Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 926 979
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 21 000
Има ли легална дефиниция за "струпване на хора".
Сутринта ходих при фризьорката, някой подал сигнал до районното, та идвала полиция. А тази жена нас чака, още от предни  години не съм виждала в салона и чакащи хора. Вътре няма нито маникююристка, нито козметичка. Мизерниците вече използват карантината. Аман от завистивци.

# 21 001
Дания затваря границите си до 13-ти април. Според мен всички трябва да го направят, да оставят само товарните превози.

# 21 002
Има ли легална дефиниция за "струпване на хора".
Сутринта ходих при фризьорката, някой подал сигнал до районното, та идвала полиция. А тази жена нас чака, още от години не съм виждала в салона и чакащи хора. Вътре няма нито маникююрискта, нито козметичка. Мизерниците вече използват карантината. Аман от завистивци.
Не са идвали по сигнал, минават по всички обекти. Дори и по малките населени места. Особено такива, които нямат общо с храни. Приятелка има магазин за детски дрехи - минали са да й кажат да затваря.

Време е за тема "Корона 2 - паниката" Scream

# 21 003
Едно интересно предположение в цифри. От друг форум.

Скрит текст:
Според окончателните китайски изследвания, заразяемостта на коронавируса е 3.7 (https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.03.03.20030593v1.full.pdf), тоест, *без карантина * един заразен в курса на болестта (10 дни) заразява средно 3.7 души. При това темпо на заразяване, при 30 души заразени днес, без карантиниране, ще отнеме 90 дни ковид-19 да зарази 7 милиона българи. Тоест, ако възприемем модел без карантина, животът продължава, всички ще изкараме болестта за 90 дни и епидемията приключва на 11-ти юни. Това не е спекулация. След края на епидемията популацията придобива хърд имюнити - когато достигне 80-ия процент заразен, тя затихва от самосебе си, защото няма достатъчно хора без имунитет да я предават нататък. Сега обаче да погледнем смъртността- за хора под 50 години, тя е 0.2% (https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.03.03.20030593v1. Това означава, че от 5 милиона българи под 50 годишна възраст, ще загинат около 10 000 (десет хиляди души) за 90 дни. Много, малко, това е. за останалите животът продължава. В популацията над 50 години обаче смъртността е 10%; тоест, от 2.5 милиона българи над 50 годишна възраст, ще загинат около 250 хиляди души за деветдесет дни, тоест, без карантина, епидемията в България ще приключи на 11-ти юни и България ще даде 260 000 жертви, за три месеца. Да го сложим в перспектива, това са повече загинали, отколкото комбинирания брой на българските жертви през двете балкански, първата и втората световна война. в момента мнозина упрекват правителството и за въвеждането на извънаредното положение. искам да попитам несъгласните - добре, няма проблем. наистина ли сте съгласни да платим тази цена? 3 месеца и всичко е пушка, само сме 260 хиляди по-малко, от тях 10 хиляди под 50 годишна възраст и 250 хиляди над и в пенсионна възраст. Ето тука трябва да почне дебата за тези, които не са съгласни с действията на парламента. Меркел и Борис Джонсън лансират точно тази концепция за Германия и Великобритания - без карантина, с поемане на удара.За България ударът ще се изрази в горните цифри. Освен ако няма карантина. За справка - китайската карантина смъкна заразяемостта от 3.7 до 0.3 - т.е. еднин болен заразява нови 0.3, както е в момента. Съмняваме да сме способни на китайската стриктност, но 0.7 е напълно постижимо и ще задуши епидемията в рамките на още три месеца, тоест, епидемията ще приключи за 6 месеца вместо за 3, със задушаване на вируса, вместо с придобиване на стаден имунитет. Това е. Това са двата варианта, между които избираме и между които избира европа. Далечният изток вече избра вторият.
Тук се пропуска една подробност. То хубаво по-младите няма да загинат, ама как ще го изкарат и какви поражения по белите дробове ще имат не се знае.

