Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 927 019
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 20 925
  • На топло
Ето малко информация от Франция.
Връщам се от магазина, само при ориза имаше празни щандове, казаха, че ще заредят скоро.
Всичко друго е пълно и се зарежда постоянно. Имаше по-малко хора от обичайното, но не видях никой с маска и ръкавици.
Сега чух по новините, че в Испания за 24 часа има много нови заразени 😔.
Скрит текст:

# 20 926
  • София
20 пакета брашно някак си мога разбера (купих си 3 аз), ама един стек олио? Пият ли го тези хора, мажат ли го?
Вероятно имат фритюрник и го ползват ежедневно. Предполагам.

Хотелите трудно ще се затворят по ред причини, те се опразват по естествен път.

# 20 927
Здравейте,

Гледах едно много интересно видео за структурата, мутациите, и начина на действие на вируса, правено от един британски лекар. Прилагам тук за хората на които им е интересно (също за тези които вярват че ако пиеш много вода вируса ще отиде в стомаха Wink):
https://www.youtube.com/watch?v=FYPZHA-UjUY
Британците откога станаха такива спецове по вируса?

Този лекар цитира данни от китайски институти които са правили изследвания. Той посочва източника на информацията във видеото.

# 20 928
Казаха за скъпите лекартва с протокол - ще удължат до 12 месеца.

Много ми харесва Катранджиев какви суратчета прави отзад. Дано винаги присъства на брифингите.
Е нали за този протокол ходя на 3 месеца. Вече няма право, няма там талонче, листче или какво му викат. Няма как да се удължи, защото и не е останало от аптеката нещо да използват последното. Не чух нещо повече за лекарствата да кажат, въпреки че говорих по тел и писах тук. 12 месеца се удължава, ама като са свършили тези сега и няма нищо освен здравна книжка какво става. Не мога правилно да обясня явна, но хората взимащи такива лекарства ме разбират. Просто тази седмица трябва да взема лекарства и трябва да мина през ЛЛ за протокол, нямам нищо в резерв да покажа и да се продължи от аптекаря.  На 112 също сега разбраха и нямат понятие , а казаха да звъним там.

# 20 929
Фани, за лекарствата асоциацията на пациентите с ревматологични заболявания следя аз, от миналата седмица са повдигнали официално въпроса с лекарства и протоколи. Засега НЗОК има решение за инсулин, трансплантирани и т н ,има и нов шеф от вчера. До дни трябва да има решения. Следи

# 20 930
ББ взе много адекватни мерки. Адмирации!

# 20 931
Ха, така, зимните курорти си работят!  Ресторантите кетъринг по стаите. Да нямало струпване на хора. Кой е луд сега да ходи на курорт!
Ние не живеем в България. В четвъртък колега на мъжа ми, замина за България на ски, но и да отпразнува юбилея си, заедно с приятели и роднини, общо 27 души- ирландци. Във вторник трябва да се върнат. На въпроса дали не се притесняват, отговорил че всичко е планирано и платено още преди година и няма намерение да се отказва. Close

# 20 932
https://www.facebook.com/groups/335416680239792/wp/236562037531365/+

https://www.facebook.com/groups/335416680239792/wp/236562037531365/

Това ли е карантина? Ужас.
И дали е свързано с вируса се чудя. Носят маски цивилните. Какво е това насилие не разбирам.

А как ще плащаме сметките. Ето, аз заплата в понеделник взимам. Ще работят ли фаст пей и изи пей?
Няма никаква вероятност да изчета докрай всичко, но това с плащането е абсолютно безпроблемно. За какво по цял ден висите в нета, а се редите на опашки за плащане на сметки? От много години в Бг има без проблемен начин да става онлайн, от година-две без абсолютно никакви такси - EPay.
Само трябва да си знаете партидните номера. Регистрирате се в сайта, регистрирате си банковата карта и трябва еднократно да се разходите до банковата, за да я потвърдите с код, изпратен от сайта. Това е единствената такса от лев. След което можеш да си плащаш всички сметки от всяка точка на света.

