Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 927 275
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 20 535
Трябваше да прекратят влизанията в страната. Да останат само доставките на продукти и каквото е нужно за производството, за да не става бой по магазините.
И какво български граждани да не могат да се приберат, така ли?
Да.
Какво да? Ще оставят хората на пътя?

Защо на пътя? Ще останат там, където са. Като мине карантинния период за там, тогава ще се приберат. Точно от прибиращи се от заразени зони плъзна навсякъде. Но за такъв акт наистина няма никаква култура в световен мащаб. В началото у нас гледах един млад мъж  в репортаж от Италия май беше, от мястото, където е-сам е решил, че не е добре да се прибира и остава докато не утихне всичко, с цел да предпази и да не пренесе. Излишна "жертва" обаче, масово си пътуват.

# 20 536
Лили, аз смятам че тези които са теглилки късата клечка са най-предпазливи. Особено с деца. Аз не вярвам в статиски и проценти, нито думата "рядко".

# 20 537
Почиствате ли по някакъв начин направените покупки и дрехите след като се приберете отвън?
Да. От вратата почвам да се събличам, и всичко в пералнята. Зеленчуците ги дезинфекцирам с оцетна вода за 20 мин. ги накисвам след измиване. Измих и ябълките с веро преди  да ги изям, обичам ги с корите. Малко е налудничево но, го правя. А това с оцета от години.

# 20 538

Заразени или под карантина?

И в двата случая нямат какво да правят в заведение. Каква безотговорност!

Относно прибиращите се - всички граждани трябва да могат да се приберат у дома, НО направо в двуседмична карантина без симптоми или в изолат със симптоми. Не може да оставиш хората в чужбина неясен брой месеци. Просто трябва да се вземат мерки.

# 20 539
  • 1st floor

Маски са пуснали в емаг по 6.60лв. Обикновени парчета плат с ластици.
А вършат ли работа?

# 20 540
  • Бургас
За този КОВИД може да се каже че , най опасен е за хора над 70+ години !!!
Няма никаква опасност за малки деца и т.н.
Спирам..много ми дойде тъпоумието ...
Айде стига вече с тези свободни съчинения! Толкова официална статистика се изписа..
И на мен вече ми идва много тъпоумието!
+1
Не е само за възрастни! Моля бъдете отговорни!
Голямото ми дете беше в статус астматикус, с ниска сатурация и пред интубация от грипче! Както уж разминаваше и каза “Мамо, не идва въздух!” Блед, уплашен и свирещ. Не при всеки грип става така. Тип А го мина като пич, с Бто видяхме зор.

Пука ми за баба ми, за бабата на съседа, за дядо Христо от 5тия етаж. За хората на химеотерапия Нека ви пука и на вас!

# 20 541
Тъй като темата върви главоломно пак да попитам - правите ли някакво почистване на дрехи и покупки прибирайки се отвън? Поне тези, които приемат ситуацията по-сериозно.

# 20 542
Чета, че другите държави спират да пускат чужденци да влизат в страната. При нас има ли такова ограничение, или  всеки пишман турист, пък дори и по работа може да дойде и да обикаля из България?

# 20 543
С риск да се повторя - само на мен ли ми казват, че реалните случаи са много повече, но ги крият???

# 20 544

Защо на пътя? Ще останат там, където са. Като мине карантинния период за там, тогава ще се приберат. Точно от прибиращи се от заразени зони плъзна навсякъде. Но за такъв акт наистина няма никаква култура в световен мащаб. В началото у нас гледах един млад мъж  в репортаж от Италия май беше, от мястото, където е-сам е решил, че не е добре да се прибира и остава докато не утихне всичко, с цел да предпази и да не пренесе. Излишна "жертва" обаче, масово си пътуват.
Защото има хора които не могат да останат там където са! За тях питам, какво няма да могат да се приберат у дома ли?

# 20 545
Скрит текст:

Маски са пуснали в емаг по 6.60лв. Обикновени парчета плат с ластици.
А вършат ли работа?
Според мен, всичко върши работа, като няма FFP3 и N95. Но като тези в емаг ми се струва, че всеки може да си ушие и сам. Памучен плат, отдолу може да се сложи сменяем нетъкан текстил.

# 20 546
Тъй като темата върви главоломно пак да попитам - правите ли някакво почистване на дрехи и покупки прибирайки се отвън? Поне тези, които приемат ситуацията по-сериозно.

По - нагоре една дама беше написала как процедира с дрехи, плодове и зеленчуци.
Аз мия всичко от магазина, правя го от години. Кофичките с кисело мляко, кутиите с прясно, всякакви пакетирани в бутилки и буркани се мият преди да се приберат в хладилника. Правя го защото не знам, колко хора са го опипали в магазина, преди доставката в магазина и т.н.
Пакетирани - зърнени от типа ориз, боб, сол, захар.....винаги държа в буркани и кутии. Просто ги пресипвам. Така беше до сега. Не знам дали да не почна и тези пакети да бърша с някакъв препарат, преди да ги отворя и пресипя в бурканите.

# 20 547
Пакетираните неща ги минавам с кърпичка. НО са ми кът кърпичките вече, а няма никъде. Непакетирано от седмица не съм купувала.
Използвам само едно яке, което с влизането прибирам в един отделен шкаф, за да не се меша с други дрехи. Не пера след всяко прибиране, излизам по 10 пъти на ден, няма как.

# 20 548
Абсолютно съм съгласна с предположенията на Nikola Tesla за бройката инфектирани в Бг, даже мисля, че са повече. За съжаление всички мерки, които прилага държавата не се изпълняват стриктно от гражданите и съответно няма да имат желаният ефект. Аз мисля, че вирусът ще се разпространи доста успешно тук.

Съседите ни направиха събрание във входа на блока в петък да обсъждат домоуправителя.... и чак бяха учудени, че ние не отидохме. Мои познати си ходеха по заведения, тератри и кина до вчера, а вируса си циркулира от поне 2-3 седмици.

# 20 549
На кое казвате нетъкан текстил?

Общи условия

Активация на акаунт