Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 927 202
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 20 025
Аз съм вече на етапа, който предвиждах че следва. След като от януари бях луднала по темата и се тревожех, че нищо не се прави. Приключих работа, мъжа ми също, детето не е на училище, смятам, че вече се взимат задоволителни мерки и спокойно се затваряме вкъщи. Книги, филми, сериали и така. Разбирам, че някои хора ще трябва да продължат да работят и им съчуствам, но това, че други ще останем вкъщи, надявам се ще облекчи и тях. Ще спомогне и за забавяне (дано и за спиране) на заразата. Ще останем през това време и без доходи, но ще се справим. Живи и здрави да сме, пък пари се правят.

# 20 026
Полша затваря границите си и спира всички търговски полети.

# 20 027
Нещо друго притеснителното е, че тези термокамери на летището май нито 1 болен не са уловили. Всичко е установено пост фактум.

# 20 028
  • Вече в моята си приказка...
На Русия пък хептен нямам вяра да са толкова малко. С граница с Китай и близки връзки с режима там... да бе.
От световната карта се вижда, че за сега има малко болни.
С Интернет няма как тази информация да се скрие, руснаците имат свободен достъп до мрежата.
Ако топлото време намаля вирусите (в Африка), но пък там е мизерия и хигиената е на много ниско ниво. В Русия пък е студено. Не виждам логика...
Някой има ли обяснение?
Сигурно във водката е тайната...🤔😂

# 20 029
За презервативите съм пас, но от няколко дни си мисля за ръкавиците, с които ни обслужват. И както писа AIDA_N: На касите с тях маркират, вземат парите и така с цялата опашка.
В спокойни времена съм правила забележка, след като забършат на касата, да се измият преди да ми маркират продуктите. А сега?
Ъм, къде по-точно да се измият на касата?!
Да се приема без конфронтация - уточних, в спокойни времена. Забърса с една видимо мръсна попиваща кърпа плота, преди да ме обслужи. Помолих за управител, след като дойде, касиерката отиде да се измие явно в сервизно помещение.
Сега наистина трябва да свикнем да живеем в новата реалност, все пак са с ръкавици!
Мисля, мисля и мозъкът ми не го побира - ние, всемогъщите от 21-ви век...трябва да си променим приоритетите и да станем по-добри!

# 20 030
Добър вечер.
От утре до 29.03 ни пускат в неплатена отпуска.
Буквално ни побъркаха за 6 часа работа в нашата смяна.
Всеки купуваше по няколко от всичко.
За съжаление прочетох,че имаме още 7 болни.
Надявам се,че това упражнение което в момента правим ще има положителен ефект.

# 20 031
  • София
Вероятно всички разчитат на топлото време и ракията, защото цял ден Витошка се пръска по шевовете, заведенията също, дори и в момента. Честно, не очаквах. Само Мементо са затворили, всичко останало си работи като за последно.

# 20 032
Не сте съвсем прави за Китай. Да, в началото се опитаха да прикрият работата, но после с цената на много човешки жертви дадоха на целия свят време да се подготви. Ценно време, което бе почти пропиляно.

# 20 033
https://www.facebook.com/groups/335416680239792/wp/236562037531365/+

https://www.facebook.com/groups/335416680239792/wp/236562037531365/

Това ли е карантина? Ужас.
И дали е свързано с вируса се чудя. Носят маски цивилните. Какво е това насилие не разбирам.

А как ще плащаме сметките. Ето, аз заплата в понеделник взимам. Ще работят ли фаст пей и изи пей?

