Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 927 127
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 20 910
Какво става с лекарствата по Здравна каса. Имам доста лекарства да взимам на близък човек, без които няма да е жив. На 3 месеца се взимаха и изписваха от ЛЛ. Записах час за другата седмица, защото този месец свършва тримесечието и от 20-ти трябва да купя новите  и наново изписани от лекаря.
На брифинга казаха, че се удължава от 3 на 12 месеца и да не се ходи при ЛЛ. Добре, ама тези листчета дето аптеките ги взимат, за да се отчитат на мен нищо не ми е останало, дори и да преснимам примерно, да могат да имат в наличност за отчет. Така няма как да ми ги дадат.
Обадих се на 112 , защото ще стане после да не мога да се свържа, това много хора касае. Ми..не знаели, да се обадя към Здравна каса, да звъня там на телефони (аз не ги знам дори) , свързаха ме с друга жена, дето все уважаема ме наричаше и нищо не знае, да съм чакала щели да се появят други телефони да не задържам линията и накрая им казах, че много недоволни ще имат още. То това...уважаема съм била, ми не съм.
Бясна съм. Сега не знам какво да правя, като знам и какъв е ЛЛ на майка ми. Нали ББ каза на 112 да звъним, щели да ни обяснят, еми...те не знаят нищо и прехвърлят.
Бясна съм и не знам какво да правя. Тези лекарства и трябват Само едното плащам 45лв , ама иначе свободно било 150лв , другите са малко по-евтини, ама пак са скъпи. Не мога да я оставя без лекарства , едните са за тромби и то в стомаха вече отишли, беше и в болница преди месец. Направо ...като направят нещо да го изпипат и да кажат и ориентират хората.

Ту едно, после друго, едните нищо не знаят , другите отчитат дейност, само икономика и търговия. То и мен това ми е важно, ама...първо за хората да помислят за живота им .
Да мине този вирус и да се оправят у нас нещата и се махам ви казвам, не издържам вече тук.

# 20 911
  • София
Продължава брифингът, включете да гледате.

# 20 912
Сега остава и да се спазват мерките, за целта наистина трябва да има страх.

Последна редакция: сб, 14 мар 2020, 15:00 от unabella

# 20 913
Аз лично имам да сменям партида за ток. Звъннах вчера в ЧЕЗ, казах им, че не искам да ходя в момента и ги питах проблем ли е, ако изтърва едномесечния срок. Отговориха ми, че мога да отида когато имам възможност, да не се притеснявам. Партидата за вода оправих онлайн, веднага ми върнаха отговор, че всичко е наред.

Според мен всички би следвало да работят така, или онлайн, или да изчакат.

# 20 914
Да заповяда съфорумката да зарежда така, щото да не предизвиква истерия Simple Smile Чакаме я.
Сами си правим истерията. И както на някои им е чудно как хората не разбират, че дисциплината и самосъзнанието по карантината са важни, така пък истерясалите пазаруващи не разбират недоумението на неистерясалите... мхм.

# 20 915
  • София
В момента тече, гледай, Фанфанито! Написах по-горе, а за подробности допълнително.

# 20 916
Здравейте,

Гледах едно много интересно видео за структурата, мутациите, и начина на действие на вируса, правено от един британски лекар. Прилагам тук за хората на които им е интересно (също за тези които вярват че ако пиеш много вода вируса ще отиде в стомаха Wink):
https://www.youtube.com/watch?v=FYPZHA-UjUY

# 20 917
Казаха за скъпите лекартва с протокол - ще удължат до 12 месеца.

Много ми харесва Катранджиев какви суратчета прави отзад. Дано винаги присъства на брифингите.

# 20 918
В генома на коронавируса откриха първото голямо изменение.
https://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/V-genoma-na-koronavirusa- … nenie_146306.html

Новият коронавирус се запазва жив на някои повърхности до три дни, показват последни тестове
https://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/Noviiat-koronavirus-se-za … i-dni_146330.html

# 20 919
  • Варна
20 пакета брашно някак си мога разбера (купих си 3 аз), ама един стек олио? Пият ли го тези хора, мажат ли го?
Винаги купувам по толкова (олио). Брашно не, защото не съм от месещите, а и бързо хваща гадини.
Скрит текст:
После не мисля с месеци за това. Стоят си в мазата и хляб и вода не искат.
Много неща купувам в по-големи количества. Реално ходим веднъж месечно за пазаруване на по-трайни продукти. Един месец едни, друг - други. Според наличностите. Някои неща пазарувам от Турция. Обяснимо - също в по-големи количества.
Навик, манталитет... според някои. Според мен - облекчение и по-малко мърморене от ММ, който го играе шофьор и недоволства, че си губи почивния ден по магазините.
Сега не купих и мл олио.

# 20 920
  • Варна
Здравейте,

Гледах едно много интересно видео за структурата, мутациите, и начина на действие на вируса, правено от един британски лекар. Прилагам тук за хората на които им е интересно (също за тези които вярват че ако пиеш много вода вируса ще отиде в стомаха Wink):
https://www.youtube.com/watch?v=FYPZHA-UjUY
Британците откога станаха такива спецове по вируса?

# 20 921
  • София
Ха, така, зимните курорти си работят!  Ресторантите кетъринг по стаите. Да нямало струпване на хора. Кой е луд сега да ходи на курорт!

# 20 922
fanfanito и аз имам като твоя случай, и мисля да се екипирам и да ида при ЛЛ за лекарствата  с предварително запазен час , защото без тях не може хронично болният

# 20 923
  • Варна
В UK, май не са много съгласни с идеята за естествен подбор :

"Петиция, призоваваща Обединеното кралство да предприеме блокиране, за да предотврати разпространението на коронавирус, достигна над 110 000 подписа, което означава, че ще бъде разгледано за парламентарен дебат.

Тя насърчава Обединеното кралство да спазва процедурите за ограничаване на държавите, които са били силно засегнати от огнището, като ограничава ненужните пътувания и обезкуражава публичните събития.

„Време е правителството да даде приоритет на здравето на обществеността и да прецени колко жизненоважно е сега да прилага ефективно ограничаване“, се казва в петицията. „По-добре е да харчите пари, за да овладеете вируса и да лекувате сравнително ниския брой болни, а не да чакате повече жертви.“

Правителството отговаря на всички петиции с над 10 000 подписа и разглежда всяка петиция с над 100 000 подписа за парламентарен дебат."

# 20 924
Sunshine_Reggea не ти ли писна да намилаш едно и също? Кой и къде точно ти е внушил, че всички ще умрем? Вирус със смъртност 100% по принцип не може да предизвика пандемия, тежко болните и мъртвите трудно предават вируса. Колкото по-смъртоносен е един вирус, толкова по-малко заразен е. Но вирус, който е много заразен и е с 3% смъртност може да нанесе максимум щета, защото има поненциал да достигне до милиарди хора. Факт е, че този вирус, който е по-малко смъртоносен за 2 месеца и половина вече е убил повече хора от неговите по-смъртоносни, но по-малко заразни братовчеди САРС(10%) и МЕРС(35%).

Както казах опасността на този вирус е в неговото уникално съчетание на голяма заразност и висока смъртност. И ако теб те успокоява това, че "няма всички да умрем"(нещо, което не е представлявало опасност), а "само" някакви си 150-200 хиляди от нас, то нормално е хората да те гонят и да те разпъват на кръст.

Общи условия

Активация на акаунт