Пазаруване от Aliexpress.com 58

• 37 787
  • 722
  •   1
Отговори
# 105
Не ми разрешава да отворя диспут.
Ако изчакам до края на 60-дневния период, дали ще ми разреши да отворя диспут?

Би трябвало. Не виждам причина да не може. Те не са превели парите на търговеца, чак след като изтече този срок.

# 106
  • София
Изписва ми:
 You can "Open Dispute" 10 days after the seller ships your item(s). If you have any questions about the order, please contact the seller.

Ще изчакам до 18 и пак ще пробвам. Дано тогава са минали вече 10 дни от въображаемото шипване.

# 107
  • Бургас
движение липсва а е шипнато

# 108
И аз имам пратка която се е забаташила някъде. Не е скъпа и не го мисля. Как да пътуват според вас аджеба пратките, като авиокомпании и др. спират пътуването до Китай и обратно заради грипа. Не мога да разбера, кое не разбирате.

# 109
Изписва ми:
 You can "Open Dispute" 10 days after the seller ships your item(s). If you have any questions about the order, please contact the seller.

Ще изчакам до 18 и пак ще пробвам. Дано тогава са минали вече 10 дни от въображаемото шипване.
Първо проверете в банката какъв е срока за оспорване на плащането (chargeback). Някой казват 45 дена други 13 месеца. После сметнете 11 дена от дата на получаване на номера. Примерно на този сайт трябва да излезат дните https://global.cainiao.com/ Когато сте от телефон избирайте в браузера версия на сайта за компютър иначе дните не излизат. Като проверите/сметнете 11 дена тогава пробвайте диспут. Диспут за R* позволява от 11 ден нататък, за някой номера може и да не позволи. Не знам защо не ст емогли да се доберете до човек явно с бота не сте се разбрали за да ви пусне до човек. Въпрос на подход явно мен ме пуска. Не се ли получи нищо от това отивате в банката, но мисля и там ще ударите на камък, защото срока на доставка не е изтекъл. Поне ще е ясно кога със сигурност банката ще разгледа искането ви.

# 110
  • Варна

Създадена е товарителница, не е тръгнало реално. Затова няма движение. Ще тръгне, спокойно, като се нормализират нещата с грипа. Аз също имам такава поръчка, в момента логистиката е затруднена, а някои китайци ще са на работа чак от 18.02.

# 111
До колко дни превеждат парите, след като и продавача се съгласи да откаже поръчката?

# 112
На мен са ми върнали парите от канселираната поръчка.

Другата още не е шипната. Чакам си.

На мен не са ми потвърдили двете отказани от мен поръчки под предлог, че не ги желая повече ....

Дано се случи скоро .

# 113
До колко дни превеждат парите, след като и продавача се съгласи да откаже поръчката?

От 3 до 20 работни дни е срока, но обикновенно ги превеждат за 4-5 работни дни....

# 114
  • Бургас

Създадена е товарителница, не е тръгнало реално. Затова няма движение. Ще тръгне, спокойно, като се нормализират нещата с грипа. Аз също имам такава поръчка, в момента логистиката е затруднена, а някои китайци ще са на работа чак от 18.02.

тръгна - да не очакваш

# 115
  • Варна
Simple Smile честито!

# 116
Имам пратки от един продавач, на които им изтече шипинга, но ги няма. Виждам, че продавача е удължил времето с още 60 дни Flushed Това е много от преди грипа, трябваше отдавна да е тук. Мога ли да отворя диспут, след като реално първоначалното време е изтекло?

# 117
  • Бургас
Имам пратки от един продавач, на които им изтече шипинга, но ги няма. Виждам, че продавача е удължил времето с още 60 дни Flushed Това е много от преди грипа, трябваше отдавна да е тук. Мога ли да отворя диспут, след като реално първоначалното време е изтекло?
да

# 118
  • Бургас
Ако поръчам нещо и попадне на митницата, по кай курс на долара ще смятат

- по този на БНБ който ще покаже разпечатката от банката - 1 USD = 1.79417 BGN

- по този на митницата до 29 февруари - 1,76392

- или по този за март който не е излязъл,  защото пратката е малко вероятно да дойде същия месец

# 119
Ако поръчам нещо и попадне на митницата, по кай курс на долара ще смятат

- по този на БНБ който ще покаже разпечатката от банката - 1 USD = 1.79417 BGN

- по този на митницата до 29 февруари - 1,76392

- или по този за март който не е излязъл,  защото пратката е малко вероятно да дойде същия месец
Когато дадете извлечение от сметка в лева в лева се гледа. Когато е доларова сметка по митнически курс, но за кой месец не съм сигурен. Вижте в темите за митница.

Общи условия

Активация на акаунт