Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 480
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 18 855
  • Майничка
Скрит текст:
Можеха да си обявят мерките и решенията и без "извънредно положение". Някоя друга държава в ЕС обявила ли е такова? Освен да го правят за да могат да мобилизират лекарите, че доста взеха да заплашват, че ще напускат.
Не лекарите, а за да могат да задържат тези, които не спазват карантината. Има логика, но едва ли ще се приеме.
Италия въведоха глоба и затвор. Чехия също глоба. Защо тук ще въвеждат извънредно положение, което означава впрочем и възможност за ограничаване на права по конституция, освен няколко конкретно изброени? Ще ни се смее цял свят. Освен може би Северна Корея.
Абе, да вкараш карантинирани в затвор е като да си вкараш таралеж в гащите - после целият затвор, барабар с надзирателите, ще трябва да е под карантина. Глобата ... сещате се, на босия цървулите.
И едно извънредно положение, колкото и да е рисково, би развързало ръцете на правителството за бързи действия, без да минава през стандартните канали и политически пазарлъци.

# 18 856
Болсонаро е тестван за коронавирус, резултатите ще излезнат до часове. Той също така доскоро е наричал кризата с коронавируса "измислица".

Да припомня, че неговият правителствен говорител излезе с положителен тест. Миналата седмица са се срещали с Доналд Тръмп.

Жената на канадския премиер също е с положителен тест за тези, които са пропуснали.

# 18 857
Кметът на Бургас светкавично писа във ФБ профила си, че затваря училищата от утре.
https://www.facebook.com/dnikolov.eu/photos/a.1017926698302087/2 … ype=3&theater

# 18 858
  • София
В ресторантите изобщо не е празно. Днес си направих разходка в елитен столичен квартал. Нямаше празно място!
За колко време се обявява това положение?
След него освен, че ще сме заразени или болни /това е неизбежно/, незнам дали ще има с какво да живеем.

А вас какво ви пречи, че е пълно? Ще има с какво да живеем, ако реагираме адекватно на всяка стъпка от това предизвикателство.

# 18 859
В ресторантите изобщо не е празно. Днес си направих разходка в елитен столичен квартал. Нямаше празно място!
След него освен, че ще сме заразени или болни /това е неизбежно/, незнам дали ще има с какво да живеем.
Да живее оптимизма!

# 18 860
В момента по тв Европа говорят на живо

# 18 861
Мутафчийски извънредно !

# 18 862
Цитат
Не е възможно извънредното положение да е единствената мярка за налагане на болднатите марки.
Какво го налага? В коя друга държава от ЕС е обявено?
В Унгария вчера въведоха извънредно положение, и то при сходен брой болни. Аз не мисля че ще се използва за някакви репресии или нещо подобно. Все пак ние сме България и сме в ЕС, не сме Руанда или нещо подобно че да го използват да речем за репресии срещу политически опоненти или нещо подобно.

# 18 863
Със сигурност ще гласуват извънредното положение, а какви ще се конкретните мерки вероятно ще се изяснява пътьом - кое ще затварят, кое ще работи и пр. Така или иначе, както каза ББ "Всяка мярка носи само загуби и пасиви". Чак го съжалих горкият какви работи е принуден да прави, за да угоди на на Щаба.

# 18 864
Бойко Борисов предложи затваряне на границите. От България навън и от определени държави към България. Това поне стана ясно.
Не, точно това не стана ясно. Вмъкна си го между другото и каза Министерство на външните работи да си обновят сайта. Защо не каза - спираме полети от всички държави с разпространение на коронавируса, ако трябва от всички! Или поне от най-рисковите, те вече не са 2-3. Какво точно извънредно положение да гласува парламента?

# 18 865
Със сигурност ще гласуват извънредното положение, а какви ще се конкретните мерки вероятно ще се изяснява пътьом. Така или иначе, както каза ББ "Всяка мярка носи само загуби и пасиви". Чак го съжалих горкият какви работи е принуден да прави, за да угоди на на Щаба.
Какви работи прави горкият?

# 18 866
  • В.Търново
Доколото разбрах починалите от вируса ще бъдат слагани в специална камера, в която ще стоят известно време докато стане безопасно да бъдат погребани. Не знам дали чух добре.

Не, ще чакат близките им да минат карантина, за да могат да си ги погребът. Не съм разбрала труп на починал да е заразен.
Да, точно така каза, ще чакат карантината на близките да мине.А иначе, труп също е заразен.

Дават ги пак директно по Нова тв.

# 18 867

А вас какво ви пречи, че е пълно? Ще има с какво да живеем, ако реагираме адекватно на всяка стъпка от това предизвикателство.
Не ми пречи, не ми и помага. Беше по повод горен пост, че били празни.
Но не чух и как държавата ще помогне на оцелелите. Нали всеки има кредити, задължения, данъци...

# 18 868
Скрит текст:

Но не чух и как държавата ще помогне на оцелелите. Нали всеки има кредити, задължения, данъци...
Ще го мислят това, нека изчакаме.

# 18 869
  • София

При 3 процента смъртност, ако действително е такъв процентът, аз лично не мисля, че е адекватно да се говори за "оцелели" и как да им се помага, все едно ядрена война е минала. Аз затова съм против предложения да се зазидаме за някакъв неопределен период от време, защото няма държава, която да издържи на това и икономика, която да издържи на това.
Според мен - карантина до две седмици и след това - каквото сабя покаже. Няма да живеем вечно, но дори и Китай показва, че по-голямата част от заразените все пак преживяват вируса. А тези, които го преживеят, ако тепърва ще умират от глад и ще останат без покрив - хайде, няма нужда.

Общи условия

Активация на акаунт