НОЕМВРИйчето игри обича и първи думички изрича!

• 13 883
  • 290
  •   1
Отговори
# 150
Не ми се спи от преумора, та обикалям форумите кат кукумявка.
isaikova, много си го закъсала, пази се. Аз въпреки че се водя парче кърмачка, не мисля че майката трябва да си занемарява здравето и дори да рискува сериозно да заболее, само и само да не спира кърменето. Идеален вариант няма, трябва да се избере по-малкото зло за момента. Аз ще спирам кърменето наесен точно заради терапия с лекарства. Хем и смятам още 2 деца да раждам, трябва да си обърна внимание на здравето!
Мини Хубавини също заспива една идея по-трудно напоследък. Буди се нощем по 2-3 пъти като 1 път я кърмя, другите пъти и бутам бибата в устата и я погалвам и заспива. Лошо се беше научила да ни спи в кревата (нали легнала кърмя и редовно заспивам с бебе на гърда, та откарвахме половината нощ така).Тази конфигурация мен никак не ме устройва - схващам се да не мърдам, спя зле.... Та почти съм се преборила да не спи при нас.
Иначе не пълзи, само се врътка и влачи по корем. Не се изправя, а като аз я изправя и я сложа да се хване за нещо- удържа се. Значи може, но още не ще. Е, когато ще.
Набляга на "интелектуална дейност": бръщолеви забавно, върти ни номера, показва с пръст къде е лампата и ръмжи, понякога върти пръсти за чао. И яде като ламя. Днес яде 5 пъти твърда храна (+половин бисквита осмукана) + още толкова кърмения. Предполагам, че отбиването върви успешно и затова. Имах няколко дни проблеми с гърдите, но вече не се препълват.
Миньонката също кара период "дръж се на мама за полата" т.е. все ме търси, не ще без мен.  Бе нормалните бебешки неща за бебе в началото на 9-тия си месец.
Ще си лягам, че утре работа ме чака, а гледам да отмятам възможно повече докато Мина не е започнала да ходи. Лека нощ!

# 151
Тая работа с трудното заспиване явно е навсякъде. От една седмица Гого ми заспива на колена, сложил глава на корема ми. И това след едночасово въртене и рев. Ужас.
Гого вчера си прещипа ръката с шкафа, обаче не се сети да си я извади и го намерих ревящ с ръка пъхната между двете чекмеджета
Исайкова дано се оправиш по-бързо, почивка и разнообразие му е майката. Аз получавам подобни симптоми от жега.

Отивам да давам попара, че ще ме изяде жива

# 152
аууу, two, страхотен аватар!
и аз ще отбивам скоро. може би в края на месеца. и без това се чудя дали да не отидем в мармарис без детето. май ни се полага истинска почивка преди второто и след петра Wink
петра заспива все така зле и спи все така малко, така че аз не мога да се оплача от влошаване на положението хи-хи-хи
сердика - срещата с клара се отлага. може би ще е някакво бързо виждане по някое време, но и това не е сигурно.
никси - тази сутрин аз давах кисел. попарата нещо й омръзна. капризна девойка, ей... а с такива няма оправия...

на болните - да се оправят. за успокоение мога да кажа, че аз май имам ревматоиден артрит. което, ако е така, е мнооого зле. но, в края на краищата, каквото-такова.

# 153
  • София
Ей, Исайкова мн гадно беее....да се оправиаш бързо и ако се налага да спреш да кърмиш, за да се лекуваш не му мисли, на Кристи му трябва здрава, силна и усмихната мама...и пиши как си, това за досаждането, все едно не съм го прочела Wink

Майче, дано да нямаш ревматоиден артрит...

Ама, всички ли сме с разни болежки и проблеми след раждането....какъв е този ужас значи....аз пък съм с кисти на яйчниците, откриха ги като отидох треперейки, че не ми идваше този месец, мислейки да няма някой нов бебчо...а то кисти, единия ми яйчник бил направо огромен станал....а преди раждането нямаше такива неща...Sad

# 154
  • Карлово
В реда на мисли на Бубу, май наистина след раждането организма на жената се скапва. И аз, и всики наскоро родили, които познавам, все нещо ги наболява Sad

# 155
Май има нещо такова, но зависи от ЕГН-то - това си е мое мнение. Около мен всички, които са мой набор или по - големи все нещо ги наболява А тези, които са по-малки с 2-3 и повече години нищо им няма. Аз съм на 27 години, родих на 26.
И аз умирам от кръст и    болки в гръбначния стълб.Даже в къщи ходя с космодиск. И добре че е той, иначе не знам как щях да се оправям.

