Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 761
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 19 335
  • В.Търново
Мен живо ме интересуват училищата и университетите, дали вече е взето решение?

За училищата - да, затварят ни за 2 седмици. Чакаме заповедта от МОН и/или от РУО на МОН.
Какви 2 седмици???Един месец е извънредното  положение.

Аз да попитам казината затварят ли, питам за една позната, защото спори с мен, че няма да ги затворят.

# 19 336
  • Благоевград
Мен живо ме интересуват училищата и университетите, дали вече е взето решение?

За училищата - да, затварят ни за 2 седмици. Чакаме заповедта от МОН и/или от РУО на МОН.

Не е ли до 13 април чак?

На този етап е за 2 седмици. След това така или иначе е пролетната ваканция! Може би затова? По-точно ще мога да кажа ,когато получа заповедта от висшестоящите шефове!
Ще бъде разписано ,надявам се, и как да се процедира със служителите на училищата- отпуск, престой,служебен отпуск?? Имаме още въпроси .
Всъщност ваканцията е от 11 до 20 април,подведох ви неволно!

Последна редакция: пт, 13 мар 2020, 12:28 от Magdalena Kovachka 654720

# 19 337
  • Варна
Що, домашна аптечка нямат ли хората? Обикновено от тия лекарства е нормално да има по 1-2 опаковки и да се проверяват и подновяват.

Масово хора не държат базисни лекарства у дома. Никога не съм го разбирала.

# 19 338
Не е шега работа това положение - важно е да има възможност за  дебати в НС

"позволява да се отменят основни граждански права, включително правото на лична неприкосновеност: можеш да бъдеш задържан, да ти се откаже адвокат, да нямаш право на лична кореспонденция; правото на личен живот - да не бъдеш следен; на свободно движение, включително по отношение завръщане в страната; неприкосновеност на собствеността; свобода на словото - могат да забраняват да се говори на определена тема или да се критикува нещо; могат да ограничават свободното събиране и сдружаване; да забранят стачките и недоволствата срещу липсата на защитни облекла, например."

https://www.dnevnik.bg/analizi/2020/03/13/4040522_izvunrednoto_p … iat_instrument_za
Когато хората са неспособни да се пазят сами, се предприемат крайни мерки. Колко потребители напред призоваваха, да се ограничат пътуванията, да не се подхожда лекомислено, самите хора да си наложат ограничения. Още толкова иронизираха тези призиви. В такава ситуация сме, след като не можем да използваме оснавните си граждански права адекватно/правилно, то ще ни ги отнемат.

# 19 339
  • Варна
За този вирус са необходими няколко теста. Възможно е заразен, да не дава положителен тест. Зависело от етапа на болестта. Това е притеснително.

# 19 340
Nemo

Нито съм от хората, които изпадат в паника, нито съм от безотговорните. Но, именно, че и аз следя хода на събитията от самото начало. От самия произход на вируса, през самото му естество, протеини, които съдържа, научни изследвания и развитие до момента и т.н. От началото, защото бях любопитна, а вече, защото е необходимо да знаем РЕАЛНО какво се случва. Това е разликата между мен и нея, аз се информирам чрез научни статии от авторизирани източници, а тя си кибичи във фейсбука. Но, сме различни поколения.. По - възрастните няма как да повярват на младите..

P.S. Прилагам едно линкче, мисля, че го има и преведено на български.

https://medium.com/@tomaspueyo/coronavirus-act-today-or-people-w … -die-f4d3d9cd99ca

# 19 341
  • забравих си мисълта...
Пресконференцията започна. Който има време и възможност да гледа. На NTV е. Засяга движението, транспорта, пътуванията.

Andreas Scheuer е министер на транспорта.

# 19 342
  • София
За този вирус са необходими няколко теста. Възможно е заразен, да не дава положителен тест. Зависело от етапа на болестта. Това е притеснително.

За СПИН например се тества три пъти, ако първата проба е положителна - до две положителни или две отрицателни. Всяка проба, колкото и да е прецизна, може да даде грешка.
Симптоматичните, доколкото разбирам, ги тестват с три теста, докато установят дали е коронавирус.

# 19 343
Аз лично не вярвам на нищо написано във фейса.Само да се свърши с епидемията добре,да вземат да кандидатират генерала за президент.Това е единственият здравомислещ,честен и неуморен човек в цялата ситуация.Дано да не съм права,но цяла България ще  пламне.Все пак да не се намираме,тъй като сме свикнали с грехове,пневмонии,туберкулоза и ракове.Ще се справим и с това.Поне минималната хигиена на българина ще се покачи.

# 19 344
А Бойко ще го лапне генерала като топъл хляб. Той харесва такива хора.

# 19 345
Затварят училищата ,кафета,ресторанти и т.н от понеделник в Белгия.
https://www.vrt.be/vrtnws/en/2020/03/12/football-games-in-empty- … en-when-you-just/

Нямам информация за Германия и Нидерландия.Там ще затварят ли?

Синът ми учи в Хага. Преди два дни им  излезна съобщение, че един учител, който не е от града, дошъл за един ден на лекции и е болен. Не е от неговата специалност, но е имал контакт с много студенти. На следващия ден професорът, при който са имали лекции ги е отменил. Вчера са обявили в университета му карантина до 01.04. Баща му каза, че тук са по-малко случаите и да се прибира в България. Аз съм на мнение, че е възможно тук да са дори повече, просто не са ги хванали. Според мен за него там е по-безопасно въпреки големият брой болни. Има хазяин, с който не се вижда защото хазяинът излиза сутрин и се прибира след него. Излизанията ще са му само да си купи храна. А тук няма да може да излиза да се вижда нито с близки и роднини, нито с приятели. Аз се срещам всеки ден с хора(навън ходя с маска). Баща му също, но той за съжаление за сега не слага. Другото което си мисля е, че болничното обслужване там би било по-добро...
Не че не искам да си дойде, но след като говорих и с двамата мисля, че за всички би било по-добре той да е там.
До днес вечерта баща му каза да вземе решение какво иска. Дано вземе правилно решение и ако ме послуша дано не греша...

# 19 346
При нас почнаха проблеми с дезинфекцията. Хигиенистките се оплакват от алергии от препаратите. Едната не можела да диша след пръскане на два часа в залите, днес е на вентолин.

Тази сутрин ми направи впечатление, че дезинфектантите, които пръскат в кауфланд във въздуха, на касите, се понесе от мен много добре. Принципно съм алергична към пръскала, а от това дето пръснаха точно пред мен, въобще не се закашлях. Нямаше силна миризма някаква. А, служителката на касата каза, че били толкова силни, че им почернявали касовите бележки. Забранено им било, обаче, да носят маски. На входа на магазина са поставили централно онзи уред за пръскане на ръце, дето го имаше още преди коледните празници, но никой тогава не му обръщаше внимание.

# 19 347
и аз бих подкрепям- генерала президент Relaxed

# 19 348
В България са ни нужни повече хора в елита като генерал Мутафчийски!

Жалко, че до властта се добира всеки, стига да притежава наглостта.

# 19 349
Детските градини ще работят. Те са най-големият бациларник. Децата не могат да се пазят и слагат в устата си всякакви боклуци.

Общи условия

Активация на акаунт