Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 927 554
  • 21 677
  •   2
Отговори
# 19 605
Интернета се задъхва. 1300 стр., от които повечето са съобщения за това, което всички гледат и слушат. Ама да сме активни!
Всички сме боледували от грип. Май само вие на разбрахте, че смъртността е над 40 пъти по-висока.

# 19 606
  • София
Заповедта на министъра на здравеопазването:
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/zdravniyat-minis … -tS-evSJ4EquN4ooo

# 19 607
Това масово събиране сега в магазините е доста неприятно! Нали затова въведоха ограничения, който може да запази самообладание. Стоки има, но така вируса ще набере скорост хора!!!
Точно пред нашия блок има градинка. В момента се пука по шевовете. Майки, деца, баби. Не им пука изобщо. Аз попринцип съм ЗА извънредното положение, обаче при това положение има ли смисъл?

# 19 608
Ако не е пусната в предните постове - Заповедта на министъра с мерките https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/zdravniyat-minis … s-koyato-vvezhda/

# 19 609
  • Варна
Това масово събиране сега в магазините е доста неприятно! Нали затова въведоха ограничения, който може да запази самообладание. Стоки има, но така вируса ще набере скорост хора!!!
Точно пред нашия блок има градинка. В момента се пука по шевовете. Майки, деца, баби. Не им пука изобщо. Аз попринцип съм ЗА извънредното положение, обаче при това положение има ли смисъл?
Има смисъл. Не навсякъде е така.

# 19 610
# 19 611
Цитат
Първият британец, разболял се от коронавирус в Ухан, разказва през какво е преминал[/url]

Успял е да го хване преди китайците даже.
Според мен е изкарал тежък грип и сега е яхнал вълната.

# 19 612
Браво, браво...аз всяка година си изкарвам грип и не е чак толкова страшно. Ваксина не си слагам, защото и с ваксина пак си кара човек грип.

Ами добре е човек да прочете преди да пише. Ваксината не означават че никога няма да боледувате от грип, а че ако ви се случи няма да имате усложнения и ще го изкарате по леко.

ПП дали остана някоя акция...така или иначе сринахме световните борси поне да се възползваме..

# 19 613
Така като гледам мерките на правителството, едни ще си седим вкъщи и ще се пазим, докато други ще си щъкат, размножавайки вируса и усложнявайки епидемиологичната обстановка. Нещо почва да ми се губи нишката на цялата работа.

# 19 614
  • София
Дано да измислят нещото за родителите с деца в градинска и ясленска възраст, че не знам просто...

# 19 615
Дано да не е вярно, че пада възрастта на интензивните случаи.
Не разбрах кой ще си стои вкъщи. Ние ще си работим с пълно раб.време и без допускане на външни лица в сградата.

# 19 616
Само че смъртност се смята на фона на заболелите. И вече ви се поясни, че това не е грип.

Последна редакция: пт, 13 мар 2020, 16:03 от Hasan Ali 659547

# 19 617
Така като гледам мерките на правителството, едни ще си седим вкъщи и ще се пазим, докато други ще си щъкат, размножавайки вируса и усложнявайки епидемиологичната обстановка. Нещо почва да ми се губи нишката на цялата работа.
Една голяма част ще им се наложи да работят и да искат да си стоят вкъщи.

# 19 618
Ако децата са преносители без патология, а възрастните са най-уязвими, то в никакъв случай не трябва да спират работа детските градини. Дори смятам, че там ще се извърши по-добър контрол, от колкото ако си контролирам аз детето целия ден. Тъй..., покрай Короната, всички забравихме, че все още има обявена грипна епидемия на тип Б. Отделно сега идва и пика на Варицелата. Така че, дупе ни яко! А, ако сте забелязали в сайтовете на РЗИ, има и бум на ентероколити, така че да киснеш по магазини не е работа.

Аз мисля, че Кауфланд за сега най-адекватно реагират. Не знам какво е положението в Била и Лидл.

# 19 619
Починалите от УСЛОЖНЕНИЯ на Корона вирус в Китай са.....3100 души.
На фона на популацията им от 1 милрд. това прави...0.0003%
Следователно, наистина е по-вероятно да спечелите от лотарията, отколкото да умрете от Корона вирус.
Човече хора умират всеки ден, от много неща. Въпроса е, че става колапс на системата на здравеопазването, поради невъзможност да се даде медицинска помощ и грижа на критичните. Няма лекари и апаратура! Как не схванаха всички вече, ами току и някой лепи как нямало проблеми!

И колко толкова са критичните? Аз за една жена починала от Короната знам и то защото е имала други заболявания. За какви критични става въпрос? Какъв колапс - като имаш грип, отиваш в болница ли или си стоиш вкъщи на топло, пиеш чайове и Аналгин и чакаш да ти мине 3-4 дена?

Общи условия

Активация на акаунт