Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 454
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 19 590
За дамските превръзки не се бях сетила. Ще трябва да си заредя и такова. Аз мисля да зареждам в понеделник сутринта, когато хората са на работа.

Някой пита защо се зареждаме. Ми, как? Нали ще се самоизолираме вкъщи? Ако нямаме складирани количества как ще стане това самоизолиране?

Аз мисля да ползвам услугите на лабораторията в болницата и поликлиниката. На Рамус повече пари няма да подарявам.

# 19 591
Това масово събиране сега в магазините е доста неприятно! Нали затова въведоха ограничения, който може да запази самообладание. Стоки има, но така вируса ще набере скорост хора!!!

# 19 592
Значи... Просто съм потресена от масовата незаинтересованост и насмешка към епидемията и извънредното положение. Разбирам, че българинът е над нещата, но това граничи с безумие. Болни и кашлящи хора си щъкат без маски, недоумявайки защо трябва да се ограничават социалните събирания.

# 19 593
Току -що прочетох заповед на кмета на Добрич,  с която се затварят заведения, барове, дискотеки, училища и т.н.
До второ нареждане. Очаквали две седмици да са достатъчни, щели да следят обстановката.

Добре де, затварянето на училищата и университетите нямаше ли да се направи именно от Щаба? Нали заради това Б.Б. искаше да въведат това извънредно положение?
И може ли кмета да пусне училищата преди да е изтекло извънредното положение на 13-ти април? Аз мисля, че не би следвало да може.

Интересното е, че ресторантите ще продължат да работят. Според мен и те трябва да се затворят временно. Знае ли се в какво здраве е човекът, който приготвя храната примерно...

Това масово събиране сега в магазините е доста неприятно! Нали затова въведоха ограничения, който може да запази самообладание. Стоки има, но така вируса ще набере скорост хора!!!

Не е точно така. По-добре ли е да ходим по магазините за храна като се увеличат случаите?
Ето заради това трябваше вече да сме се запасили към този момент.

# 19 594
И след като няма лечение, какво като се изследвате?
Дано има достатъчно хора със силна имунна система.
И да се ограничи разпостранението, не разбирате ли?!!

# 19 595
За Пловдив обобщено

"Музеите в Пловдив се затварят за посещения, градският транспорт ще се движи с празнично разписание от 16 до 30 март. Призовават се родителите да не водят на детски площадки децата, а гражданите да не посещават клубове и заведения.

Апел към работодателите да пуснат служителите си да работят от вкъщи при възможност. Детските ясли и градини продължават да работят. Училищата могат да активизират виртуални класни стаи.

Изпратени са препоръки към гражданите да вземат своевременно мерки. Дезинфекцират се сградите общинска собственост, към водата в почистващите машини на КМД се добавя и дезинфектант.

Спират се приемните дни в Пловдив във всички райони до второ нареждане. Затварят се спортните зали на общинските клубове и младежки центрове. Забраняват се допълнителните извънкласни дейности. Спира работа на детската железница "Знаме на мира", съобщи кметът на града ни Здравко Димитров.

# 19 596
Мажоритетът от хората, мисля, не разбират, че целта е именно да се ограничи бързото разпространение, което ще парализира здравната система, ако е лавинообразно. Повечето казват "е, нали не е чак толкова висок процента на смъртност, ще се изкара"... Никой не осъзнава, че при масово заразяване няма да има легла в болниците за всички, нито адекватни медицински грижи. Малко съм рязка, извинявам се, но наистина съм потресена от малкото заинтересовани.

# 19 597
Мисля, че много хора бъркат срокът на извънредното положение с този на мерките, които се обмислят. Извънредното положение е до 13ти април. Междувременно могат да бъдат предприети съответните мерки за какъвто период счетат за нужно. Например, може да затворят училищата за 2 седмици и да решат, че е достатъчно или пък да удължат със седмица. Може сега да не затворят ресторантите, а след седмица да решат, че е нужно и съответно да ги затворят.

# 19 598
Нас са решили да не ни пускат от вкъщи , можело евентуално да решат в някой момент. Безумна работа.

# 19 599
Не е точно така. По-добре ли е да ходим по магазините за храна като се увеличат случаите?
Ето заради това трябваше вече да сме се запасили към този момент.
Ще ги увеличим още повече в момента без нужда. Вижда се, че не може да се спре вируса и много хора ще го прекарат, доста голям процент от населението, такива са прогнозите. Нали целта е да се намали кривата на бума заразата? Как ще стане като се изсипват стотици по магазините в момента без да е толкова наложително...
Поне хората да помислят за варианти на пазаруване от по-малки магазини или в часове с по-малко хора.

# 19 600
За Пловдив обобщено

градският транспорт ще се движи с празнично разписание от 16 до 30 март.

Това пък е най-голямата малоумщина, рейсове през 15 - 30 минути, та да се натъпчат вътре като сардини, вместо да се увеличат колите и да се облекчи пътникопотока...

# 19 601
Като няма ученици и пенсионери, автобусите са полупразни.

# 19 602
Защо им беше това ИП, щом всеки град ще решава поотделно?
Не е ли логично, ако искаш да въвеждаш ИП, да знаеш какво искаш да постигнеш? С какви аргументи го защитиха искането си за ИП.
Петък следобед е , кога хората ще си пускат отпуски, кога ще им ги одобряват, кога работодателите ще си планират работата и най-вече за колко време?

Защо ИП е за месец, а ваканцията за 1 седмица?

# 19 603
Ахаа, ето я и заповедта на Министъра на здравеопазването!
За две седмици се преустановява всичко. После ще се реши.
Ще затворят и ресторантите.

https://nova.bg/news/view/2020/03/13/281179/%D0%B7%D0%B0%D1%82%D … 1%80%D0%B8%D1%8F/

# 19 604
Мажоритетът от хората, мисля, не разбират, че целта е именно да се ограничи бързото разпространение, което ще парализира здравната система, ако е лавинообразно. Повечето казват "е, нали не е чак толкова висок процента на смъртност, ще се изкара"... Никой не осъзнава, че при масово заразяване няма да има легла в болниците за всички, нито адекватни медицински грижи. Малко съм рязка, извинявам се, но наистина съм потресена от малкото заинтересовани.

Ами там е работата, че грипът си минава и без да ходите да лежите в болница. Не знам дали вие това го разбирате.
Никога ли не сте била болна от грип?

Общи условия

Активация на акаунт