Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 997
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 18 615
Олеее, това със книгата направо звучи страховито!! Възможно ли е да е такава случайност? И, ако проракуваното е истина, означава ли това, че ще се борим с този вирус 10 години и в крайна сметка лек няма да се намери...? Хммм, сега ще сваля книгата!

От оригинала става ясно, че вирусът сега "изведнъж ще изчезне точно толкова бързо, колкото е дошъл" и ще се появи след десет години, след което ще изчезне завинаги. Не пише нищо за лек точно в този параграф.
Въпросната Силвия Браун е някаква предсказателка, но може и да поровила за коронавирусите или да налучкала. Разминаването е лош превод и грешки, не може и да става въпрос да е цензура.
На английски пише, че няма да се поддава на лечение - сега не ми се връща точно да видя, какво точно пише.
Само че нищо не пише за маски и ръкавици, това от къде е дошло в българския превод?

Ами ако по това време се е правел превода и е имало шум покрай ТОРС, давали са азиатци с маски и ръкавици, то това в Азия си беше класика, и на преводача му се е развихрила фантазията.

# 18 616
Бая отлично налучкване, спор няма. Че и годината налучка, че и белите дробове, че покосява, че и лечение няма и не се поддава.

Ще ми се аз със същата точност да налучквах числата от тотото.

Да, защо например авторът не пише за инфекция на петите? Кой освен един талатлив пророк може да се сети за бели дробове?
Именно... Удивена съм с каква точност е предсказала случващото се в момента.. Интересно, че казва, че отново ще се появи след 10 години...Много любопитно ми стана, наистина. Свалям я на английски!
п. с. Никога не ми е минавало през ум, че някога ще станем свидетели на нещо подобно като случващото се в момента... Вярвам обаче, че има защо да се случва.. Сблъсъкът ни с нещо подобно ще ни накара да се смирим и да си дадем сметка, че сме едно голямо "нищо" в този свят и ни дава да разберем, че всички сме равни пред нещо подобно.. Neutral Face

# 18 617
  • Пловдив
23 са общо у нас (19 за един ден)..току що казаха по Нова. Чакат Мин.съвет да заседава в момента и да съобщят мерките.

Има ли ги по градове?
Новите са 16 и са в София.
Преди това по 2 в Плевен и Габраво и семейството в Пирогов, от монтанско село + жената от вчера във ВМА

# 18 618
Ако (когато) затворят границите, какво става с хората , които са на почивка с някакъв тур-оператор?
Сериозно?
На почивка по време на пандемия?
Виц. Ми ще си стоят там, където ги е хванало.

# 18 619
Ммм, да, и масовото носене на маски е описано.
Ако беше истинска гадателка щеше да отгатне, че маски НЯМА.

😂 Е, ти прекали!

БНТ 1, bTV, Nova и Канал 3 ще излъчват когато заседанието приключи.

# 18 620
Ако (когато) затворят границите, какво става с хората , които са на почивка с някакъв тур-оператор?
Аз бих предложила, да си плащат хотелите в чужбина. Тези хора гледаха с присмех на ситуацията и искаха да не губят пари. Дори и карантина ще им се плаща 14 дена от НОИ. Нали се сещате, че това са и ваши/наши средства и се разхищават.....

Сега се сещам за потребителката /не помня точно  ника...Papi / с детето, което щеше да пътува на обучение във Франция и тя взе решение да не го изпраща там. Сега след тези събития, вижда, че е взела  правилно решение. Какво щеше да преживява сега, ако детето беше там? Браво за смелостта Ви, въпреки риска да разочаровате детето си.

Последна редакция: чт, 12 мар 2020, 22:31 от jhbd

# 18 621
Това от сайта май на София за мерките в училище. Нямат намарение да пускат децата.
Дезинфекция 4 пъти, не знам как си го мислят, с парцал да минават по редиците иначе не може и то децата са вътре. Китай и Италия гледам как пръскат за дезинфекция , нашите с парцал. Маски няма, ни за деца, ни за учители.
https://stolica.bg/sofia/v-stolichnite-uchilishta-dezinfektsiya- … IDbd75r53Xgp-SNbA

Нещо интересно понеже съм пушачка. Оказало се, че пушачите по някакъв начин били уж по-устойчиви на цигарите. Палете и димете)) Това китойците са казали (ако е вярно)

https://www.chernomore.bg/jivot/2020-03-12/ucheni-koronavirusat- … Mj4_GSxupAVVYqV4k

# 18 622
На английски пише, че няма да се поддава на лечение - сега не ми се връща точно да видя, какво точно пише.
Само че нищо не пише за маски и ръкавици, това от къде е дошло в българския превод?

