Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 927 366
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 19 950
Кукувци от Еконт, правителството разпоредило и те нямало да работят, ще чакали по-нататъшни новини. И сега ще си стоят моите орхидейки в разпределителния център, дано не погинат..

Спиди ще работят ли? Пощата? Знаете ли?
Нищо и никой няма да работи.Не знам как и гражданската на колата  ще подновим. Не мога да повярвам паникьорите до къде доведоха нещата ! Заради един смъртен случай на 7 милиона ! И то не от Covid пряко.
Всичко ще работи без заведения, барове, ресторанти и магазини. Хранителните магазини и аптеки работят. Всички работодатели трябва да осигурят дезинфекция и безопасност на персонала.

# 19 951
  • Bulgaria
Аз все повече започвам да си мисля, че има страшно много хора, които са без симптоми. Но дали ще останат безсимптомни докато се излекуват...

# 19 952
Защо е тази висока смъртност в Италия? Някой има ли предположение?
Според мен не е само във възрастта разликата. Много са случаите на милион както се вижда по-горе.
В Китай ги търсят активно и започват да ги лекуват, още преди да са развили симптомите. Беше пускана тук статия с китайско момче, в която пишеше, че са му давали  лекарства за ХИВ и още някакви противовирусни, същите са давали и на всички от контактното му семейство. При изписването са му дали да продължи с тези лекарства. А може и да са омекотявали резултатите. Но то и във всички европейски страни нали спряха да правят масово изследвания и данните ще са неточни.

# 19 953
СЗО много отдавна казаха, че поне 60% от населението на планетата ще се зарази. Зарази, не да умре. И да, напълно е вероятно, затова и се взимат драконовски мерки навсякъде.

А, че реалната бройка заразени по цял свят е много по-голяма от съобщената също е вярно, а и как иначе. Невъзможно е да се тестват всички, близко е до акъла.

# 19 954
Наистина ли 60-70% от населението в Европа ще се разболее от вируса??? По всички бг медии се говори това. Кой го казва и на каква база изчисление?? Това е адски голям процент!
УчЕните хора прогнозират подобни размери на пандемията.
Четох го и като прогноза от немски учени, според които подобен сценарии, като този в Италия не е изключен и за Германия.
Моите познати тук са на средна възраст 26 години, несемейни, работещи, веселяци. Абсолютно не ги е грижа какво се случва наоколо, нито са ограничили социалният си живот по някакъв начин, нито смятат, че е нужно.
Мият си ръцете, както винаги са правили, и това е, нямат ни най-малка представа какво се случва по света, а и не ги е грижа. Дори смятат, да се възползват от намалените цени на билети и хотели, че малко да обиколят и те свят, пускат си оферти за отпуски из фейса, навиват се, и се радват. Немци са си, а не Бг роми. Никога не съм срещала по-неимформирани, по-арогантни и по-егоцентрирани хора. Не знаят, че дори да нямат жестоки симптоми, пак могат да заразяват, не знаят абсолютно нищо, не защото няма достъпна информация, а защото просто не ги е грижа за нищо и никой. Освен това, информацията трябва и да се търси, а те не са свикнали да търстят неща, освен ако не е нещо да си купят.
И не, нито са прости, нито необразовани, нито са сираци. Най-обикновени, средно интелигентни, млади европейци. Единствено пълен локдаун може да ги спре.
Затова Азия ще се справи, и справя, по-добре и по-бързо от Европа. Съвсем друга култура и нагласа, а и опитът си казва думата.

# 19 955
  • София
Днес баща ми се върна от Нидерландия с автомобил и на нито една граница не му е измерена температурата. Даже са си стоели в кабините и само са им ръкомахали да минават. Това нормално ли е? Нали сме в ИП. Няма такава пародия. Изпратили сме го на село за 14 дена, че да не стои с нас. Само по вайбър се видяхме. Няма температура, но се притеснявам за него, все пак не е на 20.
Термокамери?
Ама поне снабдихте ли го с необходимото за 14 дни или да изпозарази селото не е проблем?

# 19 956
  • Terra incognita
Човек не може да влезе в магазина да си купи един хляб, спрете се, бе хора. 100 пъти се повтори, че храна има, магазините няма да затворят.

# 19 957
A къде е логиката изобщо да не излезеш навън на въздух? Това е вирус по хората, не е кемтрейлс да го пръскат отгоре.

# 19 958
  • Terra incognita
Логиката е, че всички хора ще се втурнат към паркове и градинки и няма да можеш да се разминеш, както беше в Италия.

# 19 959
Човек не може да влезе в магазина да си купи един хляб, спрете се, бе хора. 100 пъти се повтори, че храна има, магазините няма да затворят.

То и да го напишеш тук, кой ще те чуе.
Ние не сме се запасили с нищо.
Мисля само малко фервекс утре да купя, упсарин и витамин С.

# 19 960
В селото се скупчват,а карантинираните са у тях-за банкетаджиите говоря.Други са съмнителни прибрали се от Италия,Австрия и Германия.3-ма са от село Борец се разхождали-и нямало кой да го спре-сутринта ги издирили и върнали по домовете.Една жена отишла да пазари в голям търговски център от Куклен и часове наред полицията я издирвала.Била се върнала от Италия и отишла да  пазари-що пък не.Това са новините на Нова.

Последна редакция: пт, 13 мар 2020, 20:34 от reninel

# 19 961
Защо е тази висока смъртност в Италия? Някой има ли предположение?
Скрит текст:
Някъде бях чела, че е изчислено, че реалната бройка заразени е 23 пъти повече от обявеното. Не гарантирам, че е вярно, но възможно ли е? Ако това е така, значи вируса е свръх-свръх заразен. И има хиляди без симптоми. Което донякъде обяснява защо от всички хора на празненството, почти всички са положителни. Или онова погребение, на което се заразили 60 души? При нормален вирус заразността не е толкова висока..

Явно наистина е ужасно заразно, защото онзи оздравял англичанин от Ухан казваше, че властите им подават торбата с храна отдалече, закачена на края на дълга пръчка Flushed То ако е така кви маски, кви ръкавици, кви пет лева...

# 19 962
Казаха че 2 ма са семейство от Австрия,ходили на ски.Един мъж,който също е бил на конференция ,.И другите 4ма май от обкръжението на първото семейство от Пирогов

# 19 963
Аз накупих сега допълнително памперси, пюрета, нещица за бебето. Не мога да рискувам да не се запася за нея, ние възрастните ще се оправим някак си, ако се наложи. Не сме се запасявали.

# 19 964
Да не би да не доставят? Тоест изведнъж много хора да се стоварили в магазина и да не могат да смогнат с носене на нови продукти от склада? При нас няма такова нещо, само с тоалетната хартия, но пък салфетки имаше безброй. Иначе във Виена дори има телефон, на който можеш да се запишеш доброволец и да пазаруваш тези дни за възрастни хора и казаха, че имали стотици доброволци, хора. Не от държавата, не за пари, съвсем по съвест. Кашля жена в метрото, подават и бонбон, салфетка, дружелюбно даже.. На мен дори ми се върна малко вярата в човечността покрай тези зарази.
Аз оставих бележки на вратите на възрастните съседи, които живеят сами. Ние така и така ще излизаме за пазар.

Общи условия

Активация на акаунт