Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 927 433
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 20 040
Зъболекарите,дали затварят. И ,ако не,дали е удачно да се ходи...

При нас има и работещи и затворили. Сутринта ходих.

# 20 041
  • Terra incognita
Аз съм сигурна, че кръчмите, кафенетата и дискотеките ще си работят и ще се събира доволно количество хора. Просто обществото ни е такова, свикнало на неподчинение, корупция, шуробаджанащина. Освен това повечето хора не са свикнали с мисълта, че за нервдности трябва да се сигнализира. Отделен е въпросът, че институциите си подават сигнала, докато загуби давност.

# 20 042
https://www.facebook.com/groups/335416680239792/wp/236562037531365/+

https://www.facebook.com/groups/335416680239792/wp/236562037531365/

Това ли е карантина? Ужас.
И дали е свързано с вируса се чудя. Носят маски цивилните. Какво е това насилие не разбирам.

А как ще плащаме сметките. Ето, аз заплата в понеделник взимам. Ще работят ли фаст пей и изи пей?
Елора, усрокой се. Всички ще понесем загуби. Работника, работодателя,  бат ти Бойко, всички. Пишеш в тема полезна за мен и с полезни постове. Чета те сега и все едно не можеш да четеш.  Полезна си и за това прочети повече.

# 20 043
Италия днес са достигнали почти 15 000 заразени.
Общо данни към днешна дата, копирам
13 marzo 2020, ore 18.00

POSITIVI - болни
14955
DECEDUTI - починали /250 за последните 24 ч./
1266
GUARITI -излекувани
1439

6201 si trovano in isolamento domiciliar - в домашна карантина
7426 ricoverati con sintomi -в болница със симптоми
1328 in terapia intensiva - интензивна терапия.
Тук са повече от вчера.
И тук се забелязва, че повече от 1/3 нямат симптоми, а са заразени.

http://www.salute.gov.it/portale/nuovocoronavirus/dettaglioConte … us&menu=vuoto

Последна редакция: пт, 13 мар 2020, 21:04 от unabella

# 20 044
Здравейте,моля за телефони ,ако имате информация,на  които да съобщаваме за неспазване за карантина/заведения/масово струпване.
Да се информира целесъобразно и адекватно.Благодаря ви

И аз това питам поне два пъти. Щабът бил сигнализиран, как? РЗИ, МВР? Трябва да има контакти за сигнали. Да, неприятно е, но това в положението.

# 20 045
Мисля, мисля и мозъкът ми не го побира - ние, всемогъщите от 21-ви век...трябва да си променим приоритетите и да станем по-добри!

Никога не сме били всемогъщи, това е една велика илюзия. За пандемия специално винаги сме били ужасно уязвими, толкова много хора предупреждаваха за това. Цялата ни цивилизация и свързаност са всъщност една експресна магистрала за един вирус да достигне до всички точки на планетата с умопомрачителна скорост, което и се случи нагледно. Да не говорим, че да се концентрира цялото световно производство в една държава май не е добра идея от гледна точка на сигурността. А реакцията от страна на т.н. развити държави пред надвисналата опасност е без коментар - песни, танци и фестивали до последно, ако ми го бяха казали, без да го бях видяла, нямаше да повярвам.  Определено ще трябва дълбоко преосмисляне след всичко това.

# 20 046
  • Буркина Фасо
Аз съм сигурна, че кръчмите, кафенетата и дискотеките ще си работят и ще се събира доволно количество хора. Просто обществото ни е такова, свикнало на неподчинение, корупция, шуробаджанащина. Освен това повечето хора не са свикнали с мисълта, че за нервдности трябва да се сигнализира. Отделен е въпросът, че институциите си подават сигнала, докато загуби давност.
у наше село с кметска заповед няма да работят питейните заведения, но пък ресторантите ще работят. аз не знам да имаме заведения в които само може да льочеш. явно няма да има неработещи заведения. Smiley

# 20 047
На кораба са тествани всички, но дори и там не знаем дали са открити всички които са били инфектирани, понеже има изключително странни дисбаланси в % на заразени между екипажа и пасажерите.

Може ли повече информация за тези дисбаланси?

# 20 048
  • София
Това за 70% тръгна май от един немски вирусолог. Идеята беше, че ако нищо не се прави за ограничаване на разпространяването, броят на заразените може да стигне тези цифри. Това е математически модел, т.нар. Worst case scenario.
Аз от вирусология не разбирам ама не мога и не мога да схвана как свинският грип дето никой никакви мерки не е взимал достига по време на пандемията 2009/2010 до заразяване на около 21% според някакви оценки, Испанският пак на база на оценки до 30% а сега тук допускат някакви си 70%- на мен лично това ми изглежда пълна фантасмагория. За да стигне до толкова трябва да не прави практически никакви проблеми за да остане незабелязан.

# 20 049
Италия днес са достигнали почти 15 000 заразени.
В Италия заразените вече са 17 660.

# 20 050
  • Вече в моята си приказка...
Масовото пазаруване аз си обяснявам, че не е заради страха да не се умре от глад, а заради евентуални спекулации с цените, когато адът отмине. Не ми се мисли какви ще бъдат цените тогава и каква спекула с важните хранителни продукти ще има. А по време на война най-бързо се забогатява. Богатите ще станат още по-богати, а бедните - още по-бедни. И от там ми идва и чуденката - дали да се запасиш с повече продукти с по-дълъг срок на годност или да си пазиш парите. Че с тези неплатени отпуски, които принудително се пускат?!??

# 20 051
За презервативите съм пас, но от няколко дни си мисля за ръкавиците, с които ни обслужват. И както писа AIDA_N: На касите с тях маркират, вземат парите и така с цялата опашка.
В спокойни времена съм правила забележка, след като забършат на касата, да се измият преди да ми маркират продуктите. А сега?
Ъм, къде по-точно да се измият на касата?!
В Била навсякъде имат дезифектанти на касите, след всеки клиент си пръскат на ръцете.

# 20 052
  • София
На кораба са тествани всички, но дори и там не знаем дали са открити всички които са били инфектирани, понеже има изключително странни дисбаланси в % на заразени между екипажа и пасажерите.

Може ли повече информация за тези дисбаланси?
Обърни внимание колко % от екипажа са тествани положителни (те са по-младите хора)- 8-10%. А по-възрастните са заразени до 24%. Обаче екипажа са били в кабини по повече хора и е трябвало да продължават да обслужват- е това е странно меко казано. Тестването е почнало от тези над 90 после тези над 80 и най-младите (т.е. екипажа като изключим децата) са тествани последни доста дни след първите.

# 20 053
  • гр. София
За презервативите съм пас, но от няколко дни си мисля за ръкавиците, с които ни обслужват. И както писа AIDA_N: На касите с тях маркират, вземат парите и така с цялата опашка.
В спокойни времена съм правила забележка, след като забършат на касата, да се измият преди да ми маркират продуктите. А сега?
Ъм, къде по-точно да се измият на касата?!
В Била навсякъде имат дезифектанти на касите, след всеки клиент си пръскат на ръцете.
В коя Билла? Преди час се прибрах от Билла и нямаше дезинфектанти на касите.

# 20 054
  • София
В нашето държавно учреждение продължаваме да работим. Идеята е, колкото може по-малко хора да идват и от всяка дирекция ще дежурят. Ние, които работим с граждани, ще работим през ден за сега. Иначе много се стараят, чистят, дезинфектират по няколко пъти на ден.
 Поне ММ са го пуснали тази седмица да е хоум офис.

Общи условия

Активация на акаунт