Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 704
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 18 645
Това с цигарите не го вярвам.
Цигарите отслабват имунитета.

Преди малко по новините казаха, че ще взимат извънредни мерки. Имало 23 вече.
Каква е тази паника, не разбирам. Все едно са 100 000 хиляди.
Всяка година от обикновен грип също умират хора, но нищо не казват. А сега предизвикат голяма паника.
Има нещо гнило.
Ти сериозно ли😬
е, просто грип, споко! Angry
Въпреки всичката информация, това все още върви.

# 18 646

Абе аз четох още преди седмица в сайта на СЗО, че следните неща не помагат и не съветват да се прилагат:

- прием на високи дози вит. Ц
- пушене на цигари
- пиене на билкови чайове

Като го видях, помислих, че има техническа грешка при публикацията или че намекват за марихуана.

# 18 647
М да, то до преди две седмици и в Италия бяха 5-6 случая. Днес са вече 15 000....

Започвам да си мисля, че Скандинавските страни постъпват много умно да не изследват всеки, а само тези със симптоми.

# 18 648
И аз пуша, дано да е позитив ама не ми се вярва че е така. Grinning Даже си мисля че категорично е обратното. В Китай например едно от обяснениета че мъжете умират повече от вируса от жените, е че мъжете там пушат доста а жените не.

Вълчев: Ще проиграем варианти за по-дълга ваканция
https://www.monitor.bg/bg/a/view/vylchev-shte-proigraem-varianti … -vakancija-190983

Коронавирусът има два варианта
Спасение от Ковид-19 e само хигиената, казва световноизвестният вирусолог акад. Ангел Гълъбов

Скрит текст:
Тазгодишният бич за света - коронавирусът Ковид-19, има два варианта, обясни в интервю за ДУМА световноизвестният вирусолог акад. Ангел Гълъбов. Този, който е тръгнал от прилепите и е минал през панголиите и змиите, е по-лек вариант S, който обаче при хората се превръща в тип L, който води до тежки заболявания. Доброто е, че с времето вариантът L се връща отново към тип S, както е станало в Китай, където епидемията вече е овладяна. Акад. Гълъбов се надява, че и в Европа ще стане същото.

Единствената предпазна мярка срещу коронавируса е хигиената - редовно миене на ръцете, използване на антибактериални кърпички, обработване с дезинфектанти на транспортните средства, на аптеки и други места, където неизбежно се събират хора, съветва акад. Гълъбов. Важно е вече заболелите да носят предпазна маска, за да не разпространяват заразата. По думите му, лечението на заболелите е трудно и несигурно, няма сигурни лекарства, най-важното е всички болници да са оборудвани с апарати за обдишване с кислород, което е единственото спасение за тежките случаи. Редовното проветряване на помещенията е само профилактична мярка.

Симптомите на Ковид-19 са различни от тези на грипа, обяснява специалистът. Грипът има инкубационен период само 2-3 дни, започва с втрисане и висока температура, но кашлица се появява едва на третия ден. Докато при коронавируса е характерна кашлица от първия момент, която постепенно се засилва, както и температура, която се повишава с времето. Лошото е, че неговият инкубационен период е до 14 дни, той се разпространява много бързо и в геометрична прогресия. Фактически не може да бъде установено колко хора в София и в страната са се заразили и са носители на вируса. Засега не е сигурно, че затоплянето на времето и слънцето ще убият коронавируса, но в следващия сезон него няма да го има, прогнозира ученият.
https://duma.bg/koronavirusat-ima-dva-varianta-n210707

Какви са тези статии от преди 2 месеца.
Вземи да четеш днешните новини Grinning

Показва как и нашите специалисти не са вярвали в началото че ще се стигне до тук.

# 18 649
Явно не знае, че на 22.02. в Италия имаше само двама, а днес, 20 дни по-късно са 15 000.

# 18 650
Малко встрани,
Имам чувството, че тази криза ще бележи съвременната история и ще почнем, както американците: делят живота преди и след 11 септември; ще го делим, преди и след пандемията от 2020.

# 18 651
Никаква връзка няма със същността и мащабите на 11 септември.

# 18 652
Ами ако по това време се е правел превода и е имало шум покрай ТОРС, давали са азиатци с маски и ръкавици, то това в Азия си беше класика, и на преводача му се е развихрила фантазията.

