Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 927 796
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 20 070
.

Еконт спират дейност. Ние зависим от тях, следователно и ние ще спрем, щем не щем.

И спиди ли?

# 20 071
  • Буркина Фасо
Мутафчийски е в "Референдум" по БНТ...
Референдум не е ли във вторник ?

# 20 072
Външно министерство нямат забрана за пътувания. Имат индекси и предупреждения! Това за мен не са забрани за и от рисковите държави. Защо?

# 20 073
  • София

"Панорама", много се извинявам!

# 20 074
Ако сте слагали линка от Софийска община с призив към хората и какви мерки взимат на територията се извинявам. Но ...не са мислили детските градини да затварят, въпреки опасността поне за мен. Наложило се е , защото.....персонала подавал оставки пишат. Та те там нищо не са осигурили на лелите и учителките, така са ги оставили да се оправят. Странно... затова и са затворили. Не ги упреквам работещите в детските градини и училищата и те семейства имат с деца и възрастни родители.
ето
"КЪМ РОДИТЕЛИТЕ:

От понеделник, 16 март, софийските училищата се затварят. Министерството на образованието в момента подготвя въвеждането на програми за дистанционно обучение.
Забраняваме всички мероприятия, които са свързани със събиране на деца и ученици, в това число, занимални, зелени и ски училища и др.
От понеделник, 16 март, детските градини и ясли на територията на Столичната община се затварят. Взехме това решение трудно, съзнавайки, че то ще доведе до затруднения за много родители, които не могат да отсъстват от работните си места. След първоначалното ни намерение да оставим отворени детските градини, получихме многобройни заявки от персонала за отказ от работа. Затова на този етап ги затваряме и съгласно заповедта на МЗ.

ето линка за всички мерки на територията на София. На мен ми беше полезно пише за всички почти сектори на територията на общината кое, къде и как ще работи
https://www.sofia.bg/web/guest/covid-2019/-/asset_publisher/7Nq8 … iXr2Y4-PX4y5bBiYM

В Т.маркет беше почти всичко опразнено вечерта. Исках белина да взема , но..няма, тоалетна хартия няма не е изненада, но...дори хляба беше малко, а сухари нямаше, месо също. Влезнах свободно, ама като излизах двама бяха с маски с филтри и затвориха входа, навън народ се беше събрал. Водата също беше малко, само огромни туби или малките.

Последна редакция: сб, 14 мар 2020, 17:20 от Анонимен

# 20 075
  • София
Русия, Москва, има само две лаборатории и нямат тестове.

# 20 076
Моля да се върнем в Бг...къде в София бихте отишли, ако имате болежка, различна от респиративно заболяване?

# 20 077
В Била навсякъде имат дезифектанти на касите, след всеки клиент си пръскат на ръцете.
Този пред мен /мъж на средна възраст, прилично изглеждащ/, така плюна за да отдели банкнотите си, че всички онемяхме. Пръска жената, бърса, възмущава се, а той гледа и се хили.
На някои магазини има сложени табелки с достатъчно големи букви - моля влизайте по двама. Наредени сме три жени и чакаме отвън. Поредния тъпанар /пак мъж/ минава, отърквайки си палтото в нас и влиза невъзмутимо.
Същото и в друг магазин. Никой не се оглежда, минава през теб и продължава.
Видях някакъв опит за дезинфекция на пейките в градинка. Един екипиран с костюм и маска с мобилна пръскачка. Около него още трима, които го контролират /вероятно/. Наоколо пълно с деца /защо е друга тема/.
Оставам с впечатление, че или не са достатъчно информирани хората или изобщо не им пука, какво се случва около тях.

# 20 078
  • София
Утре една приятелка трябваше да ходи на екскурзия до Румъния, тя няма да отиде, но не са и върнали парите и и казали, че има група и че ще се пътува. 🙄🙄🙄

# 20 079
В Панорама

# 20 080
За презервативите съм пас, но от няколко дни си мисля за ръкавиците, с които ни обслужват. И както писа AIDA_N: На касите с тях маркират, вземат парите и така с цялата опашка.
В спокойни времена съм правила забележка, след като забършат на касата, да се измият преди да ми маркират продуктите. А сега?
Ъм, къде по-точно да се измият на касата?!
В Била навсякъде имат дезифектанти на касите, след всеки клиент си пръскат на ръцете.
В коя Билла? Преди час се прибрах от Билла и нямаше дезинфектанти на касите.
Била на бул.Черни Връх , до Мол Парадайс

# 20 081
  • Пловдив
.

Еконт спират дейност. Ние зависим от тях, следователно и ние ще спрем, щем не щем.

И спиди ли?
те уж не, ама няма как да е яярно.

# 20 082
На тия, които се чудят защо са им на хората 5-10 кг сирене. Пазарувам за 2 домакинства обичайно, за моето семейство и възрасти родители, седмично си пазарувам 2-3кг. Така че, не всеки купува с идеята за свръхзапасяване. Когато купуваш за 6 човека, както е в моя случай количествата са различни от тези за 2 ма. Като купя 5-6 кг са ми за 2 седмици.

# 20 083
  • София
Утре една приятелка трябваше да ходи на екскурзия до Румъния, тя няма да отиде, но не са и върнали парите и и казали, че има група и че ще се пътува. 🙄🙄🙄
Моя позната пък с нейни прители/7 на брой/ се върна преди 2 дни от Румъния, като бяха там 4 дни и всеки ден бяха по кръчми и още къде ли не. Не са си наложили карантина и щъкат къде ли не 😫

# 20 084
  • ГО
.

И спиди ли?
те уж не, ама няма как да е яярно.
Спиди не са богопомазани и те ще спрат.
Как мислите, всеки бизнес ли трябва да спре и да затвори? Не говоря за магазините и аптеките.

Общи условия

Активация на акаунт