Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 926 999
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 21 015
Вчера излезе новина, че Roche са получили разрешително за тестове за Ковид,  нов вид са направили, по-експедитивен. Могат да произвеждат по милион на месец.

Ехх,този гигант La Roche:
-разработват тестове в момента;
-в италианските новинарски сайтове от 2 дни тече новината,че лекарствен продукт на La Roche (Roactemra),който се прилага при активен ревматоиден артрит, е в експериментална фаза в Италия и дава добри резултати в лечението на COVID-19;
-Аа,да - и Tamiflu e на La Roche

Smirk Wink

Последна редакция: сб, 14 мар 2020, 16:47 от Berussa

# 21 016
Киф, да. ДМ и Лили работят, водят се дрогерии.

# 21 017
Не са идвали по сигнал, минават по всички обекти. Дори и по малките населени места. Особено такива, които нямат общо с храни. Приятелка има магазин за детски дрехи - минали са да й кажат да затваря.
В кой град е това? Защо да затвори магазина? Ако не е в МОЛ, нали може да работи. Да не е някакви по-строги забрани от общината?
Това се случва в петък (за детския магазин). За днес сутринта от други обекти знам, че са минавали полицаи. Но като са сложили маска, ръкавици, дезинфектант и надпис - да се влиза по 1 само, са им разрешили да работят.
Иначе за Пазарджик и Пловдив.

# 21 018
Аз имам конкретен въпрос-ако близък се прибира от страна , е която има много случаи и трябва да се постави под карантина как се процедира?

На 112 може да се попита също. Също в РЗИ.

# 21 019
Испания взима същите ограничителни мерки като Италия, но ще са в сила от понеделник сутрин, защото много испанци са в провинцията за уикенда.
В смисъл затварят границите или ограничават излизането на вън?

# 21 020
Ограничават излизането освен за работа, супермаркет, лекар, аптека...

# 21 021
Не говори никой за 6 звезден хотел , просто  ме интересува как би трябвало да протича реално карантината-кацаш на летището и се прибираш във вас? Но реално по пътя може да заразиш някой-таксиметров шофьор или някой в градския транспорт.., после очевидно,че семейството трябва да се изнесе , за да няма контакт с потенциално болния, но на практика дали ще се спазва?
Бащата на една приятелка ще се прибира и за това питам .

# 21 022
Най-лошия сценарий за САЩ, според CDC (в случай, че не бъдат предприети действия):

Между 160 милиона и 214 милиона души в САЩ могат да бъдат заразени (най-лошият сценарий). Според д-р Лоулър, специалист по инфекциозни заболявания, в „най-добрия вариант“ - 96 милиона души в САЩ ще бъдат заразени.
Епидемията може да продължи месеци или дори над година.
От 200 000 до 1,7 милиона американци биха могли да умрат. Изчисленията на д-р Лоулър: средно 480 000 смъртни случая.
За сравнение 20 000 до 50 000 души са починали от заболявания, свързани с грип през този сезон в САЩ поред CDC.
От 2,4 милиона до 21 милиона души в САЩ могат да изискват хоспитализация, което би могло да смаже медицинската система на нацията, която има само около 925 000 болнични легла с персонал. По-малко от една десета от тях са за критично болни.

# 21 023
Полицаите на моята фризьорка са дошли по сигнал.
Така са казали.
Взели и личната карта , проверили я и толкоз.
Жената яко се е спекла. Но не зная защо.
Не трябва ли при рутинна проверка да казват за какво са там тези полицаи.

# 21 024
Аз имам конкретен въпрос-ако близък се прибира от страна , е която има много случаи и трябва да се постави под карантина как се процедира?
И мен ме интересува. Не, че имам близки в чужбина, но ми е интересно каква е тази домашна карантина. Ами нали ще зарази и другите членове от семейството.....
Пращате го сам в празен апартамент/къща (на баба, дядо, леля, стринка..) и взимате съответните у вас.
Или ако си се прибере вкъщи - сте вкупом всички под карантина. Докато се придвижва го опаковате с маска и ръкавици (китайците като кацаха така ги събираха с бусчета).

.. но не мисля, че народа в голямата си цялост ще го спази всичко това... като гледам юруша в магазините, точно никак..

# 21 025
Добре де, ако на някого спешно му се наложи да отиде в друг град на лекар и да ползва хотел......На улицата ли ще спи......

# 21 026
  • Варна
Мм е в Италия в момента от преди 1 месец замина да работи. Много неща се случиха там и е доста притеснителна ситуацията, но по последна информация могат да се приберат около 24 ти. Все още не се знае как и с какво точно. Когато се върне ще отиде в апартамента на майка ми за 14 дни сам без никъкъв контакт с никои . Ще му купя всичко необходимо и така. Надявам се всичко да е наред

# 21 027
По-логично би било на летището да дават маска и ръкавици на пристигащите.
Тя това се чуди -как да св ограничи конктака максимално.
Благодаря за отговорите🤗

# 21 028
Не говори никой за 6 звезден хотел , просто  ме интересува как би трябвало да протича реално карантината-кацаш на летището и се прибираш във вас? Но реално по пътя може да заразиш някой-таксиметров шофьор или някой в градския транспорт.., после очевидно,че семейството трябва да се изнесе , за да няма контакт с потенциално болния, но на практика дали ще се спазва?
Бащата на една приятелка ще се прибира и за това питам .

Препоръката е даже да спи и да се храни отделно от семейството, за да не ги зарази...в колко жилища е възможно е друг въпрос...

# 21 029
В Норвегия магазините са празни, каза моята приятелка, но се зареждат почти всеки ден. И пак се изпразват.

Аз прочетох статия във VG за един италиански анестезиолог, който е написал съобщение до норвежкия си колега анестезиолог, в което моли Норвегия да се подготви за война. В Италия положението е като на война. Няма медикаменти, няма капацитет в болниците, всички над 60 годишна възраст се оставят на самотек без да се лекуват, а от другите се избират само тези, които имат най-добри шансове да оцелеят. 30% от болните с интензивно лечение са между 30 и 60 годишна възраст.
Няма маски, няма респиратори, няма нищо. Започнали са да пращат болни от Ломбардия в другите болници в другите райони на страната, но това значи, че и те ще пламнат. Дори и това, че хората си стоят по домовете, не спира появата на нови заразени всеки ден.

Испания е втората най-засегната държава в Европа в момента и цялата страна е в домашна карантина.

В Норвегия също се влошава положението буквално с всеки час, следя новините от там и се тревожа за роднини и приятели. При мен все още е добре, но няма да ни се размине и тук.

Общи условия

Активация на акаунт