Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 927 324
  • 21 677
  •   2
Отговори
# 20 610
Стана ми много интересно и май трябва тема, в която да се пишат конкретните работодатели, които уволняват за болничен.

И как уволняват. Много ми е интересно.

# 20 611
Кога да отида да напазарувам се чудя? Кога има най-малко хора според вас?

Надявах се тази сутрин да е ОК положението, но масовата истерия явно е пълна. В Кауфланд пратих мъжа ми и той каза, че опашките са брутални - предвид, че няма 8 сутринта в съботен ден.... Снощи той се отказа да пазарува, че е било лудница. В ebag също са се юрнали да пазаруват - преди, като съм поръчвала, доставяха за след около 3 часа, вчера сайтът умря на няколко пъти. Чак около 1 през нощта успях да поръчам някакви неща за понеделник. А не е като да е станал апокалипсис. Не я разбирам тази истерия и това презапасяване.

E да ама и вие сте тръгнали в 8 сутринта в събота в Кауфланд и сте пребегнали до Ебаг в 1 през ноща. даже с намерение още от преди това да искате да поръчате.. Демек и вие като всички останали. Смисъл как се изненадвате, като правите точно като масово останалите хора Grinning То за това има такива опашки, защото всички мислят по един и същи начин. Аз си отидох в кварталния магазин, беше почти празен от към хора и си напазарувах каквото ми трябваше без никакъв проблем, блъскане и чакане.

Ами, през седмицата обикновено пазарувам по малко, но точно тази седмица имах куп задачи (вечер, след работа) и не успях. Хладилникът беше абсолютно празен, а съм с две деца, все трябваше да се купи нещо. От понеделник ще работя от вкъщи с двете деца (досега всеки е я на градина, я на работа, я на училище - та не е било нужно да има кой знае какво вкъщи през седмицата). И не - не сме пазарували излишни неща. И от кварталния магазин взехме две-три неща. Поръчката от ебаг е за 37лв - 8лв, от които са трева за котарака, че си няма, а почна да яде един кактус. Grinning Дали всички останали масово са били с абсолютно празни хладилници?

Аз не казвам че се презапасявате, а просто че поради една или друга причина по едно и също време всички решават да пазаруват и за това има навалица, и не би трябвало това да изненадва тези които също отиват по същото време да пазарят. Ние вкъщи нямаме кой знае какво, а за вечеря почти нищо - отидох до кварталния и ще напазарувам в последствие, за да не се бутам. В Ебаг на мен лично са ми много завишени цените за разлика от това за какви пари взимам продуктите, да не говорим че преди като съм поръчвала, все някакви неща ги няма. Магазините ще си заредят на ново, хората след като са се запасили ще си седят вкъщи и ние пре- спокойно ще можем да си купим туй-онуй Grinning

# 20 612
  • I want it all and I want it now.
Здравейте,
видях в темата, че срещу заплащане се правят тестове - някой знае ли в коя лаборатория?

Рамус.

# 20 613
Здравейте,
видях в темата, че срещу заплащане се правят тестове - някой знае ли в коя лаборатория?

само на предната страница два пъти писахме, че е в Рамус

# 20 614
  • София
Имате ли представа карантината докъде важи? Имаме първи контактен, който е под карантина. Неговото семейство и колегите му, техните семейства, също ли трябва да са под карантина?

# 20 615
Здравейте,

Вместо да напишеш два пъти един въпрос, да беше прочела отговора. В предишния пост на последния ти въпрос е отговорено.

Стана ми много интересно и май трябва тема, в която да се пишат конкретните работодатели, които уволняват за болничен.

Няма фирма, която да го напише това в заповедта за освобождаване.
Ще си измисли друга причина. Както при мен.

# 20 616
Лолита, и по двата начина би могла да се заразиш - по въздушно-капков път или чрез контакт с трите точки - очи, нос, уста. Т.е., ако си пипала повърхност, която някой болен е пипал след като си е почесал око или нещо друго, например, и ти след това си пипнеш око, нос, уста, би могла да се заразиш, да. За това се препоръчва и маска и ръкавици като превенция, както и редовно миене на ръцете.

# 20 617
Хората пазаруват не защото хладилниците им са били празни. Пазаруват по много от всичко, за да не се налага поне седмица да излизат, да се бутат отново в тълпа. Пазаруват, за да могат после да се изолират. 100 пъти специалистите ни повториха, че най - важна за бавното увеличаване на заразените е изолацията. А бавното увеличение е нужно на здравната система - да не се претовари и да грохне като италианската.

Всички контактни са в карантина 14 дни.

# 20 618
Здравейте,
Тестове по желание се правят в централната лаборатория на Рамус в София, само в делнични дни. Може да заявиш посещение вкъщи срещу допълнително заплащане.  Тестът по желание струва 120 лв, ако е направен на място в лабораторията.
Струва ми се, че тестовете в Рамус са за антитела, защото пише, че ако човек янма симптоми, тестът ще излез еотрицателен.

# 20 619
  • I want it all and I want it now.
Искам да питам😊 аз като се вьрна  ще бьда под карантина, независимо дали сьм здрава или болна 😊, а семейството ми и те ли ще  са под карантина? Благодаря. Скоро няма да се врьщам, но искам да знам.

# 20 620
Сега струпванията и заразяванията ще за в магазина - точно това, което тези, които де запасихме избягваме.

Споко, то не се губи. Ще имате и други възможности за попълване на запасите в епидемиологична обстановка с по-малко свободни легла.

# 20 621
Имате ли представа карантината докъде важи? Имаме първи контактен, който е под карантина. Неговото семейство и колегите му, техните семейства, също ли трябва да са под карантина?

ДА! Позвънете и на тел. 02 807 87 57!!!

Има ли симптоми контактния? От къде сте?

# 20 622
Хората пазаруват не защото хладилниците им са били празни. Пазаруват по много от всичко, за да не се налага поне седмица да излизат, да се бутат отново в тълпа. Пазаруват, за да могат после да се изолират. 100 пъти специалистите ни повториха, че най - важна за бавното увеличаване на заразените е изолацията. А бавното увеличение е нужно на здравната система - да не се претовари и да грохне като италианската.

Всички контактни са в карантина 14 дни.

И за това сега се бутат в тълпата та да се заразят...дано поне после да си седят по домовете от страх да не се заразят, че ако са се заразили да не заразят другите.

# 20 623
Искам да питам😊 аз като се вьрна  ще бьда под карантина, независимо дали сьм здрава или болна 😊, а семейството ми и те ли ще  са под карантина? Благодаря. Скоро няма да се врьщам, но искам да знам.

Ами би трябвало. Защото са ти близки и контактите също.
Ама линк потвърждаващо това не мога да ти дам.
Обади се на посочените телефони.

# 20 624
В Ст.Загора Багира, Айко, Хоумакс, Домко,Зора  и др. вс си работи .. паркингите пълни и това там ако не е струпване на хора. Нямам думи, явно има вратички за всички.

Общи условия

Активация на акаунт