# 21 004
  • София
https://trud.bg/%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D0%B8 … 1%8F%D1%82%D0%B0/

Колективното безумие и паниката могат да ни събудят в свят, който не ни харесва...

Кофти с тези анонимни сигнали, следене  - хем трабва да има ред и контрол, хем може злонамерени хора да подават сигнали, а и сега извънредното положение развързва ръцете на властите. Да не се върнем в ерата на ДС...

# 21 005
Явно с подаване на сигнали за НЕспазване на заповедта ще се наредят нещата. Аз съм за и ще сигнализирам незабавно, ако видя блъсканица в магазин или другаде.

Аз ссъщо трябва да сменям партиди...ще пробвам по телефона.

# 21 006
Аз имам конкретен въпрос-ако близък се прибира от страна , е която има много случаи и трябва да се постави под карантина как се процедира?

# 21 007
Свързва се с личен лекар за болничен.

# 21 008
Аз имам конкретен въпрос-ако близък се прибира от страна , е която има много случаи и трябва да се постави под карантина как се процедира?
И мен ме интересува. Не, че имам близки в чужбина, но ми е интересно каква е тази домашна карантина. Ами нали ще зарази и другите членове от семейството.....

# 21 009
Англия е точно като Иран. Очевидно има проблем там, който се неглижира от МП. Консервите откакто са на власт съсипаха тая държава, а сега с тоя пудел на власт, съвсем ще го закъсат. Най-тъпото е, че Европа вероятно, ще стигне до карантина и се надявам да преборим вирусът, а тая сган британска, като са все сами във всичко, пак ще ни го докарат. Време е вече един шут за Борис и компания и да им сложат граница.

Тея тори верно толкова глупости натвориха, но хората пак си ги харесват, какво нещо е пропагандата. Аз предлагам ако британците са решали да го карат на принципа на естествения отбор и да стават развъдник за вируса толкова близо до Европа да се затворят границите с тях и всички идващи оттам да са под задължителна 14 дневна карантина.

# 21 010
  • София
Не са идвали по сигнал, минават по всички обекти. Дори и по малките населени места. Особено такива, които нямат общо с храни. Приятелка има магазин за детски дрехи - минали са да й кажат да затваря.

В кой град е това? Защо да затвори магазина? Ако не е в МОЛ, нали може да работи. Да не е някакви по-строги забрани от общината?

# 21 011
  • София
Срещу нас има училищен двор. Току що спря полицейска кола и изведе от там група от 3 тийнейджърки. А вчера двора беше пълен до пръсване с възрастни ритащи футбол, малки деца с тротинетки, баби, майки с колички и т.н. Все по-сюрреалистично взе да става.

# 21 012
  • София
Мисля, че и Мутафчийски ( Heart Eyes ), и пулмологът днес в БНТ (беше при Георги Любенов) не дават някакъв категоричен отговор и дори по-скоро отричат, че има трайни последици. Пак мисля, че си зависи от организма, от състоянието на белите дробове, от състоянието на сърцето... За прекаралите тежко може би е логично да носят последиците дълго време.
Много неща ще се разберат кое какво е впоследствие, след като отмине пандемията. Днес например в групата "Наука и критично мислене" имаше статия, че всъщност смъртността от коронавирус е около 0,5 процента, защото адски много хора са без симптоми, не се тестват и остават извън статистиките. И така смъртните случаи и тежките задължително пълнят статистиката, но тези без симптоми или с леки симптоми, които карат "на крак", не я уравновесяват.

https://www.facebook.com/science.and.critical.thinking/photos/a. … ype=3&theater

# 21 013
Испания взима същите ограничителни мерки като Италия, но ще са в сила от понеделник сутрин, защото много испанци са в провинцията за уикенда.

# 21 014
ОАЕ спират входните визи и затварят туристическите атракции:

https://gulfnews.com/uae/government/uae-suspends-issuance-of-all … rch-17-1.70389352

Общи условия

Активация на акаунт