Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 927 413
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 20 160
https://btvnovinite.bg/svetut/ruski-uchen.html

Руският професор дава много информация, но с цялото ми уважение - при само 30 случая до вчера - за какво изследване и наблюдение става въпрос, при положение, че нямат и един починал! Много са ми подозрителни тия братушки!
Утре ще разпитам, имам познати в Русия. Предполагам че и при тях има бум на грип Б. В Украйна също в края на февруари имаха грипна ваканция. Сега на един регистриран случай рязко затвориха границите. Няма да коментирам без повече данни, но имам си някои съмнения, които мисля че се подразбират.

# 20 161
Всички фитнеси ли са затворени?

Joy О, не! Презервативи, фитнес, Еконт... Смея се и ми избива на кашлица.
и се ред за Кантарджиевото люкарство!

# 20 162
  • Пловдив
Т.е. нехранителните магазини ще си работят, така ли? На практика затварят само заведенията.
не.
Работят само хранителни, аптеки и бензиностанции.

# 20 163
Содата се изкупува, защото може содени питки да правят и си мислят, ако няма хляб и не могат да излезнат... Също за баници, такива неща...
Но също содата трепе бактерии, така съм чувала. За гърлото също жабуркане понякога пишат, че помагало. Някъде бях чела за колко неща е полезна содата , дори не бях подозирала , но не съм го запазила. Може и за това да я купуват. На обрив и рани при залежаване, кожна лекарка е изписвала на мой близък да го промиваме първо със малко сода и вода и после да слагаме лекарство, марля и т.н. Лично съм го правила по 2 пъти на ден и то от лекар препоръчано. Та..може нещо да си правят хората и лечебно, знам ли..

# 20 164
  • София
Не ги давайте руснаците за пример. Не си научиха урока от Чернобил. Със сигурност там случаите са хиляди. Не обявяват.
И тези конспирации не знам вече колко станаха. Аман.
Първо бяха американците (те са винаги заподозрян номер 1), после китайците за да сринели икономиката на враговете, после пък човешка грешка с изтърван лабораторен вирус (това е най-логичното между друго измежду всички конспирации) и сега ново шест, с тази ваксина от Русия. Ами аз вярвам в естествения произход. Ние хората периодично в историята винаги сме били атакувани от подобни пандемични вируси. Ама сега всеки вярва в теорията на конспирацията.
А и нас 1 г. не ни грее. Дотогава щетите ще са нанесени и без ваксина ще оцелеем посредством т.нар. стаден имунитет.
И не са само руснаците. Американци, германци, испанци и австралийци отдавна тестват, ние също между другото.
Юни се чакат първите резултати като цяло. В Италия вече третират някои болни с лекарство на Рош, мисля че срещу ревматоиден артрит беше, но все още липсват по-смели и добри новини в нюзрума, което не е добър знак.

# 20 165
Знаете  ли фризьорските  салони работят или затварят?Не видях в наредбата.

# 20 166
Какво общо имат цинка, селена и содата бикарбонат с КВ. В аптеката само за това питаха. А в Лидл на Алабин беше изкупена содата.Едни мекици не може да замеси човек...
Цинка и Селена-повишават  имунитета,а със содата бикарбонат разтворена във вода може да се гаргари устата след прибиране от вън.Последното го каза една пулмоложка-не помня името онзи ден сутринта.Според нея можело и вода за уста да се използва.Предполагам точно за това няма сода Simple Smile)).

Ааааа чакай, маята ако е свършила, хората може да са минали на сода за питките Sweat Smile

# 20 167
  • софия

Не изцяло - ще работят банките,застрахователните компании, хранителните магазини и аптеките в тях.

# 20 168
  • Пловдив
и темата не четеш.

# 20 169
В С**аБГ все още има наличност на витамини - А, B, C, D, E

Скрит текст:
Кой ще ги достави е въпросът....
Имат дузина магазини в София и в страната.

# 20 170
  • гр. София
Салонът, в който ходя затвори.

# 20 171

Нещо забавно

https://btvnovinite.bg/lifestyle/liubopitno/profesor-po-himija-s … koronavirusa.html

Сега сапун ли да ядем Grinning
Или излиза, че хората по цял свят боледуват, защото не ползват сапун?

Повтаря мантрата за миенето на ръцете. То има логика, при положение, че съм виждала, как доста хора си подават само върховете на пръстите на водата и са готови, без сапун.
Признавам и аз не си миех ръцете, както е според клипчето.

# 20 172
  • на пистата
Еконт и спиди ще работят.Преди 5мин ми звъннаха  да ми кажат(приятелка работеща там)

# 20 173
и темата не четеш.

Мистик, нали четем сега редактираната наредба. Пише "Всички търговски дейности, неупоменати по-горе, продължават да функционират по досегашния ред при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания." Аз ли не разбирам Rolling Eyes

# 20 174
Колко бяха новите в Италия вчера?

Общи условия

Активация на акаунт