Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 898
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 18 495
  • София
Англичаните преди малко алармираха, че при техните 590 установени случая реално имат към 10 000.

(Извинявам се, че в два отделни коментара, но нещо не ми се получи с два линка в първия, не знам защо). По пътя на тази логика и тук са доста повече, което не е неизвестно, но поне има официална схема на предположение на колко установени, колко реални има. Още повече там при 300 случая имаха над 10 000 тествани.

https://www.bbc.com/news/health-51862922?ns_mchannel=social& … d_post_type=share

# 18 496
Аз имам един въпрос към вас. Тъй като сме от различни населени места. Днес ако сте пазарували в хранителен магазин, видяхте ли персонал от магазина с някакви предпазни средства - маски, ръкавици?

Никъде, дори собственичката на магазин в квартала като видя, че си взимам 10 комплекта медицински ръкавици ми се смее и вика " нас заразата ще ни подмине за какво са ти толкова много"

# 18 497
  • виртуално
В Лидл от вчера са с ръкавици

# 18 498
  • Germany
Какво да е положението в Китай. Сега си имали птичи грип и избивали пилчоците. Не знам само колко вируса могат да сътворят за една година, защото тази е още в началото си все пак 😏
rorik, не е нужно всяка глупост, която си мислиш да я изпляскваш тук. Има опасност накой да ти повярва.

# 18 499
За мен лично карантината в момента е най доброто решение. Но изпитвам ужас от момента в който ще я обявата(според мен няма как да не се случи рани или късно).

# 18 500
В близката до нас аптека има маски, на цена 1,50лв, няма спирт или дезинфектанти.

# 18 501
За мен лично карантината в момента е най доброто решение. Но изпитвам ужас от момента в който ще я обявата(според мен няма как да не се случи рани или късно).
На мен направо сърцето ми изкача като чуя музиката на извънредните емисии.

# 18 502
Немците как ги лекуват техните, се чудя. Малко жертви са дали засега.

# 18 503
Колкото по-рано, толкова по-добре. И стига вече с тея широко отворени граници!

# 18 504
  • MI
Една добра новина: терапията с лекарството против ревматоиден артрит, която експериментират в Неапол, дава добри резултати и то много бързо казват че е подобрението. Производителят Рош ще го дава безплатно на всички болници, които решат да прилагат терапията.
https://www.ilfoglio.it/dalla-flaminia-a-mountain-view/2020/03/1 … edali-306367/amp/

# 18 505
Във vesti.bg пише, че според китайски специалист пандемията ще приключи през юни.

# 18 506
  • на пистата
От днес,личната лекарка на сина ми, приема пациенти само с маски!А като няма...аз си купих 3 маски само FFF3 за всеки случай.Дано не ми се налага,малкия сега е с хрема и по фейсбук ни консултира.

# 18 507
питах, но не получих отговор.
я ми дай статистика колко от поразените от короната са вегани/вегетарианци?  колко са бели и колко черни? колко са жени и мъже ?  да видим при този вирус има дискриминация rotfImbo 
ще му направя профил.Smiley

пп. оплаквахте се от дългите чаршафи, а ги правите още по-дълги ?!?!?!
По пол има дискриминация, според СЗО от данните от Китай, 71% от случаите са мъже. Смъртността при мъжете също е по-висока.

Днес няма актуализация за Франция, някой има ли данни какво се случва там?

# 18 508
Испания: +782 нови случая, +31 нови смъртни случая.
Общо 3059 случая и 86 смъртни случая

Кметът на Ню Йорк забранява събирания над 500 човека и театрите на Бродуей.

Главният съветник по външните въпроси на върховния лидер на Иран е с положителен тест.
Любопитно ми е брадатия как ще носи маска.

# 18 509
Франция: +395 нови случая, +13 нови смъртни случая
Общо 2876 случая, 61 смъртни случая

Около мен също е пълно с хора, които мислят, че вирусът не е опасен, че е по-лек от грип и т.н. и изобщо не се пазят, дори възрастни хора. Не им се сърдете и не ги обвинявайте, те не са виновни, това беше пропагандата, с която ги облъчиха в продължение на седмици. Повечето хора нямат възможности да четат и анализират нещо по-различно от това, което им казват "експертите" по телевизията. Реално можехме да сме много по-добре подготвени, но явно заповедта отгоре е била да се "успокои" народа на всяка цена. Е сега това ще ни излезне доста солено. А че този вирус е пандемичен и опасен се знае много отдавна.

Общи условия

Активация на акаунт