👶 Юнски мами на бъдещи мъничета, обменят опит за техните ритничета! 2020! - 🌞 Тема 7

• 32 451
  • 744
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте, дами Simple Smile И аз се бях чудила за това втвърдяване като топка и (както Frest мисля бе споменала) се появява и щом ми е пълен мехурът.

Аз се чудех дали има някоя друга майка, която е отрицателен резус фактор? Аз съм и ще пускам за изследване някакви антитела. Доколкото разбрах не е опасно, има си начини за справяне с проблема, стига да се проследи.

Здравей, аз съм с положителен резус фактор. Но имам гуша малка било от цигарите, така каза ендокринологът, та и мен ме пратиха да дам кръв за анти-кръвни телца. Малко съм извън нормата което значело че имам склонност да развия автоимунно заболяване, но за автоимунните заболявания трябвало стойностите ти да бъдат 3 или 4 цифрени, а моите са двуцифрени. Дано съм била полезна, ако си над нормата си ги следи постоянно, за да си в час какво се случва с теб.😊

# 421
Аз се чудех дали има някоя друга майка, която е отрицателен резус фактор? Аз съм и ще пускам за изследване някакви антитела. Доколкото разбрах не е опасно, има си начини за справяне с проблема, стига да се проследи.
И аз съм с отрицателен резус-фактор, няма нищо страшно!

От значение е и резус-факторът на бащата – ако той също е отрицателен, тогава бебето също 100% ще бъде с такъв и не се предприема нищо.

# 422
  • София
Аз съм с отрицателен, приятелят ми - с положителен.
След миседа ми биха АнтиДгамаглобулин.
Сега проверявам от време на време антителата. Ако се появи индикация - бият ти вдна иНжекция и няма никакъв проблем.

# 423
  • Varna, Bulgaria
Момичета, следите ли колко вода пиете. Аз съм на моменти и понякога има дни, в които пия много и такива, в които почти не пия.
Та в момента май съм в сух период. И днес си викам ще засека с едно шише 0,500. Еми сега съм едва на второто, а трябва да изпия четири (2 литра). Как е при вас?

# 424
  • София
Елица, аз не следя водата, ама не мога и да съм пример, защото аз по принцип си пия по около две шишета 1,5л, а сега съм даже по-зле Laughing

# 425
  • София
Аз точно със шишета ги меря. Гледам 1.5л. да пия поне. Ако разчитам на колко ми се пие може и две чаши да си налея за деня, заради хапчетата.

# 426
  • Варна
Аз също не мога да пия много вода, но гледам да пия поне литър вода на ден, като пия и мляко сутрин, фреш, айрян, правя си домашна лимонада, компот понякога, каквото ми се пие конкретния ден. Притеснявам се понякога, че не е достатъчно, но и без това ми се пишка през 20 мин, просто не мога повече Grinning

# 427
  • София
Оф и аз имам проблем с водата...
И защото не пия много, а протеините са ми доста заради диетата и имам положителна проба за кетони в уринста Sad
Опитвам се да се наливам, но не успявам повече от 1.5л, а трябва 3
Сега др седмица пак ще пускам и трябва да се насиля да я пия.
Ако е айрян нямам драма ама не мога да се наливам с айрян заради диетата и приема на билкова кръв.
Не мога да пия никакви сокове и тнт, тоест само вода ама не става.

# 428
  • Varna, Bulgaria
Антителата за кръвните групи е само, когато майката е с Rh- нали? Защото аз съм +, а ММ е - , но не съм пускала такива и нищо не са ми казвали. Обяснявам си го с това, че Rh + приема кръв от Rh - , но не и обратното. Да питам все пак Simple Smile

# 429
Момичета, аз май установих на какво се дължи рязкото ми повишаване на апетита и качване на 1,5кг за 1 сед. Една приятелка ме видя случайно да си пия витамините пренатал и ми каза внимавай, че от тях се пълнее ?! И като се замислих, точно от тогава ми се увеличи апетита и започна наддаването. Някоя от вас знае ли нещо по въпроса? При нея лекар й го е казал и е пила през ден по препоръка на АГ. А аз ги пия вс ден. Леко съм озадачена ... 😐

# 430
Аз пих Пренатал,не съм качила от него. За 5 месеца съм +4кг.

# 431
Хънимама, приложението се казва Pregnancy и изглежда така...

Аз си пия вода, че и даже прекалявам на моменти, защото минавам 4 литра 😬 За мен една чаша от 300 мл ми е водата на един дъх, но аз винаги съм си била така 😂 В това количество не включвам смути от 1 литър и супичките.

Днес попрочетох за онова странното чувство във вагината и се оказва, че бебка ме натиска с главичката по шийката и оттам дразни нервите. Ако го усетите, не се стряскайте, защото аз много се бях изплашила, но се оказа че това е поредната странност на бременността!

# 432
Аз също го усещам и да ви кажа, с напредването става много неприятно. Към края имах чувството, че така натиска, че ще се покаже някой път Grinning

# 433
Мамите с ниска плацента имате ли някакви болки? Аз съм 20 г.с и имам болки в дясно отзад към дупето, и преминават и отпред към крака имам чувството ,че е някакъв нерв едвам вървя понякога и когато легна е ок. Вторник имам час за лекар ,но до тогава нали знаете всичко ми минава през главата.

# 434

Ето как се повдига коша за новородено, не е с ръчка отдолу има една степенка и си я регулираш ако искаш, ама и обяснение дадох
Изглежда много мекичко и комфортно. Правилно обясняваш. Всичките налични из магазините са с такива степенки.
Благодаря 🤗

Общи условия

Активация на акаунт