Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 926 423
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 21 615
По кой канал и в колко часа даваха обръщението на Мутафчийски?

# 21 616
  • на пъпа на Златията
Преди 50- тина години зимите бяха много люти. Баба ни  беше  оплела едни шапки  с прорез  само за очите . Щото беше  лют сняг до пояс Казвахме им  Аспаруховки , като от  картинките   на Хан Аспарух.Тези хора с тия разкази са  не добре психически .
Предполагам са ги намерили вече  и са им взели проби .
Сигурнна съм че им няма нищо , само гл авите  им не са наред.

Така е . Избират си някой и му верват  че нема нищо . После тоя се изтъпанчва и казва ама има  ама икономиката . Тая ако и имаше нещо  нямаше да се  върне у къщи .Едно време лекарите като ходеха  на визитации и все имаше някой  да не се сппре да му казва че го боли всичко .
Докторите казваха добре , добре и внимателно поглеждаше към този който не се оплаква .   

# 21 617
Оф, значи ясно, ще се чака докато стане критично положението един вид. Аз така я разбирам тая препоръка с личния лекар. И после как ще ги спасяват във вече критично състояние? Идеята да дойдат да те тестват в къщи е супер, но ми звучи абсолютна фикция. От къде толкова линейки и персонал за тази цел?

# 21 618
  • София
Хора, не забравяйте, че сме хора преди всичко. За два дни все едно болшинството загубиха човешкия си облик Flushed .
Само жлъч и злоба се лее последните 20 страници - кой с кого се спрял да говори, кой си извел детето в някоя градинка.
В магазините хора се бутат, блъскат, грабят.
Гадно е.
Можем да сме по-добри от това.

# 21 619
Чудя се ва какво се дължи ниската смъртност в Германия  при положение че имат заразени колкото във Франция. Дали нямат  лекарство което крият или лекуват с по различен способ. Дали няма някаква информация за това?

Една потребителка беше споделила, че използват ново лекарство, което не е разрешено. Отделно, че имат техника и легла.

Не съм споделяла такова нещо, а изразих съмнение.
И друг писа.

# 21 620
Ами дано да спрат полетите , за да не идват болни , по-лесно ще е , вместо да ги търсят после ..
Хората са буквално освирепели , дано всичко премине по -скоро !

# 21 621
  • на пъпа на Златията
==
Призовавам ви, тези, които са загрижени и имат възможност да направят нещо малко. Ако живеете в жилищен блок, нека разлепим листове с призив, както и с полезни, нужни телефони и мерки при нужда от съдействие.
Включително телефонните номера на "Социален патронаж", които обявиха подкрепа на хора в нужда. Не всички следят обстановката в интернет, нека имаме максимална информираност и при нужда, по-възрастните да имат лесен достъп до важна информация и какви стъпки да предприемат при необходимост. Всеки може да подаде ръка на съсед в нужда, нека покажем, че и сред нас има хора.
==
Вие разбирате ли възрастните хора колко са изперкали . Какво ще им обясняваш . Те ще чуват ,  каквото са си наумили  че искат да чуят .
Я вижте колко пари  вместо да ги дадат на децата си ги хвърлиха през прозорците ?

# 21 622
Скрит текст:
Чудя се колко от всичкоразбирачките в темата ще стоят вкъщи "за доброто на народа", ако техен близък се тресе, задавя, задушава, пребледнява и прочие.
Ама честно?
Да ти кажа ли? НИТО ЕДНА! Ще звънят до последно за линейка и ще тръгнат!
Сори, мацки, това е действителността. А лекарите ни не са паднали ангели небесни. Те са същите циници като от преди 2 месеца. Само дето и те сега са паникьосани. Страшно паникьосани.

Така че, айде да не си търсим взаймна сметка защо някой иска медицинска помощ!
Как не те e срам, бе? На тия хора евентуално можеш да разчиташ за теб или за някой твой близък. Нямам думи просто.

# 21 623
  • София
Явно в Китай положението е овладяно. Който следи темата с коронавируса от начало,  би ли казал от кога започна проблема в Китай? . Тоест колко време беше там цялата история, тя не е свършила но върви към затихване.

Ако вирусът не изчезне от само себе си (не ме питай защо и как, има такива феномени и изобщо не е нереално даже) или не се открие лек през Юни, за което толкова много се надявам ето какви са сценариите. Нали грубо казано.

3 месеца - пълна карантина или стаден имунитет
6 месеца - полумерки

Китай са ок сега Март месец. Италия ще е ок Май месец (но нито в Китай, нито в Италия ще изчезне на 100% и това ще стане, но постепенно, а и шансът да се заразиш ще е нищожен). Швеция и Великобритания до края на Юни, но с много жертви.
Ние ще сме Ок най-късно до края на Септември.
Изчисленията ми са груби, не съм епидемиолог, за да кажа със сигурност.

# 21 624
Някой може ли да каже в Холандия какво е положението? И при тях ли е извънредно положение?

# 21 625
  • Sofia
Призовавам и тук работодателите си да не уволняват служителите си. След време (дано не е много) тези хора ще заработят много повече пари за вас и бизнеса ви. Не ги лишавайте от заплати точно сега - те също имат семейства. деца и болни родители.

# 21 626
Права е Айс Куин за лекарите, хора като нас, някои ще седят, други не. Някои ще имат късмет да влязат в болница, други не. Тежки времена ни чакат, дано да сме здрави всички!

# 21 627
  • София
А само задух, без друго, дали е симптом?

Да, на паник атака.

Или на тежка астма.

# 21 628
Скрит текст:
Чудя се колко от всичкоразбирачките в темата ще стоят вкъщи "за доброто на народа", ако техен близък се тресе, задавя, задушава, пребледнява и прочие.
Ама честно?
Да ти кажа ли? НИТО ЕДНА! Ще звънят до последно за линейка и ще тръгнат!
Сори, мацки, това е действителността. А лекарите ни не са паднали ангели небесни. Те са същите циници като от преди 2 месеца. Само дето и те сега са паникьосани. Страшно паникьосани.

Така че, айде да не си търсим взаймна сметка защо някой иска медицинска помощ!
Как не те срам, бе? На тия хора евентуално можеш да разчиташ за теб или за някой твой близък. Нямам думи просто.
Бе, не бе, това е положението! Simple Smile Реалист съм!
Отиди утре до входа на някоя болница и виж какво е отношението. Simple Smile

Чудех се с какво мога да съм полезна...
В нашия вход в момента няма чистачка (почина женицата). Все още нямаме нова. Според вас ОК ли е няколко пъти на ден да забърсвам дръжката на входа, дръжките на асансьора, копчетата на асансьора и парапетите на стълбите с препарат? С какъв ще е най-удачно?
Аз работя от вкъщи и мога да отделя от времето си да го правя 3 пъти на ден... примерно?

# 21 629
Ухан още ли под карантина?

Общи условия

Активация на акаунт