Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 927 366
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 20 445
Някой по-горе питаше защо хората купуват вит. С, цинк, селен и сода за хляб. Първите три укрепват резистентността, а содата алкализира. Вирусите - и изобщо болестите - предпочитат кисела среда.
Твърди се, че по време на испанския грип през 1918-та година немалко хора се опазили с половин лъжичка сода, разтворена в чаша вода сутрин на гладно.

Ако не друго, на изхода от този кошмар ще сме с доста по-здрави организми Rolling Eyes

# 20 446
Мили хора, ето какво осъзнах преди малко: когато отида на работа, примерно след 4 месеца (разрешиха ни хоум офис на нас), колко ли колеги вече няма да ги има?!
Но това важи и за приятелите, и за роднините?!

# 20 447
Позната, която работи в нехранителен магазин (за мебели и аксесоари), вчера каза, че затварят. Обаче късно вечерта им звъннали, че ще работят. Сега последно отменя ли се тази заповед?! Нищо не се разбира така,  както са го написали.

Първата заповед ограничаваше всички. Във втората заповед, вече дават избор. Може да се работи при строги мерки за дезинфекция.
Аз работя в частна фирма. Вчера от фирмата, която ни обслужва по ЗБУТ и с която имаме договор по Трудова медицина,  ни предупредиха, че ще ни пратят текст на извънреден инструктаж, който трябва да направим в понеделник на служителите си.
Тъй като нашия предмет на дейност не позволява хоум офис, с изключение на 2-ма души от офиса, ще се наложи всички да бъдат инструктирани, а също така и да се снабдим с необходимото количество дезинфектанти, които да обезпечат работещите.

# 20 448
Аз да попитам, тече ли форсмажор в момента за междуфирмени договори.

# 20 449
Аз да попитам, тече ли форсмажор в момента за междуфирмени договори.

Какво имаш предвид? Плащането по тях или изпълнението на самите договори?

# 20 450
Изпълнението. В случай, че няма как да се свърши в срок, по обясними причини.

# 20 451
  • 1st floor
Тоест, нищо не правят. Едва ли е спешно и наложително в момента да се юрнем да избираме гардероби и сервизи за хранене. Дори и да няма клиенти, на персонала се налага да пътува, да оставя деца на баби и дядовци, да се събира с колеги. Мноооого половинчата мярка. Аз очаквам в понеделник да ме съкратят. Длъжността ми е нова и всъщност могат да си позволят и без нея да работят. В задаващата се криза, ще ги разбера, ако целят да намалят разходите на фирмата. Но предпочитам така...все ще намеря после работа. Ама да сме живи и здрави. В тоя ред на мисли Бюрото по труда и НОИ дали работят? Simple Smile

# 20 452
Не мога да повярвам какви глупави въпроси се задават - фризьори, козметици, мебелни магазини, изипей...
Ей затова ги зазиждаха и заковаваха в Китай.

Стоите си 2 седмици вкъщи и това е.
Всяка банка има онлайн плащане. Става с 3 щраквания... Всичко има начин да се случи онлайн, дори да си купиш храна и лекарства.
НОИ и НАП и повечвто държавни институции също.
Помислете малко - кое е толкова жизненоважно физически да се случи точно в тази ситуация?

Всичко е самодисциплина, ама явно за по-лесно няма таква масово...

# 20 453
Изпълнението. В случай, че няма как да се свърши в срок, по обясними причини.

Според мен може да се оформи писмено предупреждение до възложителите, че поради въведените извънредни мерки, ще настъпи забавяне в изпълнението. Ако възложителя е така любезен да приеме предложението може да се оформи и анекс към договора за забавянето.
В другия случай може по предложение на самия възложител да се удължи срока за изпълнение.
Обаче тогава ще възникне проблем с плащанията....и не знам как работниците и служителите ще си получават заплатите, особено ако фирмата е с по-малък обем и имат договори и доходи от един-два източника.

# 20 454
Кога да отида да напазарувам се чудя? Кога има най-малко хора според вас?

# 20 455
Кога да отида да напазарувам се чудя? Кога има най-малко хора според вас?

Днес следобед или утре, но ако ходиш в Кауфланд повечето промо неща се изчерпват в събота...

# 20 456
Ресторантът, в който работи дъщеря ми затвори за клиенти и дъщеря ми излиза в неплатен отпуск. Остава да работи кухнята, защото Тейк ауей ще доставят по домовете. Взех я с колата от ресторанта и тя веднага започна да звъни по приятели. Едната групичка беше в Южния парк, а другата май по къщите. Остана у дома, само защото я домързя да пътува сама. Обяснява ми че няма как да стои 2 седмици у дома. Ще трябва полиция да обикаля парковете и да налага санкции.

Другото ми притеснение е Африка. Там никой не знае какво се случва. Може би там ще видим най-лошия сценарий.

# 20 457
Другото ми притеснение е Африка. Там никой не знае какво се случва. Може би там ще видим най-лошия сценарий.
По CNN даваха интервюта по темата в Нигерия - на един пазар, битер китайските, мангалите се хилеха и всички бяха единодушни, че те са преборили еболата и нищо не може да ги бутне...
Това става в Африка...

# 20 458
Не успях да намеря информация откъде са последните случаи? Кои градове? Извинявам се, ако е коментирано вчера, невъзможно ми беше да изчета всичко.

# 20 459
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
По CNN даваха интервюта по темата в Нигерия - на един пазар, битер китайските, мангалите се хилеха и всички бяха единодушни, че те са преборили еболата и нищо не може да ги бутне...
Това става в Африка...

Ох, хайде... мангалите...
имам чувството, че от арийските си комплекси може да не видим по-далече от белезникавите си носове Grinning
Ми то и тук със сигурност има бая хора, дето си мислят,  че всичко може да преборят.
И да, Нигерия се пребори много адекватно с ебола.

Следя една либийска страница (имам детски мили спомени от там).
Започват да взимат мерки - затваряне на училища и ограничаване в много сфери.
Засега нямат нито един случай.

Общи условия

Активация на акаунт