Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 860
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 18 600

Свалете си я на английски, на български преводът е свободно съчинение.

И аз като го прочетна английски, тръпки ме полазиха. Какво нещо!

Оф, пак ли предсказания? Ако ще им вярваме, предпочитам да е предсказанието на Дънов. Той дава даже и лекарството, което ще се открие на каква основа ще е. Не че вярвам на подобни приказки, но предпочитам по-оптимистичните поне.SunglassesSunglasses

# 18 601
Все по нощите заседават!
Да вися да чакам мерките Sad

# 18 602
  • София
По кой тв канал ще се излъчва?

# 18 603
  • Пловдив
Все по нощите заседават!
Да вися да чакам мерките Sad
казаха като анонс за затваряне на училищата. Ще решават.

# 18 604
Олеее, това със книгата направо звучи страховито!! Възможно ли е да е такава случайност? И, ако проракуваното е истина, означава ли това, че ще се борим с този вирус 10 години и в крайна сметка лек няма да се намери...? Хммм, сега ще сваля книгата!

От оригинала става ясно, че вирусът сега "изведнъж ще изчезне точно толкова бързо, колкото е дошъл" и ще се появи след десет години, след което ще изчезне завинаги. Не пише нищо за лек точно в този параграф.
Въпросната Силвия Браун е някаква предсказателка, но може и да поровила за коронавирусите или да налучкала. Разминаването е лош превод и грешки, не може и да става въпрос да е цензура.
На английски пише, че няма да се поддава на лечение - сега не ми се връща точно да видя, какво точно пише.
Само че нищо не пише за маски и ръкавици, това от къде е дошло в българския превод?

# 18 605
Ако (когато) затворят границите, какво става с хората , които са на почивка с някакъв тур-оператор?

# 18 606
  • София
Бая отлично налучкване, спор няма. Че и годината налучка, че и белите дробове, че покосява, че и лечение няма и не се поддава.

Ще ми се аз със същата точност да налучквах числата от тотото.

Аз съм крайно скептична към баячки, гадателки, предсказателки и прочее. Сериалът "Симпсънс" редовно познава някакви неща, а авторите му са обикновени зевзеци. Предсказали са iPod-a, eболата, кризата в Гърция и дори хигс бозона, още куп неща. А е някаква анимация, която много хора даже я мислят за детско.
Не мисля, че е времето да разчитаме на врачки, особено след като вече се вижда, че не е познала. Ще изчезне толкова рязко, колкото се е появила... Че то Бог знае откога го има в Китай, хич не вярвам да е с първите новини от Ухан. Вече е из цяла Европа, плавно върви на север и още на запад. Ако това е рязкото разпространение...
Преводът според мен е омесил няколко параграфа, честно казано не ми се търси.

# 18 607
  • Пловдив
Ако (когато) затворят границите, какво става с хората , които са на почивка с някакъв тур-оператор?
чакат...да падне карантината.

# 18 608
  • Mediterraneo

Същото, което и всички, които не са на почивка и живеят под карантина, чакат.

# 18 609
  • Варна
Една доста подробна статия от днес , кои и какви лекарства се тестват .За съжаление е на немски, но автоматичния преводач се справя прилично. :

Срещу пандемията с коронавирус SARS-CoV-2 се разработват не само ваксини, но и се тестват лекарства.:

https://www.vfa.de/de/arzneimittel-forschung/woran-wir-forschen/ … nfektion-covid-19
Скрит текст:
Фактът, че лекарството вече е тествано за друго заболяване, не замества задълбочено изследване на неговата годност за пациенти със SARS-CoV-2. Това трябва да стане в клинични проучвания, които, ако са успешни, са последвани от преглед на всички данни за ефикасността, поносимостта и техническото качество от регулаторните органи. Регулаторните органи обаче сигнализираха, че ще дадат приоритет както на процедурите за одобрение на клиничните изпитвания, така и на процедурите за одобрение на успешно тествани лекарства.

Не бива да се забравя, че дори одобрението не гарантира незабавна и широка наличност: по-скоро ще зависи от това колко бързо одобреното лекарство може да бъде произведено в епидемични количества.

# 18 610
23 са общо у нас (19 за един ден)..току що казаха по Нова. Чакат Мин.съвет да заседава в момента и да съобщят мерките.

Има ли ги по градове?

# 18 611
По Канал 3 ще го излъчват директно, журналистите са там, чакат всички да се съберат и всеки момент ще се включат.

# 18 612
Ммм, да, и масовото носене на маски е описано.
Ако беше истинска гадателка щеше да отгатне, че маски НЯМА.

# 18 613
  • Пловдив
23 са общо у нас (19 за един ден)..току що казаха по Нова. Чакат Мин.съвет да заседава в момента и да съобщят мерките.

Има ли ги по градове?
може би по-късно ще съобщят.

# 18 614
  • Пловдив
Прибират си се. Ако са човеци, се самоизолират за 14 дни. Че то не остана място без заразени.

Общи условия

Активация на акаунт