Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 927 339
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 19 965
В млекарницата ни до блока изкупили сиренето, ма не са си играли на дребно-по 5, 10 кг. Продавачката не следяла новините и не знаела защо. От утре нямало да продават по толкова на глава. Хубаво е, че се наложи да пробваме биволското и ни хареса.
Дано се осъзнаят тия хора.

# 19 966
Магазините за хранителни стоки могат да иамт проблем с доставките, ако транспортният сектор бъде засегнат с много болни и под карантина. Такива сигнали вече има тук при нас.

# 19 967
Скрит текст:
Кукувци от Еконт, правителството разпоредило и те нямало да работят, ще чакали по-нататъшни новини. И сега ще си стоят моите орхидейки в разпределителния център, дано не погинат..

Спиди ще работят ли? Пощата? Знаете ли?
Нищо и никой няма да работи.Не знам как и гражданската на колата  ще подновим. Не мога да повярвам паникьорите до къде доведоха нещата ! Заради един смъртен случай на 7 милиона ! И то не от Covid пряко.

Така е, Мария, и аз се чудя защо се пънем да спасяваме десетки и стотици хиляди животи, след като най-голямата трагедия всъщност е, че ти не знаеш как ще си подновиш гражданската на колата. Ц-ц-ц.

# 19 968
  • София
Аз все повече започвам да си мисля, че има страшно много хора, които са без симптоми. Но дали ще останат безсимптомни докато се излекуват...

И аз така мисля и, да, много ще останат без симптоми, ще преболедуват на крак или дори ще са само преносители. Много лоша истерия се вся в хората, че дадеш ли положителна проба за коронавируса и си пътник и не виждам някой да се опитва да ги разсее тия митове и легенди. Подгответе се психически, че можете да се заразите и можете дори да стигнете до болница заради COVID-19. Това НЕ означава, че ще мрете/ мрем задължително.
Абсолютно нечистоплътно ми се струва да се затвориш за над седем дена и да не излезеш и на една разходка. Този вирус не е ЧАК ТОЛКОВА упорит. Това е поредната заблуда, която медиите насяха у хората - че разполагаме с някакъв мутант, който не го трепе нищо, издържа на студ, на жега, на вода, на ядрени бомби, на всичко. Не е чак толкова издържлив. Упорит и много заразен - да, ама чак толкова - не.
И тепърва ще я гледаме Азия колко се е справила, там тепърва се връщат към живот. Ако почнат пак да пердашат кучета, котки и прилепи за обяд и вечеря, като нищо на есен - с песен и COVID-20, 20 Plus и 20 Extra...

# 19 969
  • Другата България
Казах че по новините го гледах. Казах и телевизията. Пена да си намери линк сама.
Ами Пена не говори истини, дори напротив, лъже, никъде не са казали, че заразените са по улиците.
Но спорът е безсмислен. Важни са броя на постовете и опитите за компетентно звучене по всички въпроси.

Гледах новините. В които се казва, че всички заразени са под строга карантина по домовете си, които се охраняват от полиция. Което казах и преди да ги гледам.
По центъра на селото се наблюдават хора, които не спазват забраната за ограничаване на събиранията.
Разликата е от Ком до Лом. Ама за чукча писател явно няма такава.
В селото се скупчват,а карантинираните са у тях.Съмнителни прибрали се от Италия,Австрия и Германия.3-ма са от село Борец се разхождали-и нямало кой да го спре-сутринта ги издирили и върнали по домовете.Една жена отишла да пазари в голям търговски център от Куклен и часове наред полицията я издирвала.Била се върнала от Италия-Това са новините на Нова.
Разбира се, че са това.

# 19 970
Последно ходих в кварталния Тмаркет към 12 ч., всичко беше спокойно, опашките нормални, хората спокойни, никой не беше с маска. На касите за самообслужване бях само аз. Не видях празни щандове, освен един с промоциално брашно, но това си е така по принцип.
От магазинчето, от което се зареждаме със сирене и кашкавал всичко беше ок.
Това в Люлин.
A къде е логиката изобщо да не излезеш навън на въздух? Това е вирус по хората, не е кемтрейлс да го пръскат отгоре.
Ако живееш в блок, носителите, пипайки копчетата в асансьора, бравата на входа и т.н. оставят вируса и после хора, на които им е спешно излизането, например са лекари, пожарникари, полицаи или други професии, които изискват напускане на сградата, го разнаясят на воля.
Затова, на който не му се налага, е по-добре да си остане вкъщи.

# 19 971
Човек не може да влезе в магазина да си купи един хляб, спрете се, бе хора. 100 пъти се повтори, че храна има, магазините няма да затворят.
Пазарувайте от малките магазинчета около вас, хем няма да се блъскате в големите вериги, пълни с хора, хем ще подкрепите малкия бизнес!

# 19 972
Nikola Tesla, предлагам да спреш с комунистическите манипулации в темата за вируса. Всички четем, а някои от нас - и опозиционни издания.

Цитат
Единодушно и с внушително мнозинство от 201 гласа народните представители взеха решение за обявяване на извънредно положение в страната заради разрастващата се епидемия от коронавируса. Срокът на действие на извънредните мерки е един месец, а предложението за въвеждането на извънредното положение дойде от премиера Бойко Борисов в полунощ. Опозицията в лицето на БСП и ДПС обяви, че подкрепя властта, но настоява за гаранции, че животът на българите няма да се влоши, че няма да бъде създаден хаос и напрежение и че няма да се злоупотреби с основни права на гражданите.

https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/parlamentut-reshi-i … lozhenie-za-mesec

В България има Конституция и Парламент. Интересно за какво друго може да се ползва ИП, обявено и прието от Парламента единствено заради епидемията.

Ето ги ограниченията

https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/borisov-namekna-za- … d-vuvezhdaneto-im

Показвам само, за да няма заблудени хора, а не да предизвиквам дискусия в нарушение на правилата.

Няма истерия - има извънредни мерки, за да не станем като Италия. Утре ако болните станат 5000 какво правим? Кой и къде ще ги лекува или като италианците ще даваме приоритет на по - младите, поради липса на легла и персонал за лечение на всички. България е преживяла войни, ще преживее и епидемията, въпросът е на каква цена. Колко сме дисциплинирани и издръжливи. Защото се научихме за всичко да мрънкаме.

# 19 973
Днеска чувам разговор между две майки с колички. Едната каза на другата "изкарват хората болни и ги слагат в карантина и незнам си още какво".

# 19 974
В млекарницата ни до блока изкупили сиренето, ма не са си играли на дребно-по 5, 10 кг. Продавачката не следяла новините и не знаела защо. От утре нямало да продават по толкова на глава. Хубаво е, че се наложи да пробваме биволското и ни хареса.
Дано се осъзнаят тия хора.

И като купиш 10 кила сирене какво ще го правиш се чудя?
То ще се развали.

# 19 975
  • Пловдив
Търговски обект различен от хранителен магазин, аптека и дрогерия има ли право да работи?
Работим с пари и крайни клиенти и до преди малко в офиса се разменяха вицове по темата. Не стана ясно - в понеделник работим или не?

# 19 976
  • София
за 2 мола в София знам със сигурност, че затвориха: The Mall и Bulgaria Mall!
за другите не знам.
Кина Арена и Синема Сити (основните играчи) спряха до 29.03
Само индийците продължават (Синегранд)

Ваня Джаферович:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3170585912953064&set … ype=3&theater

# 19 977
Аз пък се сетих, че не съм платила интернета. Ужас!

# 19 978
Явно наистина е ужасно заразно, защото онзи оздравял англичанин от Ухан казваше, че властите им подават торбата с храна отдалече, закачена на края на дълга пръчка Flushed То ако е така кви маски, кви ръкавици, кви пет лева...
Ръкавиците пазят този който ги носи, но ако потенциално болни ти дишат върху защитното облекло и ти после пипаш стоки предвидени за други потенциално болни реално имаш потенциала да им разнасяш заразата. Аз поне така си го обяснявам.

# 19 979
за 2 мола в София знам със сигурност, че затвориха: The Mall и Bulgaria Mall!
за другите не знам.
Кина Арена и Синема Сити (основните играчи) спряха до 29.03
Само индийците продължават (Синегранд)

Ваня Джаферович:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3170585912953064&set … ype=3&theater

Мега Мол също затвори.

Общи условия

Активация на акаунт