Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 927 515
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 19 635
https://nova.bg/news/view/2020/03/13/281179/до-29-март-само-хранителни-магазини-аптеки-и-дрогерии-ще-работят-в-цяла-българия/

Затвориха всичко без аптеки,дрогерии и хранителни стоки. До 29-ти Март

Банките ще работят

# 19 636
Вярвате ли в завишения контрол в детските градини? Май на някои не му се седи вкъщи и не му се поема отговорност. Децата разнасят вируса безсимптомно, на какъв контрол подлежи това?
Сигурно на мен говориш. Grinning Не само вярвам, ами и го виждам.

# 19 637
# 19 638
  • Пловдив
И с тия паркове истерията е в повече. Стига човек да не е заврян в тълпа, няма особен проблем да е на въздух. Все пак не е цялото население под карантина.

# 19 639
Ако децата са преносители без патология, а възрастните са най-уязвими, то в никакъв случай не трябва да спират работа детските градини. Дори смятам, че там ще се извърши по-добър контрол, от колкото ако си контролирам аз детето целия ден...
При децата няма симптоми, така че няма как да има ефект от контрола. Те си обменят вируса, без да има външен израз. Затова детските заведения са най-опасни. Там се срещат голям брой деца, от различни краища на града и вечер разнасят вируса по домовете си. Дезинфекцията няма особен ефект също, защото имат пряк контакт, а не само чрез предмети.

# 19 640
  • София
Има ли някой, който не си е купил продукти с цел запасяване?
Аз ,защото ядем плодове и зеленчуци,млечни,яйца ,месо и няма как.Пазарувам всеки ден или през ден,но сега мисля поне за по 4-5 дни да почна да взимам за да не се бутам по магазините

# 19 641
Аз не съм.... Simple Smile

Аз също

# 19 642
При нас шефа не иска да ни пусне хоум офис. За него само възрастните били застрашени.

Е за това заслужват публичен линч всички светила професори, дето го дрънкаха обилно до преди няколко дни по всички тв. Бясна съм им.

Като свърши всичко това, тези трябва поне да излязат да се извинят на хората. Не сега генералът да се жалва, че те били призовавали да се спазва карантина, но хората хукнали по тържества и заразили десетки други. Хора от неговия щаб тръбяха it's just the flu bro до последно.

# 19 643
И с тия паркове истерията е в повече. Стига човек да не е заврян в тълпа, няма особен проблем да е на въздух. Все пак не е цялото население под карантина.
Ако живееш в блок, носителите, пипайки копчетата в асансьора, бравата на входа и т.н. оставят вируса и после хора, на които им е спешно излизането, например са лекари, пожарникари, полицаи или други професии, които изискват напускане на сградата, го разнаясят на воля.
Затова, на който не ми се налага, е по-добре да си остане вкъщи.

# 19 644
Вярвате ли в завишения контрол в детските градини? Май на някои не му се седи вкъщи и не му се поема отговорност. Децата разнасят вируса безсимптомно, на какъв контрол подлежи това?
Вярвам или не, ако ги затворим няма да има кой да гледа децата на лекари, пожарникари, работници в енергетиката и тези, които ни продават храни и лекарства. Тогава? То много хубаво да натоваря количката  у Лидл и да се опна у нас един месец да гледам сериали, обаче ей на - не мога. Та каква отговорност викаш не се поема и от кого?

# 19 645
  • Другата България
Аз не съм. И като гледам скоро няма да мога да стигна до магазин, работим извънредно сега предвид ситуацията. Засега не съм притеснена, че няма да мога да си напазарувам обичайното, което вземам на седмичния редовен пазар. Ако мога изобщо, ще взема повече предвид това, че не знам кога ще мога да ида пак, а не с цел презапасяване. Покрай мен има много хора, които също не са го направили. В момента най-големите опашки са пред аптеките, дезинфектанти няма, маски има от еднократните по вече над 2 лв., спирт и ръкавици също има. Не съм се презапасила и с медикаменти, взех повече само Витамин С и други витамини, както и повече ръкавици, според мен от тях има повече смисъл, отколкото от маските /еднократните/.
Относно мерките-много, прекалено много закъснели. Едва днес вече ще се търси начина да се оправомощят органите на МВР, за да търсят и глобяват тези, които не са под карантина. Смисълът е никакъв, ама никакъв. Те отдавна са навсякъде, буквално навсякъде, разнесли са каквото може да се разнесе и където може да се разнесе, сега с паниката и тълпите пред аптеки и магазини са и там, отново наред с останалите...какво като ги издирваме? Сега? При вече това положение е възможно и да няма толкова смели и нарушаващи карантина, ние изпуснахме питомното, сега ще гоним дивото!!!
Продължавам да се изумявам /всъщност и не толкова предвид тази тема и прочетеното в нея 987654321 пъти как се реагира при съмнение за това, че си бил контактен и на кого звъниш/ колко хора все още не са разбрали, звънят на СП, оттам се губят минути, за да се обяснява на кого, защо, влиза се в дебат, линията се задържа, а през това време хора /не само стари, а и доста млади за жалост/ не могат да се свържат при инфаркти, инсулти ПТП-та, деца с епилептичен гърч, и още, и още. Защото Пена си знае нейното, не чете, не слуша, но пък е много в час и знае, че трябва да се обади, за да ѝ се каже. За 120-ти път. Същото, повтаряно месец вече-търсете личните лекари, първо тях, задължително тях. Ако не вдигнат, тогава на СП.

# 19 646
Има филм "Вирус" от 2 013. Някой гледал ли го  е? Аз не. Но е нещо подобно на коронавирус.

# 19 647
Детските градини се затварят, явно никой не чете! Лекарите не за първи път нямат възможност да си останат у дома. Тази тема ясно е пълна със загрижени медицински работници, аптекари, пожарникари, полицаи и служители в магазини. Друго обяснение за неразбирането нямам.

# 19 648
  • ГО
Аз ,защото ядем плодове и зеленчуци,млечни,яйца ,месо и няма как.Пазарувам всеки ден или през ден,но сега мисля поне за по 4-5 дни да почна да взимам за да не се бутам по магазините
И ние сме така. Как да се запазя с нещо, което ми е необходимо прясно? Вкъщи не ядем боб, леща, макарони, хляб....
Да, няма да умрем, ако почнем да ги ядем, ама все пак. Хем не искам да излизам, хем нямам избор.

# 19 649
  • София
Сега отидох до кварталния Т маркет. Напазарувах си както всеки път и за да не се цепя от колектива ( защото имам още половин руло) взех кухненско руло 4-ка на промоция. Не беше лудница и има стока. Е, няма дезинфектант, но това е нормално. Сутринта по ТВ показаха как да си направим сами.

Общи условия

Активация на акаунт