Ако оригиналът има няколко издания и е търпял редактиране, а българският превод е, да речем, само на една от версиите на текста?

# 18 623
  • Mediterraneo
Аз искам едновременен лок даун на всички държави в Европа, да видя пишман туристите как ще се прибират по къщите!
Работя в туризма, тази година сезонът е загубен, търпим ужасни загуби. Но не приемам за нормално днес да пристигат групи немци и англичани, повечето над 60! Отделно всички от Мадрид, които са разпуснати хоум офис и най- вече пенсионерите, се спасяват насам и напълват града! Да го бяха затворили тотално поне Мадрид!

# 18 624
Аз също знам, че ще има пандемия от повече от месец и ви уверявам, че далеч не съм само аз. Още тогава един куп сериозни експерти предупреждаваха, че вирусът е пандемичен и той действително изглеждаше точно такъв. И въпреки това и на мен ми е сюреалистично. А най-сюреалистично ми беше поведението на политиците, никога и в най-шантавите ми фантазии не съм си представяла, че ще се втурнат да лъжат така за предстоящо бедствие от такива мащаби. Вместо да подготвят хората, да им кажат да се пазят, то не бяха шеги, закачки, омаловажаване, събирания, ваканции, фестивали. Два месеца имахме, хора, два месеца, които Китай ни подари с цената на неимоверни усилия - почти 1 милиард души бяха под карантина. През тези два месеца трябваше трескаво да се подготвяме и сега да сме готови, а не тепърва да се чудим и да решаваме.

# 18 625
Нещо интересно понеже съм пушачка. Оказало се, че пушачите по някакъв начин били уж по-устойчиви на цигарите. Палете и димете)) Това китойците са казали (ако е вярно)
И алкохолиците също.
От една страна е супер, от друга смятай къде сме в еволюцията - по нивото на вирус.Grinning

# 18 626
  • Варна

https://www.chernomore.bg/jivot/2020-03-12/ucheni-koronavirusat- … Mj4_GSxupAVVYqV4k
Пълни глупости. Сигурно статията е поръчка на тютюневата индустрия.

# 18 627
fanfanito,

Сега да очакваме и цигарите да изчезнат като хартията и маските  Wink
Язък, не пуша, сигурно е късно да взимам мерки.

Дано по-бързо да обявят, че място не мога да си намеря.
Според мен, гледайки, как всички започнаха масово да затварят училища, това е най-логичното решение на този етап, има надежда, поне за това.

# 18 628
На мен са ми интересни тези съвпадения, понякога са шокиращи. Но пък чак да вярвам сляпо, не.
Лили, кой ще смее да се подготви? Нали ги обвиняват във всяване на паника.

# 18 629
Ами ако по това време се е правел превода и е имало шум покрай ТОРС, давали са азиатци с маски и ръкавици, то това в Азия си беше класика, и на преводача му се е развихрила фантазията.

Преводачът е зле, но не е до фантазия, по-скоро преводът е на друга нейна книга. Аз свалих в pdf тази
https://www.amazon.com/Prophecy-What-Future-Holds-You/dp/0451215206
и текстът на английски гласи
Скрит текст:
By 2020 we’ll see more people than ever wearing surgical
masks and rubber gloves in public, inspired by an outbreak
of a severe pneumonia-like illness that attacks both the lungs
and the bronchial tubes and is ruthlessly resistant to treatment.
This illness will be particularly baffling in that, after
causing a winter of absolute panic, it will seem to vanish
completely until ten years later, making both its source and
its cure that much more mysterious.

Но другите здравни предсказания са доста абсурдни.

Общи условия

Активация на акаунт