за персонала. Нямат подготовка никаква. Бизнеса натиска да не губи пари и те това гледат. А, че ще си отидат хора по-възрастни е добре също за икономиката. Младите сигурно се надяват после да хванат и лекуват колко могат.
После ще кажат , че е лято, топло, климат, комари и т.н.
ББ е казал септември у нас ще е пика. Дотогава ще се подготвяме и шием маски и костюми. Какво сте се разписукали сега, обърквате плановете. Бизнеса не се е наместил как ще се работи и какво да прави. Децата трябва да са на училище, за да могат родителите да работят. Който може взима мерки от фирмата, ето Топлофикация са си оплели нещата. Другите ...ще чакате септември.
Ама много сте неразбрани значи. Стегнете се .

Пикът ще е когато се достигне стадния имунитет при липса на ваксина. Песимистичния срок е 45 дена с много по-голяма от 2.5% смъртност, оптимистичният срок е септември с около 2.5% смъртност. Имаме една седмица да се подготвим.

Последна редакция: чт, 12 мар 2020, 16:43 от Не се сърди, човече

# 18 175
  • София
Подписах и аз петицията, като искрено се надявам да проявят здрав разум и да разпуснат масовите мероприятия поне за 2-3 седмици, за да се забави разпространението.
Днес сутринта четох един анализ, автор Tomas Pueyo, където на базата на статистически анализ, се обясняваше разпространението на вируса. Основното беше разликата между доказаните случаи и реалните (тези, които са преминали безсимптомно или с минимум проблеми), както и ефекта при страните, които са наложили по-навременни мерки за ограничаването на разпространението.
Ето, за когото го интересува, извинявам се, ако вече е публикувано:
https://medium.com/@tomaspueyo/coronavirus-act-today-or-people-w … -die-f4d3d9cd99ca

# 18 176
  • София

Като гледам коментарите, принципът е "След нас и потоп". Дай сега да изтикаме, пък после за икономическата криза и докараните до просешка тояга хора ще обвиним... абе, все някого ще обвиним!

# 18 177
Училищата по всяка вероятност ще бъдат затворени. Това е най-лесното, което може да бъде решено. Как обаче родителите ще си затворите тинейджърите вкъщи, без да посещават моловете и заведенията се питам аз? Мислете за това, а иначе аз съм обедена,че щом Европа си затваря училищата, България е копи-пейст веднага.
Как? Лесно, връчват им един телефон с достъп до интернет, да си правят клипчета за Тик Ток.

# 18 178
  • Другата България
Избягала била контактна от Пирогов ... ами ще избяга ...
 От какъв зор е цялата работа да прибират здрави хора в болници да заемат ценни легла само за да бъдат тествани.
 Както са я подкарали скоро в болниците ще има 50 000 здрави да чакат проби и под карантина а болните навън.
 Добре бе едно време (и преди войната и по време на соц-а) е имало карантинни лагери- е какво трябва да се случи да обособят една сграда за карантинен център във всеки областен град??? След като някой е без симптоми каква е целта- да го набутат в болница та да се зарази с нещо??? Ок- да прекара 14 дни под карантина ама не в болница.
Инфото ти откъде е ? Нещо да прочетем и ние? За избягала от Пирогов? Където разбирам, и че "прибират здрави хора под карантина"?

# 18 179
  • София
Скрит текст:
От пресконференцията на шведите: +135 нови случаи до 14.00 местно време. Общ брой: 635.

На въпрос относно затварянето на училищата  държавният епидемиолог Андерс Тегнел  казва, че се провеждат срещи, но не се вземат решения:
- Много сме несигурни дали/как ще се отрази разпространението на инфекцията (за затваряне на училищата). Ние непрекъснато обсъждаме различни мерки, но нямаме активна дискусия да направим нещо подобно в Швеция. Не, нямаме подобни намерения засега да затваряме училища и детски градини. Трябва да се вземат предвид много съображения, преди да се вземе такова драстично решение, което ще има големи последици за обществото.

На въпрос относно решението за Стокхолм да не се тестват  всички потенциално заразени, дори тези пристиганали от силно засегнати от ковид-19 страни, както и да не се тестват хора, имали контакт със заразени от ковид-19, а ще се тестват само хоспитализирани със симптоми? Това ще покаже лъжлива статистика на броя на заразените.
- Броят на заразените така или иначе за нас вече не е интересен и няма да отразява реалността, защото така или иначе не можем да тестваме  всички. Дори и тези, които са основателно подозрителни. Има все повече индикации за местно разпространение в обществото и за нас в момента е важно не броят на тестваните, а  да намалим скоростта на разпространение на инфекцията и да се защитят групите, които са най-уязвими.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/3Jgxj9/senaste-nytt-om-coronaviruset

Много ми чудно как ще я намалят тази скорост на инфектиране - всичко си работи на пълни обороти, нищо не е затворено, единствената препоръчителна мярка е да не се събират над 500 души. А, и при най-леките симптоми да си останем вкъщи и да си мием ръцете. Маски не ни трябвали, защото не предпазвали - всеки ден едно и също се приказва на тези пресконференции от Шведския орган за обществено здраве.
Съдейки от броя доказани с тест на милион население, Швейцария, Норвегия, Дания първи ще последват Италия след седмица, после следват Швеция, Испания и Франция. Та Швеция прави груба грешка ...

Последна редакция: чт, 12 мар 2020, 16:43 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт