Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 927 837
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 20 400
Simple Smile Спомням си, ти какво беше казал, че много ще се учудиш ако вируса стигне до повече от 5 000 човека в Европа или нещо от тоя род. То и аз по едно време бях почнал да празнувам в темата че вируса е свършен.
И аз не мога да повярвам какво се случва днес по целият свят.

# 20 401
Искам да се извиня публично на всички в темата за моите думи тогава. Имаше и мнение, че съм трол, което е много далеч от истината. Заблудиха ме много ниските цифри, репортнати от Европа, както и факта, че се появиха случаи и после със седмици нямаше нито един нов , така че помислих,че явно в Европа просто не се разпространява както в Китай. Е, не бях прав.
Човек като греши трябва да има доблестта са си признае, към онзи момент грешно разсъждавах на база наличната информация.

# 20 402
  • София
аз нямам обяснение защо в Италия въпреки драконовските мерки продължават за отчитат нови огромен брой заболели Disappointed Relieved

# 20 403
Искам да се извиня публично на всички в темата за моите думи тогава. Имаше и мнение, че съм трол, което е много далеч от истината. Заблудиха ме много ниските цифри, репортнати от Европа, както и факта, че се появиха случаи и после със седмици нямаше нито един нов , така че помислих,че явно в Европа просто не се разпространява както в Китай. Е, не бях прав.
Човек като греши трябва да има доблестта са си признае, към онзи момент грешно разсъждавах на база наличната информация.
Simple Smile Спомних си, че беше казал че ако болните в Европа минат някаква определена цифра ще признаеш че си сбъркал. Ти тогава беше оптимиста в темата. Аз бях минал вече моя оптимистичен период че няма да се случи това което се случва, защото май вече беше гръмнал Иран и оптимизът ми се беше изпарил. Тогава наистина те обвиниха че си трол, а аз казах че не си, а си просто оптимист, и е в интерес на абсолютно всички оптимизмът ти да се оправдае и няма защо да те нападат. За съжаление обаче не ти се оправда оптимизма, а беше в интерес на всички.

# 20 404
Гледам ТВ Европа, и първия път не чух от тези, бързите новини, и изчаках втори за да се убедя, в Гърция затварят и хранителните магазини??? Остават възможностите за доставки.

# 20 405
Тесла, на мен надеждата ми е в логаритмичната графика. В Китай достига върха си месец след началото и оттогава линията е хоризонтална на логаритмична скала. Графиката на Италия много прилича н тази на Китай, дано до месец и тя завие хоризонтално.

# 20 406
Аз днес в аптеката се опитвах да спазвам дистанция поне 1 метър и две бабушкери веднага ме изпревариха. Съответно нададах вой, обаче бабките се разкикотиха.......Ми не знам как ще стане при нас...

Майка ми сподели подобна случка днес в Билла, но тя казала че спазва указанията. Може би повече дистанция физически и психически трябва да се прилага. Ще се научат.

# 20 407
Дано, това значи че няма да е дълга и изтощителна борбата с вируса в световен план, а ще е по кратка.

Аз не можах да го хвана това по новините на Европа за Гърция, но вчера четох и постнах в темата че там положението става много сериозно. Гледам обаче по Европа че и Русия се подготвят за епидемия, ще строят болница в която да лекуват само болни от коронавируса.

# 20 408
Август месец живот и здраве се женя, дано до тогава още имаме работа, ясно че на меден месец може и да не се ходи.

# 20 409
Simple Smile Абе дай Боже да идете на меден месец през Август. Пожелавам ти го искрено. Дано до тогава света и България да са се поизчистили от вируса.

# 20 410
Simple Smile Абе дай Боже да идете на меден месец през Август. Пожелавам ти го искрено. Дано до тогава света да се е поизчистил от вируса.

Мерси, дано. Аз вече не смея да правя прогнози. С Китай сравненията също са трудни, там май съвсем диктаторски мерки взеха, ако това със заваряването на апартаменти не е фейк. Така че доколко по естествен път е затихнало не се знае. Все пак е повод за оптимизъм, че злото не е толкова, черно.

# 20 411
аз нямам обяснение защо в Италия въпреки драконовските мерки продължават за отчитат нови огромен брой заболели Disappointed Relieved

Защото заразените преди мерките точно почнаха да се проявяват. При Италия пълната карантина е от няколко дни, ефектът ще се появи след седмица като задържи новооткритите болни на едно ниво, а след две-три седмици новооткритите при спазени карантинни мерки ще почнат да падат.
Там обаче все още ходят на работа, та ще е интересно да се види ефекта от карантината.
Последните два дни броя нови случаи е  към 2500.

# 20 412
От полунощ в неделя срещу понеделник Чехия затваря границите си както за чужденци, желаещи да влязат в страната, така и за чехи, желаещи да пътуват в чужбина, съобщиха пред журналисти премиерът Андрей Бабиш и вътрешният министър Ян Хамачек, цитирани от Франс прес и ТАСС.
http://www.bta.bg/bg/c/MI/id/2166832
"От полунощ в неделя срещу понеделник ние забраняваме влизането /на територията на страната/ на всички чужденци", заяви Бабиш. "Изключение се прави за чужденците, които имат временно или постоянно местожителство" в Чехия.

Налага се също забрана да напускат страната на всички чешки граждани и на чужденците с право на временно или постоянно пребиваване, добави премиерът.

"Това е много твърда мярка, но смятаме, че тя може да даде съществен принос за спиране на разпространяването на коронавируса", отбеляза вътрешният министър.
https://www.monitor.bg/bg/a/view/chehija-zatvarja-granicite-si-z … ronavirusa-191411

https://www.worldometers.info/coronavirus/
Вижте стат. Забележително Китай имат само 11 нови болни и 13 нови починали. Мисля че за първи път от началото на епидемията имат повече починали отколкото болни за деня, но това се дължи на факта че това са хора в късна фаза на заболяването заразени доста по рано. Но само 11 нови болни. Не е далеч денят когато ще регистрират 0 нови болни. Това е забележително. На тях вече единственият им проблем е сега как да се опазят от останалият свят.

Последна редакция: сб, 14 мар 2020, 05:26 от Анонимен

# 20 413
Тъпото е , че от една страна всеки казва , недейте да психиясвате, не мислете нон стоп за тоя вирус. То добре, ама ето например, целия спорт е спрян, не може да се гледа. Уикенда ритах с приятели редовно, и това го спираме за неопределено време. Кина и тн затварят и те. Ами освен да вися в нас и да чета за вируса кога ще изчезне друго не ми остава много много. Освен да се четат книги друго развлечение не остана.

# 20 414
Grinning Вярно е наистина, малко е трудно да не мислиш за вируса в тая ситуация. Всичко друго е спряно, по новините вируса е тема номер 1 и затова се приказва навсякъде нон стоп. Но иначе.... не психясвайте. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт