Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 927 232
  • 21 677
  •   4
Отговори
# 20 550
Кога да отида да напазарувам се чудя? Кога има най-малко хора според вас?

Надявах се тази сутрин да е ОК положението, но масовата истерия явно е пълна. В Кауфланд пратих мъжа ми и той каза, че опашките са брутални - предвид, че няма 8 сутринта в съботен ден.... Снощи той се отказа да пазарува, че е било лудница. В ebag също са се юрнали да пазаруват - преди, като съм поръчвала, доставяха за след около 3 часа, вчера сайтът умря на няколко пъти. Чак около 1 през нощта успях да поръчам някакви неща за понеделник. А не е като да е станал апокалипсис. Не я разбирам тази истерия и това презапасяване.

E да ама и вие сте тръгнали в 8 сутринта в събота в Кауфланд и сте пребегнали до Ебаг в 1 през ноща. даже с намерение още от преди това да искате да поръчате.. Демек и вие като всички останали. Смисъл как се изненадвате, като правите точно като масово останалите хора Grinning То за това има такива опашки, защото всички мислят по един и същи начин. Аз си отидох в кварталния магазин, беше почти празен от към хора и си напазарувах каквото ми трябваше без никакъв проблем, блъскане и чакане.

# 20 551
С риск да се повторя - само на мен ли ми казват, че реалните случаи са много повече, но ги крият???

В UK неустановените случаи са поне 20 пъти повече от констатираните заразени. Просто вируса трудно се хваща без симптоми.

# 20 552
  • 1st floor
Скрит текст:

Маски са пуснали в емаг по 6.60лв. Обикновени парчета плат с ластици.
А вършат ли работа?
Според мен, всичко върши работа, като няма FFP3 и N95. Но като тези в емаг ми се струва, че всеки може да си ушие и сам. Памучен плат, отдолу може да се сложи сменяем нетъкан текстил.
Какво означават тези букви и цифри?

И реклама от фейса:
Уважаеми клиенти,
Днес 14.03 Техномаркет Цариградско шосе ще работи с регулярно работно време от 9.30 ч до 20 ч.
Очакваме Ви!

Изобщо не ми се коментира!

# 20 553
  • Mediterraneo
При нас затвориха плажовете и детските площадки. Живеем в затворен комплекс, сега ще видя нашите как са, но предполагам до довечера ще им сложат лентите.
Отивам на магазина. Пожелайте ми късмет, че наистина нямаме ТХ 😀

# 20 554
  • Бургас
Вируса си го има поне от месец. Болните са повече от обявените и това е нормално.
Сега не си намираме болни, сега си ги отчитаме с тест. Никой не крие, просто нормална обстановка.
Колко са тествани за грип тази година и колко са били болните също е различно.
Сигурно на всеки 5 страници се пише това.

# 20 555
Здравейте,
видях в темата, че срещу заплащане се правят тестове - някой знае ли в коя лаборатория?

# 20 556
И аз пазарих от кварталното магазинче. Много беше спокойно, продавачката с маска и ръкавици, не разбирам защо стадото се блъска по големите магазини. Едно, че е безсмислено, второ, че е рисковано.

# 20 557
Скрит текст:
Как може да си облъчвате децата, да ги стресирате и да вторачвате вниманието им в болести?! Хипохондрици ли се надявате да станат??
Аз моите ги изведох навън! На слънце! И на открито в заведение седнахме, убийте ме!
Това вторачване в болести, тръшкане и истерия са тооолкова пагубни за организма, че идея си нямате!
Изобщо не. Моите ги уча да бъдат отговорни.
След като искат да са големи (говоря за тийновете), трябва не само ползите, ами и отговорностите с това да си поемат. И това не става за 1 ден.
Прост пример - и на двамата правя кутии с храна за училище - дала съм мокри кърпи и гелове, че в тоалетните нямат сапун (това не от сега, по принцип) - никой от класа не си мие ръцете или поне да ги забърше с мокри кърпи. Дъщера ми (1 клас) давала и на приятелка, защотото я помолила - дадох и на другото дете да занесе мокри кърпи. Еми елементарни неща.. Как после няма да ни учат по новините да си мием ръцете.

Ще ги водя след малко на планина в дивото, да подишат. Без хора и вируси Simple Smile Не по заведения или детски площадки.

Духи, за учене на отговорност съм съгласна. Но някой използва думата "облъчване", което означава у дома да се говори само за това. Ами не е здравословно!
За протокола - намирам родните мерки за адекватни и ги подкрепям, не съм съвсем съгласна с шведската крайност, но и се опасявам, че истерията далеч не е приключила.
Има и друго - сигурно сте забелязали повишението на цените на някои лекарства и препарати? Е не е ли спекула това? И ако моите доходи могат да се справят с известно увеличение на цените, не ми се мисли за горките пенсионери! А уж тях трябваше да пазим.
Когато се втурват хората да се презапасяват и да облъчват, дали мислят за този аспект на проблема?

# 20 558
Дрехите ги изнасям на балкона на директно слънце. Продуктите бърша с кърпичка, всеки ден минавам по веднъж с дезинфектант дръжките на вратите и ключовете за осветление, обикновено не правя такива неща, но сега хигиената е засилена.

Сега, може и да греша, но от всичко прочетено останах с впечатление, че заразяването става най-вече при близък контакт с други хора, така че тези мерки са добри, но най-доброто си остава просто да избягваш контакт с други хора.

# 20 559
И аз пазарих от кварталното магазинче. Много беше спокойно, продавачката с маска и ръкавици, не разбирам защо стадото се блъска по големите магазини. Едно, че е безсмислено, второ, че е рисковано.

В кварталното няма месо. Има салфетки ..а ние салфетки не ядем.

# 20 560
  • София
всащност извънредното положение обнародвано ли е вече?
Доколкото разбрах ще има извънреден брой на държавен вестник днес за това, но публикуван ли е вече?
Да, държавен вестник е достъпен онлайн:
https://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp?idMat=146931

# 20 561
Чак съм изненадана как от пълен непукизъм някои минават направо в режим "черна чума". Без градина, молове и с лека хигиена и внимание се намалява много силно опасността от всякакви вируси - да, и стандартните сезонни, които всяка година правят много бели, ама не ги дебнем толкова усилено. Обаче явно за някои хора е по-трудно да минат от ниво "безхаберие" до "културно и съзнателно поведение в ситуацията" и минават направо на 100% паника. С което вредят повече.

# 20 562
С риск да се повторя - само на мен ли ми казват, че реалните случаи са много повече, но ги крият???

В България по всяка вероятност има повече случаи, просто не ги тестват. Така действат във всички европейски страни. В Германия много хора вече ми казват, че въпреки че имат симптоми, им казват, че тестват само определени хора и те нямат КВ(не знам как разбират) и си ги пращат вкъщи.

В Англия, като чета Борис Джонсън изобщо няма намерение за никакви мерки, те там не знам какви са, сигурно безсмъртни. Ама те си го избраха тоя шут, сега ще си ядат попарата.

# 20 563
В кварталното няма месо. Има салфетки ..а ние салфетки не ядем.
Не че нещо, ама в такава ситуация няма място за претенции, защото утре може да ви се наложи да ядете само ориз. Ето затова казах по-нагоре, че при една еветуална война сме до там.

# 20 564
Границите затворени ли са?

Общи условия

Активация на акаунт