Преводачът е зле, но не е до фантазия, по-скоро преводът е на друга нейна книга. Аз свалих в pdf тази
https://www.amazon.com/Prophecy-What-Future-Holds-You/dp/0451215206
и текстът на английски гласи
Скрит текст:
By 2020 we’ll see more people than ever wearing surgical
masks and rubber gloves in public, inspired by an outbreak
of a severe pneumonia-like illness that attacks both the lungs
and the bronchial tubes and is ruthlessly resistant to treatment.
This illness will be particularly baffling in that, after
causing a winter of absolute panic, it will seem to vanish
completely until ten years later, making both its source and
its cure that much more mysterious.

Но другите здравни предсказания са доста абсурдни.
Зима пълна с паника и после как си го превеждате?

# 18 653
Малко встрани,
Имам чувството, че тази криза ще бележи съвременната история и ще почнем, както американците, делят живота преди и след 11 септември, ще го делим, преди след пандемията от 2020.

Ако доста народ започне за по продължителен период да прилага работа от вкъщи и се разбере, че е ефективно, в деленето преди и след може да има нещо позитивно.

ПП За превода - аз си го превеждам, че след паническата зима ще изчезне, за да се появи 10 години по-късно и после да изчезне завинаги - този завършек вече е от другата книга, която беше показана "

Последна редакция: чт, 12 мар 2020, 22:46 от Vapor

# 18 654
Soft Click
Напълно наясно съм, че няма никаква връзка.
Просто отбелязвам, че не може да не маркира и промени много нещата в живота ни, след случващото се.
Не съпоставям мащабите на щетите.

# 18 655
Заради хора като Елора не можем да имаме хубави неща. Simple Smile

Не могат да разберат защо мерки се взимат преди случаите да са станали 100000 (точно с цел да избегнем да станат толкова), а не след като вече са станали 100000.

# 18 656
Моля ви, не пишете неща, които не знаете или не сте сигурни. Нека не заблуждаваме макар и неумишлено четящите.
Поне десет човека написаха, че Австрия затваря училищата, а това не отговаря на действителността.
Затварят училищата от понеделник само за учениците над 14 години.От сряда,  Детските градини и останалите училища ще работят без да се учи реално, за да може хора, с критично важни професии да ходят на работа. Всеки, който може да остане вкъщи с децата си е призован и помолен да го направи. Указанията са в никакъв случай да не се пращат при баби и дядовци.
Университетите са затворени за лекции и семинари. Някои лабораторни упражнения продължават, също изпити се провеждат.

# 18 657
Ами ако по това време се е правел превода и е имало шум покрай ТОРС, давали са азиатци с маски и ръкавици, то това в Азия си беше класика, и на преводача му се е развихрила фантазията.

Преводачът е зле, но не е до фантазия, по-скоро преводът е на друга нейна книга. Аз свалих в pdf тази
https://www.amazon.com/Prophecy-What-Future-Holds-You/dp/0451215206
и текстът на английски гласи
Скрит текст:
By 2020 we’ll see more people than ever wearing surgical
masks and rubber gloves in public, inspired by an outbreak
of a severe pneumonia-like illness that attacks both the lungs
and the bronchial tubes and is ruthlessly resistant to treatment.
This illness will be particularly baffling in that, after
causing a winter of absolute panic, it will seem to vanish
completely until ten years later, making both its source and
its cure that much more mysterious.

Но другите здравни предсказания са доста абсурдни.
Зима пълна с паника и после как си го превеждате?

и изглежда ще изчезне внезапно и напълно, докато не се появи отново след 10 години

# 18 658

Симптомите на Ковид-19 са различни от тези на грипа, обяснява специалистът. Грипът има инкубационен период само 2-3 дни, започва с втрисане и висока температура, но кашлица се появява едва на третия ден. Докато при коронавируса е характерна кашлица от първия момент, която постепенно се засилва, както и температура, която се повишава с времето. Лошото е, че неговият инкубационен период е до 14 дни, той се разпространява много бързо и в геометрична прогресия. Фактически не може да бъде установено колко хора в София и в страната са се заразили и са носители на вируса. Засега не е сигурно, че затоплянето на времето и слънцето ще убият коронавируса, но в следващия сезон него няма да го има, прогнозира ученият.

При всеки е различно. Аз кашлица винаги имам още от началото.
Температура вдигам изключително рядко. Дори и много зле да се чувствам, много рядко вдигам.
Поне това ще знам. Ако вдигна по-висока, може и да се усъмня.

Преди малко по новините казаха, че ще взимат извънредни мерки. Имало 23 вече.
Каква е тази паника, не разбирам. Все едно са 100 000 хиляди.
Всяка година от обикновен грип също умират хора, но нищо не казват. А сега предизвикат голяма паника.
Има нещо гнило.
Ти сериозно ли😬

Напълно. Защо  питаш?

# 18 659
Само по Канал 3 ли ще предават заседанието

Общи условия

Активация на акаунт