# 156
исайкова, много съжалявам за това, през което си минала. дано всичко вече да е добре. и аз имах един такъв период. и всичко на нервна почва. опитай да почиваш повече и да не се тормозиш излишно. стискам палци!  Hug
аз утре имам час при мамолог да видим какво ще ми каже. ще намалявам ли някак си кърмата или направо ще я спирам. малко се бях ядосала. бях пуснала тема в кърмаческия за хапчетата за спиране на кърмата. никой не ти отговаря по темата, всеки вика кърми си. не знам дали друг би издържал толкова време на моите мъки. фанатична кърмачка чак няма да съм.
на мен не знам дали нещо ми се е повредило след раждането. имам съмнение за зъбите, но още не съм ходила на зъболекар. бубе, ти пък егн-то виновно. недей така, младички сме още  Naughty
отивам да увивам лозови сърмички.

# 157
исайкова, ако трябва спри да кърмиш, и си виж здравето, на бебчо му трябва здрава майка, бързо да се оправяш,
все пак кърменето трябва да е удоволствие за двете страни, и преди всичко майката да е здрава, ако едно от тези неща не е както трябва мисля че е по добре да се прекрати и да не се измъчваме от това, това си е мое мнение разбира се
майче ще се виждаме ли днес, аз ще съм в градинката света троица в 18ч, ако има други желаещи може да дойдат и те,  Hug
вчера моята нур ми взе акъла посреднощ, като са разрева не може нищо да я успокои, цял час, реве със затворени очи, и ни лампи ни музики ни гушкане помагаха, накрая склони на суче та се успокои, направо мислех да я водя на лекар, какво и стана не знам, а днес нищо и няма, в много добро настроение е   newsm78  , при други случвало ли се е това и ако да какво сте правили за да ги утешите

# 158
  • Карлово
Клара, и ние сме имали такива нощи.Ами не знам, май нищо конкретно не помага при нас. Гушкам, предлагам цица, вода и редувам докато се укроти.

# 159
  • София
Ние водим "класацията" по изкарване на акъл. Зълва ми (сестра на мъжа ми) остави две чинчили и един плъх да ги гледаме докато те са на почивка. Калина взела парче от трината (тя е едра че животните са големи), гълта я и тя и заседна на трахеята. Ни напред, ни назад. Позиви за повръщане, обаче не може да си поеме въздух Аз хукнах за бърза помощ, но на 30тата секунда започна да посинява и аз бръкнах и случайно го напипах и го извадих. После ходихме да ни види дежурния, аз рева Боян и той... абе кефче. Всичко е наред, слава Богу.

# 160
Боже боже, какво става бе мами! Много екстремни ситуации! Елена, добре че всичко е приключило благополучно, това с посиняването е много опасно.

# 161
брей, Елена, кога е станало това? А всъщност как Калина има достъп до трината, каквото и да е това?

недейте тъй с егн-то - аз съм си в ред след раждането, въпрос на организъм е, не на години.
А кръстът и гърбът щом болят - неправилна стойка.

Исайкова, много те моля/мн те моля  Wink/ да направиш всичко необходимо за здравето си, понеже си на една крехка възраст, когато тежки и хронични болести са забранени.

Гуинни, много лъчезарни снимки имате. И някои забележителни тоалети Simple Smile

# 162
  • София
Благодаря ви за подкрепата.
Леле Ели,ужас си преживяла.Не можем понякога да ги удържаме.Вчера в колата Кристи налапа едни салфетки,и като почна да се дави,накрая повърна огрооомноо количество.Веднъж и една капачка му вадихме от устата.

За кърмата-разбира се че бих я спряла ,ако е нещо сериозно,даже и да не-ако има начин да се пооправя,пак бих действала.Проблема е че всеки казва на нервна почва.Досега кардиоложката и невроложката казаха че не е кой знае колко сериозно да лишавам детето от кърмата.Но утре ще са ми готови едните изследвания за щитовидната жлеза.Знам,че няма да са добри и още от сега психясвам.Но дано не е от най-страшното.
Отивам да почивам.
Лека вечер на всички

# 163
  • София
Това стана сутринта. Трината са дървените стърготини дето е постлана клетката, а са на пода, защото гадовете рият. Сутринта заварих целия килим в стърготини, те нали са нощни (и чинчилите и плъховете) и са дивели цяла нощ. Пусках прахосмукачка, но те пак изриваха. Аз не се паникьосвам  Naughty почти никога (мисля че сега за първи път). Беше страшничко. Поревах и всях смут у Боян.
Обаче днес не ми е ден. Щях да я удавя във ваната. Аз принципно не я къпя, но мъжо беше зает да играе на войници, та сърце не ми даде. По-късно съжалявах. Никога не съм къпала деца, защо сега реших. Подхлъзна и се дупето и тя по гръб залята цялата и гълта усилено. Пак беше страшно. Отивам да спя, пък дано утре ги опазя живи  Crazy Crazy Crazy

# 164
уф, разказваш го с чуство за хумор, но си е страшничко. Не ти е било ден вчера, наистина.

Хайде безавариен ден на всички!

абе мами, някоя от вас давала ли е вече готово рибно пюре? Вчера дадох малко рибешко на Ганчев - а тази сутрин не знам как детето не се беше задушило в миризмата на собствения си памперс Simple Smile бляяяяяяяяяя

Последна редакция: чт, 10 авг 2006, 08:37 от тити

Общи условия

Активация на акаунт