Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 927 425
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 19 875
От утре Еконт спират работа до второ нареждане ....

На сайта им не пише такова нещо.
Даже имат промо
Новината е от последния час , тъй като изпратих пратка и не ми я приеха .
Предполагам ще го обявяват по-късно

# 19 876
  • София
Не затварят границите, значи народът ще продължава да си щъка, пък ние да ограничаваме контактите! Сега като се изсипят завръщащи се нашенци от чужбините, ще я втасаме!

# 19 877
Кукувци от Еконт, правителството разпоредило и те нямало да работят, ще чакали по-нататъшни новини. И сега ще си стоят моите орхидейки в разпределителния център, дано не погинат..

# 19 878
Засичате си показанията на водомера и лепите бележката на вратата.

Близък контакт - престой в затворено помещение (напр. класна стая, болнична стая, стая за срещи и др.) с пациент с  COVID-19 за  ≥ 15 мин. и на разстояние минимум 2 метра;

Предполагаема издръжливост на вируса - няколко дни в околната среда, повърхности и зони.

# 19 879
Спекулата започна. Във Фрамар ми продадоха витамин С и детски пробиотик НА ДВОЙНА ЦЕНА! Когато ги попитах защо, отговорът беше усмивка и "По-евтини не мога да ви предложа?"

Смятайте в малките аптеки как ще се нагушат на гърба на хората!

# 19 880
Не затварят границите, значи народът ще продължава да си щъка, пък ние да ограничаваме контактите! Сега като се изсипят завръщащи се нашенци от чужбините, ще я втасаме!
То цяла европа май е повече или по-малко еднакво болна, какъв е смисълът от сега да забраняваме движението?

# 19 881
  • В.Търново
В Дания било хаос по хранителните вериги.В Дания хората са без маски и ръкавици.

# 19 882
Кукувци от Еконт, правителството разпоредило и те нямало да работят, ще чакали по-нататъшни новини. И сега ще си стоят моите орхидейки в разпределителния център, дано не погинат..

Спиди ще работят ли? Пощата? Знаете ли?

# 19 883
  • София
Е, как какъв е смисълът, да си внасяме още носители ли? че тук са ни малко!

# 19 884
Сега казаха, че училищата в цялата страна са затворени до 29.03

# 19 885
Сега като се изсипят завръщащи се нашенци от чужбините, ще я втасаме!
О, не вярвам. Всички от Виена, които познавам, са си сторнирали пътуванията до май. Сериозно. От Америка няма да дойдат пък съвсем. Само за Германия не зная.. Швейцарската рода също не мърда. 1125 заразили се имат,а  училищата са им затворени до четвърти април.

На нас ни предложиха безплатна промяна на датите с такива до края на годината. Хотелът не ни задържа никакви пари, въпреки че трябваше по първоначални данни да са две първи нощувки при сторно. Полетите от Виена ще бъдат временно с 30% капацитет, препоръката от правителството е да спрат 70%. И ние и хората около нас не са в карантина, но сме доброволно за седем дни вътре, най-много до двора на сградата да излезем. Обзалагам се, че другата седмица ще се затегне още.

Последна редакция: пт, 13 мар 2020, 19:20 от Анонимен

# 19 886
Всичко хубаво, хората са си изтерясали както и се очакваше, но аз имам дуго притеснение...
 Какво ще стане със женските прегледи?! При въвеждането на извънаредно положение, те са преустановени - според заповедта на министъра, а аз съм в 12-та седмица, и уж сега трябваше да ми пуснат изследвания.  Disappointed

Вече почнах, да се изнервям, никой нищо не знае сякаш. Вчера АГ-то ми каза да и се обадя другата седмица, но ситуацията се промени за 1 нощ. Дали ще трябва да ида на частен кабинет, общо взето всяко мнение по въпроса е добре дошло... родителите ми все още не заят (първа бременност -искахме да ги изненадаме) и не знам към кого да се обърна. Sad

П.С. Личния лекар, също не е още на ясно какво ще се случва, но беше на мнение, че е абсурдно бременни жени да оставят без консултация за неопределен период от време.

# 19 887
  • Terra incognita
Не мога да разбера тоя народ защо се е втурнал да се презапасява с ориз и лютеница?
Казва се да се избягват пренаселени места и всички баш това правят, като се бутат по супермаркетите.

# 19 888
Всички профилактични прегледи се отлагат, включително и женската консултация.
https://www.actualno.com/healthy/eto-protivoepidemichnite-merki- … news_1442133.html

# 19 889
Новите 7 случая са от банкета във Василовци, и децата са от там. Току-що в Новините по Нова, в пловдивското село Борец хора под карантина ходели из селото. Съселяните се възмущават от тях.

Общи условия

Активация на акаунт