# 20 034
  • Другата България
Понеже се продължава с нечетенето, но пък за сметка на това постоянните въпроси през пост за едно и също нещо, отново:
Бензиностанциите ЩЕ РАБОТЯТ.
Благодаря Мери А, разбрахме още одеве, но това не променя некоректно написаната заповед. Аз пък отново ще подчертая, че бензиностанциите, и не само те, но особено те, са търговски обекти.
Напълно си прав за това, така е, търговски обекти са.
Скрит текст:
В селото се скупчват,а карантинираните са у тях.Съмнителни прибрали се от Италия,Австрия и Германия.3-ма са от село Борец се разхождали-и нямало кой да го спре-сутринта ги издирили и върнали по домовете.Една жена отишла да пазари в голям търговски център от Куклен и часове наред полицията я издирвала.Била се върнала от Италия-Това са новините на Нова.
Именно, по новините казаха, че всички заразени са си по домовете и полиция ги охранява денонощно.
По улиците на селото и на центъра има хора, които не спазват забраната за масови събирания. Което е съвсем различно от това, че заразените са по улиците, че полицията била през деня, пък те после избягали. То дори не е смешно....
Горното е така ,но само за тези от банкета-отделно говориха и показаха другите случаи за неспазена карантина от село Борец-
Скрит текст:
съседите бяха възмутенио-даваха и кадри от хр.магазин и наистина са се шляли вечерта и чак сутринта са ги намерили и прибрали със заплаха от глоба 5000 и арест май казаха.А и отделно беше новината за жената от Куклен-с търг.център и тя не я е спазила.Бяха потресени и да я търсят с часове.Това си бяха кадри на Нова тв.-новините.
И това е така, но аз говорех за заразени, които са си в къщи под карантина, и я спазват, а не за такива, завърнали се и не спазващи карантина. Наистина ли не схващате разликата? Едните са доказано болни вече, другите са евентуално такива. Репликата беше, че заразените не спазват карантината, затова реагирах. Стига вече по този въпрос, изяснен е надявам се, не за мен, а за останалите, които разбраха, че едни вече заразени хора са по улиците и заразяват наред в Монтанско.
Здравейте,моля за телефони ,ако имате информация,на  които да съобщаваме за неспазване за карантина/заведения/масово струпване.
Да се информира целесъобразно и адекватно.Благодаря ви
На 112 се подават сигнали или на телефоните на съответните РУ по места. Телефоните за граждани.
Ако вече има денонощни телефони на РЗИ, може и там.

# 20 035
Аз не се тревожа за парите. Пари се изкарват. Днес нещо съм се "бъгнала". Леко ме наболяваше гърлото ☺️ При нас не е възможно 100%ограничение. Мъжът ми си работи. Щеше ми се да можехме да се преместим на село за месец. Завиждам на хората с къщи. Поне в хубаво време можеш да си по седиш на слънце.

# 20 036
Зъболекарите,дали затварят. И ,ако не,дали е удачно да се ходи...
     Няма да затварят но не е удачно да се ходи ,само ако е спешно.

# 20 037
Аз също искам да благодаря в тези дни на лекари, медицински персонал, фармацевти и работници в хранителните вериги. Те са на предния фронт и си представям какво им е на хората...И на тези от щаба разбира се. И аз мисля, че като се размине бурята , генерал Мутафчийски го очаква политическа кариера, стига да пожелае. А за магазините тази вечер - да се задавят дано - не виждали боб и брашно. Докато сварим почти всичко беше свършило и утре ще импровизирам, но гладни няма да останем, това ми е последна грижа. Ама тези с накачулените колички да си ядат запасите докато мухлясат, ей изтрещели хора. Като гледам ТВ - навсякъде в Европа същата истерия. И продължавам да недоумявам за тоалетната хартия.....да няма антикоронавирусни свойства?

# 20 038
А за камерите на летището как да хванат някой като той трябва да има температура..т.е. вече да е със симптоми.Те нашите хванати чак после явно я вдигат.До тогава си влизат спокойно безсимптомни нищо,че са заразени...

# 20 039
Здравейте,моля за телефони ,ако имате информация,на  които да съобщаваме за неспазване за карантина/заведения/масово струпване.
Да се информира целесъобразно и адекватно.Благодаря ви
Предполагам на 112

Общи условия

Активация на акаунт