Както писах назад, не обичам да пазарувам през интернет или да плащам каквото и да е било.
За момента работят. Няма аз да ги плащам сметките. Но ако се наложи ще се науча през интернет, но до последно предпочитам на място Grinning

Аз единствено си купих повечко яйца. Не ми трябва ориз, картофи, брашно.
На хранителен режим съм и не ям такива бързи въглехидрати.
Днес нямаше хляб никъде. На мен не ми е проблем, но има други вкъщи без хляб не могат. Ама ще свикнат, колко му е.
Не ми се чакаше и пред магазина. Скупчили се маса народ, предимно пенсионери. Пускат по малко хора. Няма да чакам. Отидох на пазара.
В аптеката успях да си напазарувам. Но и там пускат по един човек на каса. Извадих късмет. Бях последната, имаше от моите неща, но те са такива, че не се търсят сега.
Но успях да си взема фервекс, упсаринче и геломиртол ако нещо ме пипне.
И бях последна, затвориха за дезинфекция.
За щастие промяна в цените нямаше.
На зеленчуковия пазар цените бяха нормални. Но единия продавач каза, че в понеделник въобще не е ясно дали ще работи и ако ще има стока, какви ще са цените.

# 20 933
Ха, така, зимните курорти си работят!  Ресторантите кетъринг по стаите. Да нямало струпване на хора. Кой е луд сега да ходи на курорт!
Ние не живеем в България. В четвъртък колега на мъжа ми, замина за България на ски, но и да отпразнува юбилея си, заедно с приятели и роднини, общо 27 души- ирландци. Във вторник трябва да се върнат. На въпроса дали не се притесняват, отговорил че всичко е планирано и платено още преди година и няма намерение да се отказва. Close

Защо не ги затварят, не разбирам, Европа пламна точно от ски курорти - италиански.

# 20 934
  • Bulgaria
Моля ви, подавайте сигнал за неспазването на ограниченията за струпване на хора в хранителните магазини, особено големите вериги! Сигналът се подава към РЗИ, МВР или 112.

# 20 935
Е нали за този протокол ходя на 3 месеца. Вече няма право, няма там талонче, листче или какво му викат. Няма как да се удължи, защото и не е останало от аптеката нещо да използват последното. Не чух нещо повече за лекарствата да кажат, въпреки че говорих по тел и писах тук. 12 месеца се удължава, ама като са свършили тези сега и няма нищо освен здравна книжка какво става. Не мога правилно да обясня явна, но хората взимащи такива лекарства ме разбират. Просто тази седмица трябва да взема лекарства и трябва да мина през ЛЛ за протокол, нямам нищо в резерв да покажа и да се продължи от аптекаря.  На 112 също сега разбраха и нямат понятие , а казаха да звъним там.
Моето дете взема лекарства с протокол, който е за 6 месеца. Протоколът изтече. Трябва да отиде на невролог да му издаде нов протокол. После в ЗК за заверка. После при ЛЛ за рецепта. Този месец вече нямам протокол /изчерпан/, нямам и рецепта съответно. Вземам здравната книжка, отивам в първата аптека и казвам, че ми трябват тези лекарства свободно. Дават ми ги без проблем и ги плащам на 100%.

# 20 936
  • София
И аз не разбирам, по курортите става струпване на хора по подразбиране, да не говорим, че всякакви идват, включително от места със заразени и болни. Те първо кацат в София, хубавичко изръсват бацили, после се мятат на някакъв транспорт, пак ръсят бацили и така до курорта, хубавичко да наръсят още, да ги оженят международно! какъв кетъринг по стаите, какво отдаване на екипировка без струпване!

# 20 937
В Испания са от 4200 вчера, на 5700 (приблизително) днес. Разпространява се изключително бързо. За това е и тази паника и опашки с часове в магазините.

# 20 938
Мария56, с риск да бъда разпъната на кръст, се осмелявам да кажа, че е аз мисля като теб по въпроса за хигиенизацията в "мирни времена", т.е. без коронавирус
Сега очаквам включване от нарушителите на мерките и дали ще бъдат изпълнявани обещаните наказания.

# 20 939
Какво е казал, хотелите да хранят гостите по стаите? Това го пропуснах.

Общи условия

Активация на акаунт