Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 865
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 18 630
П.П. Нещо смешно: Понеже в Швейцария проституцията е законна. Със същото съобщение, с което се затварят училища и музеи, затварят и публичните домове. Simple Smile)))

Еее, затварят всички места, от които можеш да научиш нещо...Grinning

Малко тъжно - една голяма страна, едва оправила се и започва да помага със специалисти и техника, другата затваря граници...

# 18 631
Ако (когато) затворят границите, какво става с хората , които са на почивка с някакъв тур-оператор?
Сериозно?
На почивка по време на пандемия?
Виц. Ми ще си стоят там, където ги е хванало.

Да не си помислите, че съм на почивка Simple Smile От пон. работя от вкъщи с двете дИца на главата ми.

# 18 632
Това от сайта май на София за мерките в училище. Нямат намарение да пускат децата.
Дезинфекция 4 пъти, не знам как си го мислят, с парцал да минават по редиците иначе не може и то децата са вътре. Китай и Италия гледам как пръскат за дезинфекция , нашите с парцал. Маски няма, ни за деца, ни за учители.
https://stolica.bg/sofia/v-stolichnite-uchilishta-dezinfektsiya- … IDbd75r53Xgp-SNbA

Нещо интересно понеже съм пушачка. Оказало се, че пушачите по някакъв начин били уж по-устойчиви на цигарите. Палете и димете)) Това китойците са казали (ако е вярно)

https://www.chernomore.bg/jivot/2020-03-12/ucheni-koronavirusat- … Mj4_GSxupAVVYqV4k

Ооо, дано, по кутия и половина пуша на ден.

# 18 633
Israel is closing all schools and university beginning Friday, March 13

Greece is closing all the courthouses, theaters, cinemas, gyms, children playgrounds and nightclubs in the country, after having already closed the schools two days ago

https://www.worldometers.info/coronavirus/

Не знам, споменато ли е вече, току-що ми се ъпдейтна

# 18 634
фанфанито, моля те Simple Smile Мернах го това за цигарите, споделено от някой и само като видях, че беше от сайта Дунав мост и го подминах. Друг линк даваш, но няма значение. Пуша и аз при това. В интерес на истината когато ги спра по-често боледувам от хреми, бронхити и пр. Много ме е било яд, на няколко пъти съм забелязвала. Като пуша не боледувам, спра ги и се почва. Не само в периода, в който се чистя, а и след това. Но точно срещу пневмония е абурд да повярвам, че пушенето ще помогне.

# 18 635
Това с цигарите не го вярвам.
Цигарите отслабват имунитета.

Преди малко по новините казаха, че ще взимат извънредни мерки. Имало 23 вече.
Каква е тази паника, не разбирам. Все едно са 100 000 хиляди.
Всяка година от обикновен грип също умират хора, но нищо не казват. А сега предизвикат голяма паника.
Има нещо гнило.

# 18 636
# 18 637
На английски пише, че няма да се поддава на лечение - сега не ми се връща точно да видя, какво точно пише.
Само че нищо не пише за маски и ръкавици, това от къде е дошло в българския превод?

Ако оригиналът има няколко издания и е търпял редактиране, а българският превод е, да речем, само на една от версиите на текста?

Лошото е, че доста се различава края - тоест кога ще изчезне, на бг пише, че ще продължи 10 години, а на английски, че изведнъж ще изчезне и ще се появи пак след 10 години? Сама си го превеждам, не ползвам Гугъл преводач.

# 18 638
Какви са тези статии от преди 2 месеца.
Вземи да четеш днешните новини Grinning

# 18 639
Нещо интересно понеже съм пушачка. Оказало се, че пушачите по някакъв начин били уж по-устойчиви на цигарите. Палете и димете)) Това китойците са казали (ако е вярно)
Някога за обеззаразяване на помещения са използвали пара от пропиленгликол, а пропиленгликола е съставка в течностите за електронни цигари.

# 18 640
  • София
На английски пише, че няма да се поддава на лечение - сега не ми се връща точно да видя, какво точно пише.
Само че нищо не пише за маски и ръкавици, това от къде е дошло в българския превод?

Ако оригиналът има няколко издания и е търпял редактиране, а българският превод е, да речем, само на една от версиите на текста?

Лошото е, че доста се различава края - тоест кога ще изчезне, на бг пише, че ще продължи 10 години, а на английски, че изведнъж ще изчезне и ще се появи пак след 10 години? Сама си го превеждам, не ползвам Гугъл преводач.

Ще се появи рязко, ще изчезне също толкова рязко, след 10 години ще се появи, след това ще изчезне завинаги - това е в английския вариант.

# 18 641
Това с цигарите не го вярвам.
Цигарите отслабват имунитета.

Преди малко по новините казаха, че ще взимат извънредни мерки. Имало 23 вече.
Каква е тази паника, не разбирам. Все едно са 100 000 хиляди.
Всяка година от обикновен грип също умират хора, но нищо не казват. А сега предизвикат голяма паника.
Има нещо гнило.
Ти сериозно ли😬

# 18 642
Дано да вземат крупни мерки, че от 26 да не стане 10026

# 18 643
  • Bulgaria
Това с цигарите са глупости. В данните от Китай пише съвсем друго.

В съответствие с тази наука, анализът на смъртните случаи от вируса на короната в Китай показва, че мъжете са по-склонни да умрат от жени, нещо, което може да е свързано с факта, че много повече китайски мъже пушат от жените. Сред китайските пациенти с диагноза свързана с COVID-19 пневмония шансовете за прогресия на заболяването (включително до смърт) са били 14 пъти по-големи сред хората с анамнеза за пушене в сравнение с тези, които не са пушили.

https://tobacco.ucsf.edu/reduce-your-risk-serious-lung-disease-c … moking-and-vaping

# 18 644
Аз също знам, че ще има пандемия от повече от месец и ви уверявам, че далеч не съм само аз. Още тогава един куп сериозни експерти предупреждаваха, че вирусът е пандемичен и той действително изглеждаше точно такъв. И въпреки това и на мен ми е сюреалистично. А най-сюреалистично ми беше поведението на политиците, никога и в най-шантавите ми фантазии не съм си представяла, че ще се втурнат да лъжат така за предстоящо бедствие от такива мащаби. Вместо да подготвят хората, да им кажат да се пазят, то не бяха шеги, закачки, омаловажаване, събирания, ваканции, фестивали. Два месеца имахме, хора, два месеца, които Китай ни подари с цената на неимоверни усилия - почти 1 милиард души бяха под карантина. През тези два месеца трябваше трескаво да се подготвяме и сега да сме готови, а не тепърва да се чудим и да решаваме.
За Чернобил все още не знаем истината. Само истината, че са лъгали народа месеци и са допуснали да иде на манифестация!

Общи условия

Активация на акаунт