🍒Черешката на тортата🍒 - сезон 14 (Тема 4)

  • 89 852
  • 2 287
  •   1
Отговори
# 2 115
  • Мнения: 9 374
Другата седмица няма да има миЦка с джуки, тази е съвсем нормално и естествено момиче. Grinning Ще гледам и заради Орлин Павлов, много му симпатизирам.

Типична за Юлиян беше реакцията му. С това оправдание за рибата веднага му пролича, че го хвана яд и не е доволен.

# 2 116
  • Мнения: X
Айде на авокадооооо! Добра задача Simple Smile

За тази седмица - много добра вечер на Николина. А Юлиян, голямо чудо, че не взел някакъв плакет

Последна редакция: пт, 07 фев 2020, 23:37 от Анонимен

# 2 117
  • Мнения: 1 925
До сега всички готвят с авокадо, а от анонса за следващата седмица пък ни са виждали, ни яли Grinning С Роксана ще е забавно.

# 2 118
  • Мнения: 19 225
Много ми хареса вечерта като цяло. Няма смисъл да коментирам приготвеното от Чакърдъкова, очакваше се. Не ме изненада с уменията си. Атмосферата, която създаде определено ме очарова. Жената е харизматична и е удоволствие да я гледа човек /нищо, че говори повече/.
Като цяло компанията беше добра и седмицата мина приятно /с много леки забележки/.
Радва ме факта, че Юлиян не спечели /не съм злобарка/, зарадва ме разочарованието му.
Мой фаворит обаче си остава Симона. Вярвам, че ако продължава така, когато стане на годините на Чакърдъкова ще бъде по добра от нея във всяко отношение. Пожелавам й го от сърце!

Последна редакция: пт, 07 фев 2020, 23:38 от Не се сърди, човече

# 2 119
  • Мнения: 17 332
Манчо като спомена за равните 39т на Николина хич не и стана приятно Wink
То и аз да бях, щях да се шашна. Учуди се, според мен, кой е изнедоволствалият. А то шебека, как кой.

# 2 120
  • Мнения: 500
ЕЕ вярно ли пак това недоразумение Джино...е трябва да си храни жената...

# 2 121
  • Мнения: 33 577
Чакайте сега да си призная - не ям създърма, и капама и шкембе не понасям. 😜
Като чух менюто на Чакардъкова, казах на ММ, че гладна ще си остана. 😂😁
Срамота! Много си превзета..сигурно и юфка не обичаш. А балансирана ли си ? Grinning
И аз съм сигурно от тях...доста малко неща не обичам и това са саздърма, капама, шкембе и юфка, зелен боб и прясно зеле сготвени Joy
Чакърдъка ги уби, сигурна съм, че всичко е било вкусно, жената явно добре го прави готвенето..като и пеенето! Шоуменка стара е тя, вечерта беше жива и интересна, а изненадата беше чудесна!
Естествено е тя да вземе плакета, а не онова подобие на мъж...! Wink

Последна редакция: сб, 08 фев 2020, 17:19 от mimi.7299

# 2 122
  • Мнения: 2 015
mimi.7299
Цитат
И аз съм сигурно от тях...доста малко неща не обичам и това са създарма, капама, шкембе и юфка, зелен боб и прясно зеле сготвени

Какво остава за ядене с тоя широк  диапазон нелюбими ястия? Какво обичат хора, които не ядат такива неща -салатки ли?

# 2 123
  • Мнения: 33 577
mimi.7299
Цитат
И аз съм сигурно от тях...доста малко неща не обичам и това са създарма, капама, шкембе и юфка, зелен боб и прясно зеле сготвени

Какво остава за ядене с тоя широк  диапазон нелюбими неща? Какво обичат хора, които не ядат такива неща -салатки ли?
Всичко останало...да изброявам ли!?

# 2 124
  • Мнения: 178
Здравейте! Много свежа темичка, обичам да я чета!
Не мога да повярвам, че този Джино пак ще ни занимава с персоната си. Аз изпитвах леки симпатии към него, всмисъл, че не ме натоварваше, но откакто четох за жена му “лекарката”.. тотално ми падна в очите.
Това девойче отпадна в пети курс. Тази година не се дипломира с випуска,но иначе навсякъде я наричат доктор. Думи нямам.

# 2 125
  • Мнения: 10 417
Така ...не че нещо но  двама сигани в една седмица..ми ту мач
Гиньо Ганев с псевдонима хамерикански дет го срам да си признае че е ром с манго ми е мега анти .Засичала съм го из София ходи си баш като годен разгърден сиган и се оглежда постоянно да види колко хора ще го "оценят"...брррр Можеха да ни го спестят .

# 2 126
  • Мнения: 8 905
Как точно приготви бисквитената торта?

# 2 127
  • София
  • Мнения: 4 600
Мен пък ме кефи Юлиян, бая неща казва на място. Миската много ощипана.

# 2 128
  • Испания
  • Мнения: 37 503
Как точно приготви бисквитената торта?

Прешъс има рецепта и ще я напише, когато може.

Една съфорумка ми изпрати на ЛС:

Цитат
В тавичката разтопявам леко маслото (около 2/3 малко пакетче) и тогава го разнасям по дъното ѝ.
Нареждам бисквитките, най-хубаво става с чаени, може и от онези с дупките. Не е задължително да са плътно подредени. Има едни Роден край без дупки. 😀
След това поставям ябълките (5-6 средна големина) , аз не ги стържа, а ги беля и режа на тънки парченца, но и с настъргани става, но е по-мокър.
Наръсвам с канела и орехи и  залива с пандишпанова смес (4 яйца, чаша захар, чаша брашно). Може и без бакпулвер даже и аз така го предпочитам.
Може парченцата ябълки да не стърчат леко отгоре, но това не е проблем.
Пека на 200 градуса около 35-45 мин.
Както казах това е сладкиш, който винаги става хубав, дори и да се сгреши нещо.
При печенето да се внимава че бисквитките бързо се изпичат.
Не видях как изглеждаше на Николина Ч., аз го поднасям с пудра захар.

# 2 129
  • София
  • Мнения: 16 977
Точно като този го правя и аз щрудела, ябълките на тънки филийки, наредени една до друга.

Общи условия

Активация на акаунт